Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα Χίου οι έξι συλληφθέντες για το φουσκωτό με τον βαρύ οπλισμό
  • [02] Εκταμιεύθηκε η δόση του Ιουλίου, ύψους 4 δισ. ευρώ, από τον EFSF
  • [03] Παραλήπτη όλων των χρημάτων που δόθηκαν ως «μίζες», χαρακτήρισε ο Ν. Ζήγρας τον Α. Τσοχατζόπουλο
  • [04] Αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος
  • [05] Έντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής απείχαν από τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της νέας δόσης

  • [01] Στον εισαγγελέα Χίου οι έξι συλληφθέντες για το φουσκωτό με τον βαρύ οπλισμό

    Οκτώ συλλήψεις, πέντε Κούρδων και τριών Ελλήνων, και 14 προσαγωγές, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έρευνας που διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό, χτες τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών, και τη σύλληψη των τεσσάρων επιβαινόντων σε αυτό, από άνδρες του λιμενικού.

    Συλληφθέντες είναι οι δύο Έλληνες και δύο Κούρδοι που επέβαιναν στο φουσκωτό, ένας Έλληνας και ένας Κούρδος που συνελήφθησαν λίγο αργότερα στη Χίο για εμπλοκή στην υπόθεση και ακόμη δύο Κούρδοι στην Αθήνα.

    Οι έξι συλληφθέντες στη Χίο οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού κ.λπ.

    Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

    [02] Εκταμιεύθηκε η δόση του Ιουλίου, ύψους 4 δισ. ευρώ, από τον EFSF

    Εκταμιεύθηκε σήμερα η δόση των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο από το Λουξεμβούργο, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

    Συγκεκριμένα, εκταμιεύθηκαν 2,5 δισ. ευρώ από τον EFSF και 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (SMP).

    Όσον αφορά την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ από τον EFSF, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τονίζει ότι η Ελλάδα ικανοποίησε και τις 22 προαπαιτούμενες δράσεις και ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF αποφάσισε την εκταμίευση του ποσού.

    [03] Παραλήπτη όλων των χρημάτων που δόθηκαν ως «μίζες», χαρακτήρισε ο Ν. Ζήγρας τον Α. Τσοχατζόπουλο

    Ο Α. Τσοχατζόπουλος ήταν το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης και παραλήπτης όλων των χρημάτων, που δόθηκαν ως «μίζες» για εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται απολογούμενος ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Ο θεωρούμενος ως «δεξί χέρι του υπουργού» ξεκίνησε να απολογείται για τη σοβαρή εμπλοκή του στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με σφοδρή «επίθεση» στον συγκατηγορούμενο και εξάδελφο του, στον οποίο απέδωσε ρόλο φυσικού και ηθικού αυτουργού στην υπόθεση.

    Στην έναρξη της απολογίας του κ. Ζήγρα, ο πρώην υπουργός δεν βρισκόταν στο εδώλιο, αλλά μετά από πρόσκληση του προέδρου, προκειμένου να ακούσει τον εξάδελφο του και τα όσα του καταλογίζει, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στην δικαστική αίθουσα.

    Σύμφωνα με το κ. Ζήγρα, ακόμη και η κάλυψη από τον πρώην υπουργό των εξόδων νοσηλείας του στην Γερμανία, όταν αρρώστησε βαριά, «έγινε για να μην πεθάνω πριν προλάβω να του πω για όλους τους λογαριασμούς που είχα ανοίξει για εκείνον».

    Στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας τηρεί την γραμμή που αποφάσισε να ακολουθήσει, όταν ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή της υπόθεσης, αποφασισμένος να «μιλήσει για όλους και για όλα».

    [04] Αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος

    Το έργο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος συνεχίζεται απρόσκοπτα και ικανοποιητικά -σύμφωνα και με τους ιθύνοντες- με προμελέτες, αυτοψίες και νέες μελέτες να υπόσχονται μια ήπια, καλαίσθητη και συχνά σωτήρια επέμβαση στον «κήπο των θαυμάτων».

    Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η μελέτη που πήρε χτες το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και αφορά τη διαμόρφωση και ανάδειξη τμημάτων, όπως ο νέος χώρος πρασίνου που δημιουργείται στο «τρίγωνο» των οδών Κρατύλου και Μοναστηρίου -εκεί όπου βρίσκονται οι υπό κατεδάφιση παλιές αρχαιολογικές αποθήκες- αλλά και η ενοποίηση, ανάδειξη και προστασία των διάσπαρτων σημαντικών μνημείων του άλσους, όπως της «Ιεράς Οικίας» και της «Οικίας του Ακάδημου».

    [05] Έντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής απείχαν από τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της νέας δόσης

    Έντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής απέφυγαν να στηρίξουν την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εκταμίευση της νέας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, επικαλούμενες τον κίνδυνο μη αποπληρωμής του δανείου.

    Η αποχή των χωρών αυτών από τη λήψη απόφασης έγινε γνωστή σήμερα από τον Βραζιλιάνο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα που τις εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

    "Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μπατίστα. "Η εφαρμογή (του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας) ήταν μη ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπεραισιόδοξες", προστίθεται στην ανακοίνωση του Βραζιλιάνου αξιωματούχου που επικρίνει την απόφαση του ΔΝΤ να αποδεσμεύσει το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, τη Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 July 2013 - 14:30:22 UTC