Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
  • [02] Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον
  • [03] Στάση εργασίας και νέες κινητοποιήσεις από ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΟΛΜΕ
  • [04] Tράπεζες και ανεργία των νέων, οι σημαντικότερες απειλές για την Ευρωζώνη
  • [05] Εκτός λειτουργίας ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»
  • [06] Ο Σαμ Μέντες θα σκηνοθετήσει και τον επόμενο Τζέιμς Μποντ
  • [07] Να σταματήσει η «Δημόσια Τηλεόραση» ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
  • [08] Ψάρεψαν ραδιενεργό λαβράκι κοντά στη Φουκουσίμα

  • [01] Στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

    Συνεχίζεται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, κάτι που προκάλεσε εκ νέου τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη σύντμηση της διαδικασίας επεξεργασίας του νομοσχεδίου.

    «Δεν ακολουθούμε διαδικασίες κατεπείγοντος, όπου όλα συζητούνται σε ένα άρθρο. Απλώς η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου έρχεται πιο κοντά» σημείωσε χθεςο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας.

    Εξάλλου, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα καταργηθεί το μέτρο της συλλογής αποδείξεων.

    [02] Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

    Στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ», επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην Ουάσιγκτον, στις 8 Αυγούστου, για να συζητήσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

    Όπως σημειώνεται και σε άλλα δημοσιεύματα και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με την αμερικανική στήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, το Κυπριακό, την αμυντική συνεργασία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα θέματα ασφαλείας στη Βόρεια Αφρική και τη Συρία.

    Επίσης, επισημαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος τονίζει τη «δύναμη της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα σήμερα» και το γεγονός ότι «τις δυο χώρες συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα και η συμμαχία του NATO».

    Τέλος, προβάλλεται η υπογράμμιση του Λευκού Οίκου στη «συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία».

    [03] Στάση εργασίας και νέες κινητοποιήσεις από ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΟΛΜΕ

    Με νέα στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου,συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Θα συγκεντρωθούνστις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

    Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

    Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

    Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους.

    Κινητοποιήσεις, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζουν και οι καθηγητές εναντίον των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

    Αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ σήμερα στις 12.30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    [04] Tράπεζες και ανεργία των νέων, οι σημαντικότερες απειλές για την Ευρωζώνη

    Η κακή «υγεία» του τραπεζικού τομέα και η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών αποτελούν τις δύο σοβαρότερες απειλές για την προοπτική της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σε δείγμα οικονομολόγων.

    Σε μια ανάλογη έρευνα που είχε διεξαγάγει το ίδιο πρακτορείο σε δείγμα 40 και πλέον οικονομολόγων-αναλυτών, είχε εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η οικονομία βρισκόταν σε τέλμα το διάστημα από τον Απρίλιο ως και τον Ιούνιο.

    Αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον ότι η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση που διαρκεί από τα τέλη του 2011, όμως η πλειονότητα των οικονομολόγων δεν αναμένει παρά οριακή ανάπτυξη μεσομακροπρόθεσμα, που δεν αναμένει ότι θα υπερβεί το 0,3% ως το 2015 το νωρίτερο.

    Σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα, υπάρχουν σοβαροί λόγοι που η Ευρωζώνη θα υπολείπεται των σημαντικότερων ανταγωνιστών της τα επόμενα χρόνια ακόμη κι αν υποτεθεί ότι η κρίση χρέους δεν θα αναζωπυρωθεί.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [05] Εκτός λειτουργίας ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»

    Εκτός λειτουργίαςείναι σήμερααπό τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας (πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου), ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος» λόγω των τεχνικών εργασιών που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο της ένταξης του τμήματος στην επέκταση έως τον σταθμό «Ελληνικό».

    Οι συρμοί τερματίζουν τα δρομολόγια στον σταθμό «Δάφνη».

    [06] Ο Σαμ Μέντες θα σκηνοθετήσει και τον επόμενο Τζέιμς Μποντ

    Οι οπαδοί του Skyfall, της τελευταίας ταινίας της σειράς Τζέιμς Μποντ, μπορούν να χαρούν, καθώς ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες θα αξιοποιηθεί «στο τιμόνι» της 24ης ταινίας, με πρωταγωνιστεί και πάλι τον Ντάνιελ Κρέγκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Sony Pictures Entertainment.

    Ο Μέντες αρχικά είχε πει ότι δεν θα επιστρέψει να σκηνοθετήσει νέο έργο του Τζέιμς Μποντ, αλλά φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη αφού πήρε διαβεβαιώσεις από τους παραγωγούς, ότι θα του δοθεί χρόνος να ολοκληρώσει άλλες υποχρεώσεις του. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μου δόθηκε ο χρόνος που χρειάζεται για να τιμήσω όλες τις δεσμεύσεις στο θέατρο. Λυπάμαι πολύ για το διάστημα καθυστέρησης και ανυπομονώ να αναλάβω τα ηνία και πάλι», είπε ο Μέντες.

    Η ταινία, σε σενάριο του Τζον Λόγκαν, θα εμφανιστεί στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 6 Νοεμβρίου, του 2015, και στη Μεγάλη Βρετανία στις 23 Οκτωβρίου του 2015. Το Skyfall, ήταν η πιο πετυχημένη οικονομικά ταινία της σειράς Τζέιμς με συνολικές εισπράξεις 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] Να σταματήσει η «Δημόσια Τηλεόραση» ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

    Να σταματήσει η «παράνομη εκπομπή σήματος από ιδιωτικά στούντιο (πρώην Mega, στην Παιανία) με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Δημόσια Τηλεόραση"», ζητούν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καλώντας τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή «έστω και υπό τέτοιες συνθήκες, να κρατήσει ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας».

    Τονίζουν ότι «η ΕΡΤ είναι ανοιχτή χάρη στους εργαζόμενούς της και κανένας δεν εμποδίζει κανέναν να βρεθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής», απορρίπτοντας τα περί «κατάληψης της ΕΡΤ που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να δράσει», ενώ ζητούν «να επανέλθει, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, το σήμα στις συχνότητες της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της οποίας εξακολουθούν να παράγουν πλήρες τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό, διαδικτυακό και πολιτιστικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα περιφρουρούν την περιουσία του Έλληνα πολίτη».

    «Η τηλε-πειρατεία, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν, δεν θα περάσει. Η Δικαιοσύνη ανέλαβε ήδη έργο», καταλήγουν, σημειώνοντας ότι «η μόνη που επιμένει να παρανομεί είναι η κυβέρνηση».

    [08] Ψάρεψαν ραδιενεργό λαβράκι κοντά στη Φουκουσίμα

    'Ενα λαυράκι που αλιεύτηκε στα ανοικτά του νομού Ιμπαράκι, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Φουκουσίμα, αποκάλυψε πρωτοφανή επίπεδα ραδιενέργειας για ένα ψάρι αυτού του είδους, συγκεκριμένα δέκα φορές υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    Στο λαβράκι, το οποίο αλιεύτηκε στις 4 Ιουλίου, στα ανοικτά της πόλης Χιτάτσι, ανιχνεύτηκε ραδιενεργό καίσιο σε ποσότητα άνω των 1.000 μπεκερέλ ανά κιλό, ενώ το επιτρεπόμενο όριο για τα τρόφιμα έχει οριστεί στα 100 μπεκερέλ ανά κιλό.

    Η περίπτωση αυτή δείχνει ότι πάνω από δυο χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, η μόλυνση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, διάχυτη και αδύνατο να ελεγχθεί.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 6:30:23 UTC