Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ο δραπέτης Μαριάν Κόλα - Έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου
  • [02] Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών
  • [03] Η εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης
  • [04] Στις κάλπες οι Ιάπωνες
  • [05] Ο βασιλιάς Αλβέρτος II αποχαιρέτησε τους Βέλγους ζητώντας τους να παραμείνουν ενωμένοι
  • [06] Δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπόθεση του Τρέιβον Μάρτιν

  • [01] Νεκρός ο δραπέτης Μαριάν Κόλα - Έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου

    Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

    Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της συμπλοκής των Αλβανών δραπετών με τους άνδρες των ΕΚΑΜ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του Κούπα ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανόν να έχει τραυματιστεί.

    Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα.

    Η συμπλοκή έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

    Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά.

    Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

    Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

    [02] Στην Αθήνα ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών

    Στην Αθήνα έρχεται ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο Τζακ Λιου θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον ομόλογό του Ιωάννη Στουρνάρα.

    [03] Η εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης

    Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, στις 5 το απόγευμα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή φορέων των κλάδων εστίασης και τουρισμού. Αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργό Θανάση Σκορδά, με τις διοικήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων, θα είναι η παρακολούθηση της εφαρμογής της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

    [04] Στις κάλπες οι Ιάπωνες

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ιάπωνες προκειμένου να ανανεώσουν τις μισές έδρες της Άνω Βουλής της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε αναμένεται ότι θα κερδίσει εύκολα τις εκλογές αυτές, ανακτώντας τον έλεγχο της Γερουσίας.

    Ο Άμπε, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του και δεσμεύτηκε να βγάλει τη χώρα από την ύφεση.

    Μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Κάτω Βουλή, τις οποίες κέρδισε το LDP, το κόμμα αναμένεται ότι θα κερδίσει τις περισσότερες από τις 121 έδρες που κρίνονται στη σημερινή εκλογική διαδικασία.

    [05] Ο βασιλιάς Αλβέρτος II αποχαιρέτησε τους Βέλγους ζητώντας τους να παραμείνουν ενωμένοι

    Ο βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ, αποχαιρέτησε "τηλεοπτικά" τον θρόνο του, το Σάββατο, καλώντας τους Βέλγους πολίτες να διατηρήσουν της συνοχή τους, παρά τις βαθιές διαφορές μεταξύ των Φλαμανδών του βελγικού βορρά και των γαλλόφωνων Βαλλόνων και να υποστηρίξουν τον πρωτότοκο γιο του Φίλιππο, ο οποίος θα ανέβει στο θρόνο την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της χώρας.

    Μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης, ο Αλβέρτος ΙΙ εκφώνησε το τελευταίο του τηλεοπτικό διάγγελμα, μιλώντας νηφάλια, σοβαρά και αισιόδοξα. Το Βέλγιο μπορεί να «κοιτάξει προς το μέλλον με εμπιστοσύνη» ανέφερε στην ομιλία του. Η τελευταία ημέρα του Αλβέρτου ΙΙ ως μονάρχης, έκλεισε με μια εορταστική νότα. Περιτριγυρισμένος από τη βασιλική οικογένεια, πήρε μέρος στο «εθνικό χορό» σε μια δημοφιλή περιοχή στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου χιλιάδες άνθρωποι, με βελγικές σημαίες στο χέρι, τον επεφήμησαν.

    Με κλονισμένη υγεία ο 79 ετών Αλβέρτος ΙΙ, είναι ο πρώτος βέλγος μονάρχης που αποχωρεί οικειοθελώς , αφήνοντας τη «σκυτάλη» στον 53χρονο πρωτότοκο γιο του Φίλιππο, παρά τις αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του νέου μονάρχη, να εξασφαλίσει τη βασιλική συνέχεια και τη σταθερότητα στη χώρα.

    [06] Δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπόθεση του Τρέιβον Μάρτιν

    Χιλιάδες διαδηλωτές, αλλά σε ποσοστό μικρότερο από το αναμενόμενο, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο σε πολλές αμερικανικές πόλεις, για να τιμήσουν τη μνήμη του νεαρού αφροαμερικανού Τράιβον Μάρτιν, μια εβδομάδα μετά την αθώωση του δολοφόνου του, απαιτώντας ταυτόχρονα δικαιοσύνη και ισότητα.

    «Ο θάνατος του γιου μου πρέπει να φέρει αλλαγές στην κοινωνία μας και να συμβάλει στην κατάργηση νόμων που επιτρέπουν σε σας να σκοτώνετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ύποπτος», ανέφερε από το Μαϊάμι, ο Τρέισι Μάρτιν, πατέρας του 17χρονου αφροαμερικανού που σκοτώθηκε το Φεβρουάριο του 2012. Ο δολοφόνος του, Τζόρτζ Ζίμερμαν αθωώθηκε από το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου του Σάνφορντ της Φλόριντα καθώς έγινε δεκτή η αιτιολογία του ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

    Παρά το κύμα των διαδηλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικά στο Μαϊάμι, το οποίο έμελλε να είναι το αποκορύφωμα του κινήματος διαμαρτυρίας, πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη χαμηλή προσέλευση. Η εκδήλωση επίσης καθυστέρησε για περίπου μισή ώρα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.

    Αλλά και στη Νέα Υόρκη, έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση διαδηλωτών οι οποίοι απαίτησαν δικαιοσύνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 July 2013 - 8:30:21 UTC