Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: Νέο «κούρεμα» δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας
  • [02] Το θέμα των γερμανικών οφειλών έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Πειθαρχικές διώξεις σε υπαλλήλους που δεν τηρούν το ωράριο ανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [04] Την ικανοποίησή της για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [05] Με αφετηρία το Λευκό Πύργο ξεκίνησε για το γύρο της Αφρικής ο μοτοσικλετιστής Ηλίας Βροχίδης
  • [06] Ιω. Στουρνάρας: "Αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν"
  • [07] Πέντε νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

  • [01] Β. Σόιμπλε: Νέο «κούρεμα» δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας

    Τέλος στα σενάρια που αναπτύσσονται αυτήν την περίοδο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους, έθεσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    "Να μη συνεχίσετε τη συζήτηση για νέο κούρεμα. Δεν είναι προς όφελός σας", δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του είπε ότι το πρόγραμμα για κούρεμα του χρέους, χωρίς άλλα μέτρα, μόνον μεταθέτει το πρόγραμμα στις επόμενες γενιές.

    Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι τώρα έχει επιτύχει το δεύτερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και το 2014, εάν η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα αποφασίσουμε ενδεχομένως και εάν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα. Πάντως απέκλεισε νέο κούρεμα των ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, ενώ για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης είπε ότι "τότε πρέπει να απαρνηθείτε τους βασικούς κανόνες του. Δεν μπορείς να παίρνεις εγγυήσεις και να ζητείς να τις κουρέψεις. Αλλιώς είστε ψεύτες. Σας συμβουλεύω να μην συνεχίσετε αυτήν τη συζήτηση. Πρέπει να πείσετε τους συνομιλητές σας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη".

    Σε ομιλία του σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Σόιμπλε απηύθυνε ταυτόχρονα σύσταση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας. (λόγω και της γραφειοκρατίας, είπε, ενώ έφερε ως παράδειγμα ότι το δικό του γραφείο στη Γερμανία παρέχει εκπαίδευση σε εφοριακούς).

    Επίσης, ζήτησε να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων και να ανοίξουν οι αγορές ως προαπαιτούμενα για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ζήτησε επίσης, βελτιώσεις και στην αγορά εργασίας (παρά το ότι όπως είπε έχει ήδη μειωθεί πάρα πολύ το κόστος εργασίας), στον νομικό τομέα, στον φορολογικό και στον ασφαλιστικό.

    Ο Γερμανός υπουργός ήταν απόλυτος ότι στην Ελλάδα, "που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση με υψηλή ανεργία και οι Έλληνες βιώνουν χαλεπούς καιρούς, μόνος τρόπος είναι να ακολουθηθεί η διαδικασία προσαρμογής με αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχει παράκαμψη και εμείς το γνωρίζουμε."

    Ο κ. Σόιμπλε έκανε ειδική αναφορά και στη τραπεζική χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων λέγοντας ότι οι τράπεζες δεν είναι πρόθυμες να χορηγούν δάνεια και μερικές φορές τα δίνουν με υψηλότερα επιτόκια. Χαρακτήρισε σημαντικό το ότι ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών και πρόσθεσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να στηρίξει και να επενδύσει χρήματα μέσω της KfW στο νέο αναπτυξιακό ταμείο που θα δημιουργηθεί.

    [02] Το θέμα των γερμανικών οφειλών έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας

    Το θέμα των γερμανικών οφειλών και του κατοχικού δανείου έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο.

    Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέσει το θέμα, θα το θέσει ο ελληνικός λαός δίνοντας εντολή σε μια άλλη κυβέρνηση σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, και σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εικόνα νεκροταφείου, που δεν τιμά ούτε τη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία ούτε και τον κ. Σόιμπλε ως καλεσμένο της.

    [03] Πειθαρχικές διώξεις σε υπαλλήλους που δεν τηρούν το ωράριο ανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους, οι οποίοι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα, καθώς και στους προϊσταμένους που αμέλησαν να παρακολουθούν, ως όφειλαν, την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους, ανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους.

    Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, μετά τη κοινοποίηση από το ΣΕΕΔΔ των τεσσάρων πρώτων εκθέσεων που αφορούν την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού.

    Όπως τονίζει ο υπουργός σε δήλωσή του, «η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας».

