Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερα τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Συνελήφθη 13χρονος για τον πνιγμό των παιδιών σε αρδευτικό κανάλι, στο Στρέφι της Ηλείας
  • [03] Πέντε χρόνια φυλάκιση στον πρώην υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, για τη φονική έκρηξη στο Μαρί
  • [04] Νέα, μικρή μείωση της ανεργίας στην Ισπανία

  • [01] Τέσσερα τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

    Ανάλογα με τον τρόπο, που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του, θα μοριοδοτείται ο δημόσιος υπάλληλος, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων, που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

    Ειδικότερα, την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια, μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα, οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

    Όπως σημειώνεται στην απόφαση του υπουργού, η αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, η αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων είναι οι τέσσερις αναδεικνυόμενες αρχές.

    Επιπλέον, επιπρόσθετη καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι, αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

    Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων.

    Με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

    «Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη».

    [02] Συνελήφθη 13χρονος για τον πνιγμό των παιδιών σε αρδευτικό κανάλι, στο Στρέφι της Ηλείας

    Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του πνιγμού δύο ανηλίκων αδερφών σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι της Ηλείας, έπειτα από τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών, για τις συνθήκες του θανάτου τους.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη ο 13χρονος θείος των παιδιών, ως υπαίτιος για τον πνιγμό τους στο αρδευτικό κανάλι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών μέσα στο αρδευτικό κανάλι, βρέθηκε και ένα ρούχο. Αρχικά εκτιμήθηκε πως ανήκει στο ένα από τα δύο παιδιά, αλλά όπως προέκυψε στη συνέχεια, στον 13χρονο φερόμενο ως δράστη. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ανήλικο αδερφό της μητέρας των παιδιών, και ακολούθως, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, τον συνέλαβαν.

    Σε ό,τι αφορά το κίνητρο, ο 13χρονος φέρεται να ζήλευε τα δύο αδέλφια.

    [03] Πέντε χρόνια φυλάκιση στον πρώην υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

    Πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζεται και μάλιστα με ποινή φυλάκισης, πρόσωπο, που διετέλεσε υπουργός.

    Το Κακουργιοδικείο επέβαλε σήμερα πενταετή ποινή φυλάκισης στον πρώην υπουργό Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για την φονική έκρηξη στην βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, τον Ιούλιο του 2011. Ο πρώην υπουργός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τις 9 Ιουλίου, ημέρα που το Κακουργιοδικείο τον έκρινε ένοχο.

    Εξάλλου, το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στους άλλους τρεις ενόχους, που είναι ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο πρώην διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Ανδρέας Λοϊζίδης.

    Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών των θυμάτων με την απαγγελία των ποινών. Υποστηρίζουν ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν είναι επαρκείς, δεδομένου ότι η έκρηξη στοίχισε τις ζωές δεκατριών ανθρώπων.

    [04] Νέα, μικρή μείωση της ανεργίας στην Ισπανία

    Ο αριθμός των επισήμως καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία, η οποία πλήττεται από την ύφεση, μειώθηκε τον Ιούλιο, για πέμπτο συνεχή μήνα, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 4,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εργασίας.

    Η μείωση του αριθμού των ανέργων οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς η Ισπανία είναι ο τέταρτος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, το ποσοστό των ανέργων μειώθηκε κατά 1,4% τον Ιούνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 August 2013 - 10:30:40 UTC