Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί
  • [02] ΤτΕ: Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιούνιο 2013
  • [03] Ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας
  • [04] Για «ανθρωποθυσίες» στο Δημόσιο κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ
  • [05] Ολοκληρώνονονται οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: «Κάθε νέα δόση και κάθε νέος εκβιασμός συνεπάγονται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για τον ελληνικό λαό»

  • [01] Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

    Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών, που ανέρχονται, σύμφωνα με τους ίδιους, σε 75 εκατομμύρια ευρώ και χρονολογούνται από το 2010.

    «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας», τονίζουν οι φαρμακοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός».

    Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης, η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών, αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013, κάτι άλλωστε που αποτελεί, όπως αναφέρει, κυβερνητική αλλά και μνημονιακή δέσμευση.

    [02] ΤτΕ: Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιούνιο 2013

    Mειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τον Ιούνιο από τις ελληνικές τράπεζες διέρρευσαν καταθέσεις περίπου 700 εκατ. ευρώ καθώς το συνολικό υπόλοιπο νοικοκυριών και επιχειρήσεων υποχώρησε στα 162,7 δισ. ευρώ από 163,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου. Ωστόσο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 το απόθεμα των καταθέσεων εμφανίζεται αυξημένο κατά 12,1 δισ. ευρώ.

    Μείωση όμως κατέγραψαν τον Ιούνιο και οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σε ετήσια βάση η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα εμφάνισε μείωση κατά 4,1% (έναντι μειώσεως 3,7% τον Μάιο) με αποτέλεσμα το χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες να υποχωρήσει στα 223,8 δισ. ευρώ από 240 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του Ιουνίου του 2012.

    Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιούνιο του 2013, ήταν αρνητική κατά 63 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2012: θετική καθαρή ροή 1.067 εκατ. ευρώ), ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε σε -4,9%, από -3,9% το Μάιο του 2013. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,2% από -3,4% τον περασμένο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 70 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2012: θετική καθαρή ροή 727 εκατ. ευρώ). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -15,1% από -10,1%, το Μάιο του 2013.

    Προς τα νοικοκυριά οι χορηγήσεις εμφάνισαν μείωση κατά 3,6% με αποτέλεσμα το χρέος τους σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια να υποχωρήσεις στα 103,6 δισ. ευρώ από τα 110,6 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο.

    [03] Ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας

    Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για την Ελλάδα στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, με τους Σπύρο Γιαννιώτη, Αντώνη Φωκαϊδη και Κέλλυ Αραούζου να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα των 5χλμ.

    Η ελληνική τριάδα κάλυψε την απόσταση σε 54 λεπτά και 3.3 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας μόλις για δύο δέκατα του δευτερολέπτου τη Βραζιλία, που πήρε την τρίτη θέση με 54:03.5.

    Μακράν πρώτη τερμάτισε η Γερμανία, με τους Τόμας Λουρτς, Κρίστιαν Μάρτιν Ράιχερτ και την Ιζαμπέλε Φραντσίσκα Χάρλε να κάνουν 52:54.9 και να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο.

    [04] Για «ανθρωποθυσίες» στο Δημόσιο κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ

    «Η Τρόικα πιέζει ασφυχτικά για ανθρωποθυσίες με όνομα και επώνυμο στο Δημόσιο Τομέα. Οι συγκυβερνώντες συναινούν και με τον πλέον υποκριτικό τρόπο εμπαίζουν τους Έλληνες πολίτες. Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, του οποίου το κύρος αναίρεσε ρητά με το πολυνομοσχέδιο και ας ορθώσει το ανάστημά του στους Τροϊκανούς που διψούν για προγραφές και διώξεις σε βάρος χιλιάδων υπαλλήλων και των οικογενειών τους».

    Τη δήλωση έκανε η αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

    [05] Ολοκληρώνονονται οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη Τσοχατζόπουλου

    Προς ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου βαίνει η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου αναμένεται τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, να ξεκινήσουν οι απολογίες, με πρώτο, κατά τη σειρά του κατηγορητηρίου, τον πρώην υπουργό.

    Το δικαστήριο αναμένει να ακούσει τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου σε όσα του καταλογίζονται, σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία, για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, όμως, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ανοίξει τον κύκλο των απολογιών, καθώς είχε ζητήσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί.

    Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκου και των συγκατηγορουμένων του, Νίκου Γεωργουλάκη, εκπροσώπου εμπλεκόμενης εξωχώριας εταιρίας, και Σπύρου Χατζηνικολάου, δικηγόρου στην Κύπρο.

    Στη σημερινή διαδικασία, μεταξύ των μαρτύρων του κ. Σμπώκου κατέθεσε ο εξάδελφός του, Βασίλης Σμπώκος, ο οποίος περιέγραψε τη σχέση του κατηγορούμενου με τον πρώην υπουργό ως «αυστηρά κομματική και υπηρεσιακή» συμπληρώνοντας: «Δεν είχα καταλάβει να είχαν ποτέ προσωπικές σχέσεις». Ο μάρτυρας περιέγραψε τον εξάδελφό του ως «το αριστερό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ» αναφέρθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα του και τόνισε: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον Γιάννη».

    Ο μάρτυρας αμφισβήτησε όσα λέγονται για την περιουσιακή κατάσταση του κατηγορούμενου, σημειώνοντας ότι έχει μόνο το σπίτι του πατέρα του στα Ανώγεια, το οποίο δεν έχει καν ανακατασκευάσει.

    Ο μάρτυρας του κ. Γεωργουλάκη, Φώτιος Δημήτριος, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δέχθηκε να γίνει εκπρόσωπος της ΝΟΜΠΙΛΙΣ χωρίς να γνωρίζει «την ουσία της υπόθεσης» και πιστεύοντας απόλυτα τις διαβεβαιώσεις της συγκατηγορουμένης του λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου πως «όλα ήταν καθαρά».

    Επίσης, στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας του κατηγορούμενου Σπύρου Χατζηνικολάου, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Αλέκος Μαρκίδης. Αναφερόμενος στη σύσταση της εταιρίας ΤΟΡΚΑΣΟ ο κ. Μαρκίδης υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε κατ' εντολή Ζήγρα, ο οποίος είχε συστηθεί ως έμπορος ξυλείας και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ξέρει ότι ενεργεί για τον πρώην υπουργό.

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: «Κάθε νέα δόση και κάθε νέος εκβιασμός συνεπάγονται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για τον ελληνικό λαό»

    «Η κυβέρνηση τρέχει ασθμαίνοντας για να υλοποιήσει και την τελευταία υποσημείωση των απαιτήσεων της τρόικας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την εκταμίευση της δόσης και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι συνεχιζόμενοι εκβιασμοί και τα καψόνια για την καταβολή των δόσεων, πάνε γάντι με το success story της κυβέρνησης της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης».

    «Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι, όμως, ένα απλό καψόνι απέναντι στην κοινωνία. Είναι η συνέχιση του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στα δικαιώματα και τη Δημοκρατία, αλλά και σε κάθε προοπτική της χώρας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει πως «κάθε νέα δόση και κάθε νέος εκβιασμός συνεπάγονται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για τον ελληνικό λαό, μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και φτώχεια».

    «Στον αντίποδα της μνημονικής πολιτικής της ισοπέδωσης, η ακύρωση της πολιτικής λιτότητας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την επανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 July 2013 - 12:30:23 UTC