Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνει ξανά «Το Θερμοκήπιο», η τελευταία συγκλονιστική παράσταση του Λ. Βογιατζή
  • [02] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Αλ. Τσίπρα το μεσημέρι
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην τελική τιμή
  • [04] Στην εντατική με οξύ πνευμονικό οίδημα ο Ανδρέας Μπάρκουλης

  • [01] Ανεβαίνει ξανά «Το Θερμοκήπιο», η τελευταία συγκλονιστική παράσταση του Λ. Βογιατζή

    Αν και δεν πρόλαβε να παιχτεί παρά μόνο δύο μήνες ,«Το Θερμοκήπιο», η τελευταία συνταρακτική παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή στο θέατρο της οδού Κυκλάδων, έγραψε ιστορία.

    Ο Λευτέρης Βογιατζής ετοιμαζόταν να την ανεβάσει ξανά τον περασμένο Απρίλιο, με νέα διανομή και τίποτε, δεν τον σταματούσε: ούτε η ασθένειά του ούτε οι επώδυνες θεραπείες στις οποίες υποβαλόταν. Μέχρι το τέλος του, στις 2 του περασμένου Μάη, ο εκλεκτός του ελληνικού θεάτρου, μαχόταν με όλα του τα μέσα για τις πρόβες που «έτρεχαν», τους ηθοποιούς του, που ήταν πάντα στο πλευρό του με αγάπη και αφοσίωση. Ήταν πολλοί οι θεατές που στερήθηκαν την παράσταση και τον Λευτέρη Βογιατζή σε μια από τις πιο δυνατές ερμηνείες του, στον ρόλο του διεφθαρμένου, ύπουλου διευθυντή ενός κλειστού -αυταρχικού ιδρύματος (μεταξύ ψυχιατρείου και σωφρονιστηρίου), με σκοπό την κοινωνική «ανάνηψη» των έγκλειστων «ασθενών».

    Ο Λευτέρης Βογιατζής, ανέβασε το έργο στη νέα του Σκηνή το 2011. Η παράσταση γέμισε το θέατρο της οδού Κυκλάδων. Δύο χρόνια μετά την πρώτη πρεμιέρα πέθανε χτυπημένος από καρκίνο. Σύμφωνα με δική του επιθυμία, τάφηκε φορώντας το μουστάκι του Ρουτ, από αυτόν τον ύστατο ρόλο του.

    Το Φεστιβάλ Αθηνών στο αφιέρωμα που επιφυλάσσει αυτές τις ημέρες στον Λευτέρη Βογιατζή, ενέταξε στο πρόγραμμά του «Το Θερμοκήπιο» (από τις 22 έως 26 Ιουλίου, στο θέατρο της οδού Κυκλάδων.) Εκεί, στο θέατρο όπου μεγαλούργησε ο Λευτέρης Βογιατζής, το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε τον Γιώργο Γάλλο ( Ρουτ) και τον Δημήτρη Ήμελλο,( Γκιμπς ). Μαζί με τη Μαρία Σκουλά, (μις Κατς), τον Αργύρη Πανταζάρα (Λας), τον Βασίλη Κουκαλάνι(Ταμπ ), τον Γιάννη Νταλιάνη (Λομπ), τον Χάρη Φραγκούλη (Λαμ) συνεχίζουν εντατικά τις πρόβες επιθυμώντας «να ολοκληρώσουν την δουλειά που ο Λευτέρης είχε ξεκινήσει μαζί τους.»

    [02] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Αλ. Τσίπρα το μεσημέρι

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα έχει σήμερα στις13:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.

    [03] ΔΗΜΑΡ: Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην τελική τιμή

    Να πάρει η κυβέρνηση όλα τα αναγκαία μέτρα για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην τελική τιμή, ζητάει η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της.

    «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εφησυχάσει. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεσα ένα συνολικό πλαίσιο νέων ρυθμίσεων που θα ελαφρύνει τους πολίτες από το ασήκωτο βάρος της υπερφορολόγησης και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας. Αυτός πρέπει να είναι ένας βασικός άξονας διεκδίκησης για την αναγκαία τροποποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [04] Στην εντατική με οξύ πνευμονικό οίδημα ο Ανδρέας Μπάρκουλης

    Στην εντατική με οξύ πνευμονικό οίδημα νοσηλεύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης. Ο 77χρονος ηθοποιός εισήχθη το πρωί της Τετάρτης στο Βουγιουκλάκειο θεραπευτήριο στο Αιγάλεω.

    Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του σταθερή και ελεγχόμενη. Σύμφωνα με τους ίδιους, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση είναι κρίσιμο το πρώτο 24ωρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 July 2013 - 6:30:21 UTC