Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ
  • [02] «Ανάγκη εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης»
  • [03] Ψηφίστηκε το άρθρο για τη λειτουργία καταστημάτων Κυριακές
  • [04] «Εξασφαλίσαμε τις επικουρικές συντάξεις, για τις επόμενες γενιές», είπε ο Ιω. Βρούτσης
  • [05] Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε έγκριση για να φύγει από το αεροδρόμιο της Μόσχας
  • [06] «Οικονομικότερος και ανεξάρτητος θα είναι ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»
  • [07] Ολυμπιακός: Συμφωνία με Σαβιόλα

  • [01] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ

    Την έγκριση από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης έλαβε η Ελλάδα και το ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, το Euro Working Group έκρινε ότι η Ελλάδα πληροί τα 21 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα. Το τελευταίο κριτήριο αφορά στη διαδικασία της κινητικότητας των εκπαιδευτικών και αναμένεται να εκπληρωθεί με τροπολογία που θα καταθέσει, αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, θα ορίζεται ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε κινητικότητα από το υπουργείο Παιδείας.

    [02] «Ανάγκη εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης»

    Την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας μεγάλης εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Αναθεώρησης του Συντάγματος, που οργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ.

    «Τη μεταπολίτευση μπορούμε να την τιμήσουμε ουσιαστικά, αν διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης, ώστε να φτάσουμε σε ένα νέο κράτος, κανονικό, στην υπηρεσία του πολίτη, του δημοσίου συμφέροντος και της ανάπτυξης» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.

    [03] Ψηφίστηκε το άρθρο για τη λειτουργία καταστημάτων Κυριακές

    Στη «διακεκαυμένη» ζώνη βρέθηκε για μια ακόμη φορά το άρθρο 16 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές.

    Το συγκεκριμένο άρθρο ψηφίστηκε νωρίς απόγευμα από 52 βουλευτές που δήλωσαν υπέρ, έναντι 44 βουλευτών που καταψήφισαν.

    Μαζί ψηφίστηκε και βουλευτική τροπολογία με την οποία συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα franchise σε εκείνα που θα μπορέσουν να ανοίξουν Κυριακές μετά από τη διαδικασία που ορίζει το νομοσχέδιο.

    Το άρθρο 16 ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    [04] «Εξασφαλίσαμε τις επικουρικές συντάξεις, για τις επόμενες γενιές», είπε ο Ιω. Βρούτσης

    «Σήμερα διασφαλίζουμε ότι οι επόμενες γενεές θα πάρουν επικουρικές συντάξεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν απολύτως ανέφικτο πριν την ενοποίηση 21 ταμείων σε ένα (ΕΤΕΑ - Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και τη μετατροπή τεσσάρων ταμείων σε ΝΠΙΔ.

    Με αφορμή την έγκριση της τοποθέτησης του Αναστάσιου Παπανικολάου στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης από την Επιτροπή ΚοινωνικώνΥποθέσεων, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως υπήρχε ένα σύστημα στρεβλώσεων που δημιούργησαν ένα κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο «κρέμονται» 91 διαφορετικά ασφαλιστικά συστήματα για να προσθέσει πως η ενοποίηση αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση -κι αυτό διότι πλέον γίνονται οικονομίες κλίμακος και εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η βιωσιμότητα, ώστε οι επόμενες γενιές να πάρουν επικουρικές συντάξεις. «Η προηγούμενη κατάσταση οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο να μην ξαναδοθούν ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

    [05] Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε έγκριση για να φύγει από το αεροδρόμιο της Μόσχας

    Εντός των επόμενων ωρών ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν ενδέχεται να μπορέσει να φύγει από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, όπου παραμένει εγκλωβισμένος εδώ και ένα μήνα, ανέφεραν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    "Ο Αμερικανός ετοιμάζεται να φύγει (...) Το έγγραφο που του επιτρέπει να εγκαταλείψει τη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου παραδόθηκε στον δικηγόρο του τον Ανατόλι Κουτσέρενα" ανέφερε μια πηγή στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι ο Σνόουντεν μπορεί να φύγει από το αεροδρόμιο εφόσον εκδοθεί το πιστοποιητικό που αναφέρει ότι εξετάζεται η αίτησή του για χορήγηση ασύλου.

    [06] «Οικονομικότερος και ανεξάρτητος θα είναι ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»

    Σαφώς μικρότερο κόστος και λιγότερους εργαζόμενους θα έχει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από τη μέχρι τώρα πολιτική πατρωνία, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.

    "Η σύνδεση κυβέρνησης και δημοσιογράφων θα σταματήσει", διαβεβαιώνει ο κ. Καψής σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και παραδέχεται ότι το νέο πρόγραμμα εκπέμπεται από την έδρα του υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της μυστικότητας είναι ότι "ορισμένοι συνδικαλιστές θέλουν να μας βγάλουν την πρίζα".

    [07] Ολυμπιακός: Συμφωνία με Σαβιόλα

    «Μια ανάσα» από την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς ο Χαβιέρ Σαβιόλα αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας που του κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι» και ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται σήμερα το βράδυ (20:30) στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

    Ο 31χρονος άσος θα υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και μπόνους 400.000 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2013 - 14:30:23 UTC