Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στα 15-18 δισ. ευρώ το κενό χρηματοδότησης στην ελληνική οικονομία»
  • [02] Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα
  • [03] Βάθυνε ακόμα περισσότερο η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία
  • [04] Εκτός λειτουργίας από αύριο τα μεσάνυχτα ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»
  • [05] Ιω. Στουρνάρας: «Δεν καταργούμε το φορολογικό μέτρο της συλλογής αποδείξεων»

  • [01] «Στα 15-18 δισ. ευρώ το κενό χρηματοδότησης στην ελληνική οικονομία»

    Σε κρίσιμη φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τη λειτουργία του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

    Το θέμα του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου συζητήθηκε με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη η οποία μετέφερε την ανησυχία του κόμματος της για το ενδεχόμενο το Ταμείο να μην ελέγχεται από την Ελλάδα, οι χρηματοδοτήσεις να κατευθυνθούν σε οικονομικά εύρωστες επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις ευρωπαϊκές που συνεργάζονται με ελληνικές, μέσω εργολαβιών αλλά και για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΕΣΠΑ στο συγκεκριμένο ταμείο.

    [02] Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα

    Έως και 52 Κυριακές τον χρόνο θα μπορούν να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.), με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ενώ όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου θα ανοίγουν - πάντα σε προαιρετική βάση- επτά Κυριακές το χρόνο κατά τις περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και εκπτώσεων.

    Αυτή είναι η ρύθμιση για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών», το οποίο παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός κ. Θ. Σκορδάς και αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.

    Με τη ρύθμιση αυτή, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, η Ελλάδα εναρμονίζεται με το καθεστώς που επικρατεί στις χώρες της ΕΕ και ιδίως στους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς, επιχειρείται να ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων, παρέχεται η δυνατότητα στους τουρίστες να κάνουν αγορές προς όφελος της οικονομίας και δίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρές επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων.

    [03] Βάθυνε ακόμα περισσότερο η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία

    Η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία βάθυνε ακόμα περισσότερο σήμερα, αφού ο πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης να ανασχηματιστεί για να τερματιστεί η κρίση στο εσωτερικό της, κάτι που ορισμένοι παρατηρητές επέκριναν κάνοντας λόγο περί «ωρολογιακής βόμβας», με την έκκλησή του να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το 2014.

    Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Πορτογαλίας πρότεινε μια διακομματική συμφωνία με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης που τάσσονται υπέρ του μνημονίου δανεισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη στα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται στη χώρα προκειμένου αυτή να εξέλθει από το πρόγραμμα διεθνούς χρηματοοικονομικής στήριξης το 2014 και κατόπιν να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

    Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε από αναλυτές προειδοποιητική βολή προς τα κόμματα εξουσίας και καταδεικνύει πως ο Καβάκου Σίλβα δεν θεωρεί ότι κάποιο εξ αυτών είναι σε θέση να κυβερνήσει με αποτελεσματικό τρόπο έως ότου ολοκληρωθεί το μνημόνιο δανεισμού τον Ιούνιο του 2014.

    [04] Εκτός λειτουργίας από αύριο τα μεσάνυχτα ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»

    Εκτός λειτουργίας θα είναι αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου, από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας (πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου), ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος» λόγω των τεχνικών εργασιών που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο της ένταξης του τμήματος στην επέκταση έως τον σταθμό «Ελληνικό».

    Οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στον σταθμό «Δάφνη».

    [05] Ιω. Στουρνάρας: «Δεν καταργούμε το φορολογικό μέτρο της συλλογής αποδείξεων»

    «Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα» ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, δεχόμενος έντονη κριτική από όλες τις πτέρυγες σε σχέση με την κατάργηση του μέτρου.

    Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που πραγματοποιείται μέσω του πολυνομοσχεδίου δεν είναι οριστική και πως τον Σεπτέμβριο πρόκειται να συμπληρωθεί με νέες διατάξεις, ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές, σε τι εκπτώσεις μπορούν να προσβλέπουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 July 2013 - 12:30:23 UTC