    [04] Την ικανοποίησή της για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο? Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.

    «Καλωσορίζουμε την έγκριση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου θα εφαρμοστούν οι συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

    Ερωτηθείς εάν με την έγκριση του πολυνομοσχεδίου έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο Σ. Ο΄ Κόνορ απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα οι υπηρεσίες της Επιτροπής να αναλύσουν προσεκτικά την υιοθέτηση του πολυνομοσχεδίου. Πρόσθεσε, δε, ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσει σε περαιτέρω νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις και αποφάσεις.

    Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η τρόικα θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις προς τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκταμίευση της δόσης.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, τον Ιούλιο αναμένεται να εκταμιευθούν 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Τα 2,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) και 1,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την επιστροφή κερδών από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (SMP).

    [05] Με αφετηρία το Λευκό Πύργο ξεκίνησε για το γύρο της Αφρικής ο μοτοσικλετιστής Ηλίας Βροχίδης

    Μια ?γκαζιά? και ο Λευκός Πύργος έμεινε πίσω του... στο φόντο της αναμνηστικής φωτογραφίας που τράβηξε με τους φίλους και την οικογένειά του. Ο Ηλίας Βροχίδης ξεκίνησε το δεύτερο μεγάλο ταξίδι με τη μηχανή του και με νέο προορισμό την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

    Κουβαλώντας μαζί του ελάχιστες αποσκευές αλλά έχοντας την πολύτιμη εμπειρία από το προηγούμενο ταξίδι του στην Ασία, ένα ταξίδι που διήρκησε δύο χρόνια και δυόμιση μήνες, «έβαλε μπρος» σήμερα για την καινούργια περιπέτεια, για το νέο ταξίδι-πρόκληση.

    Ο 30χρονος Ηλίας είναι ένας γοητευτικά παράξενος ταξιδιώτης που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, να ανατρέψει τις προκαταλήψεις για κάποιους λαούς και να μεταφέρει μέρος της εμπειρίας του στους υπόλοιπους. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που έγραψε το βιβλίο «27 Πανσέληνοι στην Ανατολή» και εξέδωσε το ομότιτλο λεύκωμα, 266 σελίδων, με 417 φωτογραφίες. Σ΄αυτό αναφέρεται στο πρώτο του ταξίδι το οποίο και ολοκληρώθηκε το 2009.

    Σε αυτό το νέο του ταξίδι έχει ακόμη μια αποστολή, περισσότερο συμβολικού χαρακτήρα: να μοιράσει γράμματα σε συγγενείς μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αφρικής, όπως το Μαρόκο, τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Ζιμπάμπουε, τη Νότιο Αφρική, τη Νιγηρία και το Σουδάν.

    [06] Ιω. Στουρνάρας: "Αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν"

    Για ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συλλογή απορριμμάτων, την υψηλή τεχνολογία, την πληροφορική, τον ιατρικό τουρισμό και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ι.Στουρνάρας στο χαιρετισμό του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ελληνο-γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

    Ο Έλληνας υπουργός έκανε επίσης λόγο για τεράστιες συμπληρωματικότητες των οικονομιών Ελλάδας και Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι "αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν".

    Ο κ. Στουρνάρας έκανε ειδική αναφορά για τη συνεχή εκροή κεφαλαίων από τον ευρωπαϊκό νότο στον ευρωπαϊκό Βορρά και για τις διαφορές επιτοκίων που υπάρχουν υπέρ του δεύτερου, τα οποία όπως είπε, αποτελούν υφέρπουσα απειλή για την ευρωπαϊκή ενότητα.

    Δήλωσε προσηλωμένος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής επισημαίνοντας ότι "δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κάνουμε το σωστό και παρά τα λάθη βρίσκουμε λύσεις".

    Αναφερόμενος τέλος, στο πρόβλημα της ρευστότητας το οποίο χαρακτήρισε ως βασικό παράγοντα ανάσχεσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αυτό τώρα θα αποκατασταθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [07] Πέντε νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

    Με πέντε νέα ιατρικά μηχανήματα τεχνητού νεφρού, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, ενισχύεται από την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που προμηθεύεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

    Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα και προηγμένης τεχνολογίας θεραπευτικά συστήματα, με δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης, που έρχονται να αντικαταστήσουν μέρος του παλαιού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 July 2013 - 12:30:22 UTC