Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλεσμα συμπόρευσης με τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Βλάβη στις γραμμές προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου στο Παρίσι
  • [03] Απογραφή του προσωπικού των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων ΟΤΑ έως το τέλος Αυγούστου
  • [04] Μέχρι τη Δευτέρα η υποβολή των μηχανογραφικών
  • [05] Θερμή υποδοχή για τον «Πλούτο» και τον Διονύση Σαββόπουλο στην Επίδαυρο
  • [06] Μ. Γλέζος: «Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται»

  • [01] Κάλεσμα συμπόρευσης με τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας

    Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του ενιαίου κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους «αριστερούς σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, σε όλους τους πατριώτες και τους δημοκράτες, σε όσους ανήκαν σε μια παράταξη και προδόθηκαν και τώρα εδώ βρίσκουν τις αξίες και τα οράματα τους, στους διανοουμενους και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες λέγοντας πως «ζητάμε συμπόρευση για να αλλάξει πορεία η χώρα».

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «απέναντι μας είναι ένας αντίπαλος που θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων γιατί θα χάσει τα πάντα, διαπλοκή, προνόμια και πρόσβαση στην εξουσία και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο προσκήνιο όχι ως δύναμη εναλλαγής, αλλά ως δύναμη τεράστιων αλλαγών και ανατροπών.

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ να ισχύει η αρχή «ένα μέλος,μια ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί» και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

    Εν τω μεταξύ, με τις ψηφοφορίες για τη Διακήρυξη, την Πολιτική Απόφαση, το Καταστατικό και τον κανονισμό εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, συνεχίζεται σήμερα η 4η ημέρα του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται ότι θα αποφασιστεί η εκλογή προέδρου από το συνέδριο και όχι από την Κεντρική Επιτροπή.

    Το πρωί και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής. Μοναδικός υποψήφιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Μ. Γλέζος: «Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται»

    [02] Βλάβη στις γραμμές προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου στο Παρίσι

    Η αστοχία ενός μεταλλικού τμήματος στη διακλάδωση αλλαγής της σιδηροτροχιάς στην οποία βρισκόταν ο συρμός Παρισίων-Λιμόζ που εκτροχιάσθηκε χθες, προκαλώντας τον θάνατο σε έξι ανθρώπους, εξήγησε σήμερα εκπρόσωπος των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF).

    «Αυτή η σφήνα, είδος ατσάλινου άγκιστρου, που συνδέει τις δυο σιδηροτροχιές στις βελόνες της διακλάδωσης, είχε μετακινηθεί και βγήκε από τη βάση της», επεσήμανε ο Πιερ Ιζάρ, γενικός διευθυντής υποδομών της εταιρείας, έπειτα από τις πρώτες γνωματεύσεις των ειδικών χθες βράδυ.

    Στο πλαίσιο αυτό, η SNCF ανακοίνωσε πως θα γίνει τεχνικός έλεγχος σε 5.000 παρόμοια τμήματα στο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

    «Η αποσταθεροποίηση αυτού του άγκιστρου στις διακλαδώσεις αποτελεί ακριβώς το αντικείμενο» της δικαστικής και τεχνικής έρευνας που έχει δρομολογηθεί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των γαλλικών σιδηροδρόμων Γκιγιόμ Πεπί.

    [03] Απογραφή του προσωπικού των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων ΟΤΑ έως το τέλος Αυγούστου

    Απογραφή του προσωπικού όλων των νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και των επιχειρήσεων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού προβλέπει εγκύκλιος του υπ. Δ. Μεταρρύθμισης. Όπως ορίζεται, η κοινοποίηση σε όλες τις υπηρεσίες πρέπει να γίνει έως τις 19 Ιουλίου 2013 και η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 30 Αυγούστου 2013.

    Τα στοιχεία που θα καταγραφούν στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασιακή σχέση του κάθε υπαλλήλου, ημερομηνία πρόσληψης στο φορέα, κατηγορία εκπαίδευσης, προϋπηρεσία κ.α.

    Οι υπάλληλοι εντάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα εάν πρόκειται για μονίμους, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου/χρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ/ανταποδοτικά, σύμβαση έργου, μέλη διοικητικών συμβουλίων κ.α..

    Αντίστοιχη διαδικασία είχε ξεκινήσει και τον περασμένο Μάϊο από τον προηγούμενο υπ. Δ. Μεταρρύθμισης.

    Τότε είχε ζητηθεί η καταγραφή των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία, στα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

    [04] Μέχρι τη Δευτέρα η υποβολή των μηχανογραφικών

    Τη Δευτέρα λήγει η παράταση, που δόθηκε την Παρασκευή, στην προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η απόφαση για παράταση ελήφθη παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των αναμενόμενων υποψηφίων έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεισφορά των καθηγητών των λυκείων, τα οποία έμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για να υποστηρίξουν τους υποψήφιους.

    «Για τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για κάποιο λόγο δεν τήρησαν την προθεσμία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «δίδεται παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 μ.μ. στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), όπου οι υποψήφιοι μόνοι τους θα οριστικοποιήσουν το δελτίο τους».

    Επισημαίνεται προς τους υποψηφίους ότι αποδεικτικό της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος θα πρέπει να φαίνεται πάνω στο οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (στην πρώτη σελίδα).

