Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρη έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου, στην Αργεντινή
  • [02] Ανέστειλε τις εργασίες της η τυνησιακή Βουλή, για «πραξικόπημα» μιλούν οι ισλαμιστές
  • [03] Σε θεραπεία για καρκίνο υποβλήθηκε ο Ντάστιν Χόφμαν
  • [04] H γρίπη των πτηνών μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο
  • [05] Η φιλοσοφία ξαναζωντάνεψε στην Ακαδημία του Πλάτωνα
  • [06] Κένυα: Μεγάλη φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι
  • [07] Ονδούρα: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε μάχη ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών
  • [08] Αποσύρθηκαν από την αγορά της Ν. Ζηλανδίας τα αποθέματα των μολυσμένων γαλακτοκομικών

  • [01] Πολύνεκρη έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου, στην Αργεντινή

    Μια ισχυρή έκρηξη σε δεκαώροφο κτίριο της πόλης Ροζάριο της Αργεντινής προκάλεσε τον θάνατο 8 ανθρώπων ενώ άλλοι 61 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, άλλα 19 άτομα αγνοούνται. «Υπάρχουν οκτώ νεκροί. Η έρευνα στα ερείπια συνεχίζεται. Έχουμε μια λίστα 19 ατόμων που αναζητούνται από τις οικογένειές τους », δήλωσε η δήμαρχος του Ροζάριο, Μόνικα Φέιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου στην κεντρική εγκατάσταση του πολυώροφου κτιρίου. Το ωστικό κύμα από την ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα αρκετών κτιρίων στην περιοχή. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε μια ήσυχη περιοχή της πόλης του 1,2 εκατομμυρίου ανθρώπων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες των. Η περιοχή σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το κατεστραμμένο κτίριο, εκκενώθηκε από τους πολίτες για προληπτικούς λόγους.

    Το Ροζάριο μια οικονομικά ευημερούσα πόλη που περιβάλλεται από τον ποταμό Παρανά είναι το κέντρο της βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σόγιας.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [02] Ανέστειλε τις εργασίες της η τυνησιακή Βουλή, για «πραξικόπημα» μιλούν οι ισλαμιστές

    Η αναστολή των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης, μέχρις ότου οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι «ένα απαράδεκτο πραξικόπημα», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Εναχντά της Τυνησίας.

    Το πάγωμα των εργασιών της εθνοσυνέλευσης, αποφασίστηκε από τον πρόεδρο της Συντακτικής Συνέλευσης Μουσταφά Μπεν Τζαφάρ, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος των ισλαμιστών.

    "Η απόφαση του Μπεν Τζαφάρ είναι ένα εσωτερικό πραξικόπημα. Είναι ένα απαράδεκτο πραξικόπημα" είπε ο Νετζίμπ Μράντ του ισλαμικού κόμματος Εναχντά μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

    Το κόμμα του Μπεν Τζαφάρ, αποτελεί τμήμα του κυβερνητικού συνασπισμού του Εναχντά, τον οποίο η κοσμική αντιπολίτευση θέλει να εκδιώξει από την εξουσία, ζητώντας ταυτόχρονα και τη διάλύση της Συντακτικής Συνέλευσης.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Σε θεραπεία για καρκίνο υποβλήθηκε ο Ντάστιν Χόφμαν

    Ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν υποβλήθηκε σε θεραπεία για την αντιμετώπισηκαρκίνου, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος και βιογράφος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, την Τρίτη. Η Τζόντι Γκότλιεμπ πάντως αρνήθηκε να πει το είδος του καρκίνου από το οποίο διαγνώστηκε ότι πάσχει ο διάσημος ηθοποιός.

    Η είδηση μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το περιοδικό People έως ότου την επιβεβαιώσει η Γκότλιεμπ λέγοντας ότι ο καρκίνος «εντοπίστηκε νωρίς και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά». Σύμφωνα πάντως με το περιοδικό People, ο 75χρονος ηθοποιός θα υποβληθεί σε περαιτέρω προληπτικές θεραπείες.

    Ο Χόφμαν ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για τους ρόλους του στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» το 1979 και το «Rain Man», το 1988, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την κωμωδία «Κουαρτέτο» το 2012.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] H γρίπη των πτηνών μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο

    Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την πρώτη παγκοσμίως πολύ πιθανή περίπτωση μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, που εμφανίστηκε στην Κίνα. Πρόκειται για μια 32χρονη γυναίκα που περιποιήθηκε τον άρρωστο από τον ιό πατέρα της, για να κολλήσει και η ίδια, με κατάληξη να πεθάνουν και οι δύο αργότερα. Έως τώρα υπήρχαν ενδείξεις πως οι άνθρωποι κολλάνε τον ιό μόνο όταν έλθουν σε άμεση επαφή με μολυσμένα πτηνά.

    Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το ΒΒC, ανέφεραν πως η ανακάλυψη του πρώτου κρούσματος μετάδοσης του ιού μεταξύ ανθρώπων δεν σημαίνει ότι ο ιός Η7Ν9 έχει κιόλας αναπτύξει την ικανότητα να μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

    Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 133 περιστατικά μόλυνσης με τον ιό Η7Ν9 στην ανατολική Κίνα, από τα οποία τα 43 ήταν θανατηφόρα. Οι περισσότεροι ασθενείς είχαν επισκεφτεί υπαίθριες αγορές πουλερικών ή είχαν έλθει σε άμεση επαφή με μολυσμένα πτηνά μία ή δύο εβδομάδες προτού αρρωστήσουν.

    [05] Η φιλοσοφία ξαναζωντάνεψε στην Ακαδημία του Πλάτωνα

    Στο μέρος που δίδαξε πριν από 2.400 χρόνια ο Πλάτωνας ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την σημασία της ελληνικής φιλοσοφικής στο σήμερα, διακεκριμένοι καθηγητές Φιλοσοφίας.

    Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας του Πλάτωνα γέμισε από κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του 23ου Παγκόσμιου Συνέδριου Φιλοσοφίας, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    «Στον χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν μπορείς παρά να νιώσεις δέος για τους φιλοσόφους που πριν από χιλιετηρίδες αφιέρωσαν την ζωή τους στην έρευνα προκειμένου να αφήσουν κληρονομιά το μνημειώδες έργο τους» ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου San Diego των ΗΠΑ, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος καλωσορίζοντας το κοινό, ενώ υπενθύμισε την παρατήρηση του Κικέρωνα ότι κανείς συγκινείται περισσότερο στον χώρο της Ακαδημίας παρά για το έργο των σπουδαίων φιλοσόφων καθώς εκεί μπορεί να φέρει τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Σπεύσιππο και τον Ξενοκράτη μπροστά στα μάτια του. «Αν υπήρχε ένας ιερός χώρος της φιλοσοφίας αυτός θα ήταν αναμφίβολα η Ακαδημία Πλάτωνος» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής επικεντρώνοντας την παρέμβασή του στην σχέση της φιλοσοφίας με την πολιτική.

    [06] Κένυα: Μεγάλη φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

    Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Τζόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, ένα από τα σημαντικότερα της ανατολικής Αφρικής, το οποίο έκλεισε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Εθνικού Συντονισμού.

    "Υπάρχει μια μεγάλη φωτιά στο αεροδρόμιο. Οι πτήσεις κατευθύνονται προς τα αεροδρόμια της Μομπάσα και της Ελντορέτ. Η φωτιά είναι τεράστια", έγραψε ο υπουργός Μουτέ Ιρίνγκο στο λογαριασμό του στο Twitter.

    Θύματα δεν αναφέρθηκαν. Τα αίτια της φωτιάς δεν έγιναν γνωστά.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Ονδούρα: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε μάχη ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μια εξαιρετικά αιματηρή μάχη μεταξύ συμμοριών ναρκωτικών, με λεία ένα φορτίο 700 κιλών κοκαΐνης, στις απομονωμένες ακτές της Ονδούρας, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης την Τρίτη.

    Η φονική μάχη έγινε τη Δευτέρα, σε μια βαλτώδη περιοχή, σε απόκρημνη ακτή, από όπου οι διακινητές, μεταφέρουν το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης, το οποίο περνά μέσα από την Ονδούρα, στο δρόμο της, προς το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αριθμός των νεκρών ήταν από τους μεγαλύτερους που έχει σημειωθεί σε ένοπλη σύγκρουση των καρτέλ ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια, σε αυτό το φτωχό έθνος της Κεντρικής Αμερικής.

    Η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα στην Ονδούρα, έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω της παρουσίας των μεξικάνικων καρτέλ, που χρησιμοποιούν τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ως σημείο διέλευσης για το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών.

    Η Ονδούρα έχει το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στον κόσμο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [08] Αποσύρθηκαν από την αγορά της Ν. Ζηλανδίας τα αποθέματα των μολυσμένων γαλακτοκομικών

    Ο γενικός διευθυντής της νεοζηλανδικής Fonterra CEO Τίο Σπίρινγκς ανακοίνωσε σήμερα ότι όλα τα αποθέματα των μολυσμένων γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν και εξήχθησαν από την εταιρεία, έχουν αποσυρθεί από την αγορά και ότι ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι μικρός.

    "Δήλωσα σε συνέντευξη Τύπου στην Κίνα ότι δεν θα έφευγα πριν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, όσον αφορά τις αγορές, τους καταναλωτές και τους πελάτες", δήλωσε στους δημοσιογράφους στην έδρα της εταιρείας στο Όκλαντ.

    Η Fonterra, η εταιρεία με τις μεγαλύτερες εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, δέχεται πυρά στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και από το εξωτερικό μετά την ανακοίνωση το Σαββατοκύριακο ότι τρεις παρτίδες ορού γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος και ενεργειακών ροφημάτων για αθλητές, βρέθηκε τον Μάιο του 2012, να περιέχει το βακτήριο clostridium botulinum που προκαλεί αλλαντίαση. Η νόσος αυτή μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή και θάνατο.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 August 2013 - 6:30:26 UTC