Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Ο Έντουαρντ Σνόουντεν «θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία»
  • [03] Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Παππάς
  • [04] Απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει, σε περίπτωση ανάγκης, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, να χρεώνουν όπως τα δημόσια
  • [05] Συνελήφθη εκ νέου ο πρόεδρος της «Εξπρές Σέρβις» Γ. Ραπτόπουλος
  • [06] ΤΑΙΠΕΔ: Έναρξη της διαδικασίας για τον διεθνή διαγωνισμό πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • [01] Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο

    Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την φορολογία εισοδήματος και τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012 και 4127/2013. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής μόνον από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε και έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει και το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

    Εξάλλου, την εναντίωσή τους στις δρομολογούμενες απολύσεις δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης, εξέφρασαν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων κοινωνικών φορέων, με τον πρόεδρο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δηλώνει πως ο κλάδος του «θα προστατεύσει τη δουλειά του» και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να αφήνει βαριά υπονοούμενα για τον υπουργό Παιδείας.

    Κατά της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Κώστας Καββαθάς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην πάταξη του παραεμπορίου και προειδοποιώντας πως «οι εμποροβιοτέχνες δεν θα ανταποκριθούν στον κοινωνικό αυτοματισμό που τους υποβάλλει η κυβέρνηση», την οποία κατηγόρησε πως δεν έχει δεχθεί ούτε μία από τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Θέμης Μπαλασόπουλος, τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, «αλλά πώς; να κόψουμε τις μονάδες και μετά να πούμε πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό;».

    Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος, δήλωσε πως «όποιες περιπτώσεις έχουν παρανομήσει ή παραβιάσει το καθήκον τους, καθώς και περιπτώσεις με πλαστά παραστατικά, δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια διοίκηση».

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, παρατήρησε πως η τοπική αυτοδιοίκηση «είναι ο μόνος φορέας που έχει συνεισφέρει στη δημοσιονομική προσαρμογή».

    [02] Ο Έντουαρντ Σνόουντεν «θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία»

    Ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν πρόκειται να ζητήσει πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν πριν από λίγο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    «Έκανε μία δήλωση, πρόκειται να ζητήσει να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο έναν από τους παριστάμενους σε μια συνάντηση που είχε ο Σνόουντεν με στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας.

    Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Σνόουντεν έλαβε την απόφαση αυτή διότι είναι αδύνατον να μεταβεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που δήλωναν έτοιμες να τον δεχθούν και του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο.

    Ένας Ρώσος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε πως ο Σνόουντεν θα αιτηθεί ασύλου στη Ρωσία.

    Και ο ιστότοπος WikiLeaks ανέφερε μέσω Twitter ότι ο Σνόουντεν θα ζητήσει προσωρινά άσυλο στη Ρωσία και σχεδιάζει στο μέλλον να μεταβεί στη Λατινική Αμερική.

    [03] Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Παππάς

    «Δεν μιλάμε για καμία σύμπραξη της Κεντροαριστεράς, θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ» ανάφερε στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας το ερώτημα αν «θα εξαρτηθεί από την κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουτσούμπα, το αν θα κυβερνήσει η Αριστερά».

    «Τους θέλουμε (το ΚΚΕ) δεν τους περιμένουμε» πρόσθεσε.

    Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου, απέτισε φόρο τιμής και σεβασμό στο πρόσωπο του, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε εδώ που έφθασε επειδή κάποια συνιστώσα δικαιώθηκε και τόνισε ότι καμία συνιστώσα δεν δικαιώθηκε από μόνη της, αλλά δικαιώθηκε η επιλογή της ενότητας, της συστράτευσης και της πρότασης συνεργασίας προς όλες τις δυνάμεις της αριστεράς.

    [04] Απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώνει, σε περίπτωση ανάγκης, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, να χρεώνουν όπως τα δημόσια

    Σε έκτακτες περιπτώσεις, κατά τις οποίες υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την υγεία ασθενή και τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν το περιστατικό, οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια υποχρεούνται να δέχονται τους ασθενείς αυτούς με το τιμολόγιο νοσηλίων του δημοσίου και όχι με αυτό που ισχύει για τις ιδιωτικές κλινικές κ.λπ., αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (απόφαση 6/2013) δεχόμενη την εισήγηση του τέως εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε.

    [05] Συνελήφθη εκ νέου ο πρόεδρος της «Εξπρές Σέρβις» Γ. Ραπτόπουλος

    Ούτε ένα 24ωρο μετά την απολογία του σε ανακριτή για υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ και την επιβολή περιοριστικών όρων με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Εξπρές Σέρβις» Γιάννης Ραπτόπουλος, συνελήφθη εκ νέου. Αυτήν την φορά για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, που προσεγγίζουν τα 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο του 2013.

    Αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν το πρωί τον 70χρονο επιχειρηματία και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

    Μόλις χθες, ο Γ. Ραπτόπουλος απολογήθηκε σε ειδικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους σχεδόν 8 εκατ. ευρώ.

    [06] ΤΑΙΠΕΔ: Έναρξη της διαδικασίας για τον διεθνή διαγωνισμό πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Την έναρξη της διαδικασίας για τον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο οποίο έχει ήδη διατεθεί, για τον λόγο αυτόν, το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

  • Α΄ φάση: υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, και

  • Β΄ φάση: κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες υποψήφιους.

    Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας και η Kantor Management Consultants. Νομικοί σύμβουλοι είναι η δικηγορική εταιρεία Hogan Lovells International LLP και το δικηγορικό Γραφείο M. & Π. Μπερνίτσα, ενώ τεχνικός σύμβουλος είναι η Louis Berger S.A.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2013 - 14:30:22 UTC