    Η διαδικασία υποβολής θα λήξει οριστικά τη Δευτέρα 15-7-2013, για όλους τους υποψηφίους που προέρχονται από ημερήσια ή εσπερινά Γενικά Λύκεια ή Επαγγελματικά Λύκεια. Από τις 14:30 μ.μ. της Δευτέρας η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών, χωρίς να υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτήν παρά μόνο για να βλέπουν οι υποψήφιοι την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου.

    Πάντως, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η διοικητική στήριξη στους υποψηφίους θα παρέχεται τηλεφωνικά από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 15/7 από τις 8.00 π.μ. έως τις 14.30 στα τηλέφωνα: Για τα Γενικά Λύκεια 2103442699, 2103442099, 2103442072, 2103442703. Για τα Επαγγελματικά Λύκεια 2103442696, 2103442100, 2103442101. Για τεχνικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα 2103442386, 2103442009, 2103442064, 2103442044 ή στο e-mail exams-helpdesk@minedu.gov.gr.

    [05] Θερμή υποδοχή για τον «Πλούτο» και τον Διονύση Σαββόπουλο στην Επίδαυρο

    «Μέρες καλύτερες θα 'ρθουν το λέει το ένστικτό μου...» τραγουδούσαν χθες βράδυ όρθιοι οι επτά χιλιάδες θεατές χτυπώντας παλαμάκια και συνοδεύοντας τον Διονύση Σαββόπουλο και τον θίασο του «Πλούτου», μετά το τέλος της παράστασης στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

    Ντυμένοι με αστεία πολύχρωμα κοστούμια και ψηλά καπέλα, θυμίζοντας πλανόδιο τσίρκο, οι ηθοποιοί έκαναν την εμφάνισή τους στην ορχήστρα του αργολικού θεάτρου χορεύοντας και τραγουδώντας, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ. Δύο ώρες μετά, το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα του Διονύση Σαββόπουλου ολοκληρώθηκε με το τραγούδι του Τώνη Μαρούδα «Μας φτάνει μόνο» και τον δημοφιλή τραγουδοποιό να συνοδεύει έναν έναν τους ηθοποιούς στην υπόκλιση.

    Ο Διονύσης Σαββόπουλος έχει συνδεθεί και στο παρελθόν με τον αριστοφανικό "Πλούτο". Ως συνθέτης όμως, όταν το καλοκαίρι του 1985 έντυσε μουσικά την παράταση του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι. Αυτή τη φορά καταπιάνεται με τον "Πλούτο" πολλαπλώς, αφού, στο καινούριο ανέβασμα, υπογράφει τη μετάφραση, τη μουσική, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί επίσης.

    Στην τελευταία σωζόμενη κωμωδία του ο Αριστοφάνης σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες και διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου, αλλά και τη διαφθορά που συνήθως αυτός προκαλεί. Πάνω στον αριστοφανικό καμβά ο Διονύσης Σαββόπουλος αποτυπώνει τη δική του ματιά και δίνει τη δική του εκδοχή, προσεγγίζοντας το έργο όχι σαν επιθεώρηση, αλλά σαν «διαμαρτυρόμενος θεατής», όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο ίδιος. Με σκοπό να αναδείξει την ποίηση του κειμένου και τους διαχρονικούς προβληματισμούς που αναδύονται από αυτό , αποφεύγοντας επιθεωρησιακούς εκσυγχρονισμούς.

    «Πρώτη φορά το κάνω, αλλά το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διονύσης Σαββόπουλος μετά το τέλος της παράστασης. Για την εμπειρία της Επιδαύρου τόνισε: «Είναι ένα υπέροχο θέατρο, το οποίο χρόνια τώρα είναι το κρυφό σχολειό μας. Επομένως με μεγάλη χαρά ήρθα με τους ηθοποιούς και τους άλλους συνεργάτες μου. Τους ευγνωμονώ, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Το κάνανε. Για να δούμε από δω και πέρα τώρα?».

    [06] Μ. Γλέζος: «Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται»

    «Όσοι καραδοκούν και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται» υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε τον λόγο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην διάρκεια της οποίας απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Γλέζο.

    Ο κ. Γλέζος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Τσίπρα «ένα μέλος, μία ψήφος» στο ενιαίο κόμμα, προσθέτοντας, ότι «η διαφορετικότητα των απόψεών μας είναι για μας πηγή δύναμης για την συνέχεια», ενώ επικαλούμενος την εμπειρία του, πρόσθεσε ότι «η αγωνία μου είναι να μην μετατραπεί κανένα κόμμα της αριστεράς, πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονολιθικό κόμμα, όπου σ' ότι λέει ο αρχηγός θα λέει ''ναι''».

    Διευκρίνισε δε ότι η πρότασή του για παραμονή των συνιστωσών είχε χρονικό όριο «έως ότου τα μέλη του ενιαίου φορέα να είναι πραγματικά η θέληση του ενιαίου φορέα». «Δεν είναι προνόμιο το ''έως ότου''» είπε ο κ. Γλέζος, τασσόμενος ταυτόχρονα υπέρ της «μιας σημαίας» και κατά των «ειδικών χειροκροτημάτων» (συγκεκριμένων ομιλητών) που «παρά τα 91 μου χρόνια δεν μου ξεφεύγει το ότι πάνε να αντικαταστήσουν άλλες καταστάσεις».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 July 2013 - 12:30:25 UTC