Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην Αττική
  • [02] Προφυλακίστηκε ο Γερμανός κατάσκοπος στη Χίο
  • [03] Η ΕΕ λέει πως θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες στην Αίγυπτο
  • [04] Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχεδιαζόμενες ενέργειες τρομοκρατών
  • [05] Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για την αξιολόγηση στους δήμους
  • [06] Έργα Ελληνίδων καλλιτεχνών από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσιάζονται στη Σίφνο
  • [07] Ανακοινώθηκαν νέοι διοικητές και αναπληρωτές νοσοκομείων ανά τη χώρα
  • [08] Σε ενέδρα του στρατού στη Συρία, σκοτώθηκαν 62 αντάρτες
  • [09] «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην φυλακή»

  • [01] Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην Αττική

    Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη επιλογή αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας.

    Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και καταναλωτή.

    Μετά από ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους όπως είπαν οι περιφερειάρχες θα οριοθετηθούν κάποιες περιοχές με αυξημένη τουριστική ή εμπορική κίνηση, στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα για περισσότερες από επτά Κυριακές.

    Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και από την υπολειτουργία του μηχανισμού πάταξης του παρεμπορίου επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης και ζητάει τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και των Περιφερειών.

    Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης με την ΕΛΑΣ για να υπάρξει συνδρομή στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του υπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου σημειώθηκε ότι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στις περιφέρειες -αν και είναι ολιγάριθμο- είναι απαραίτητο για την πάταξη του παρεμπορίου.

    Ακόμη, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, εφέτος με το που βγήκε ο διαγωνισμός για να γίνει ανάθεση της καθαριότητας των νησίδων, έχουν μπει 17 πυρκαγιές στις νησίδες της Αττικής. Αυτό αναφέρθηκε ως παράδειγμα για να διαφανεί η ανάγκη λειτουργίας της περιφερειακής αστυνομίας.

    Οι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων με υπαιτιότητα υπαλλήλων ήταν ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση στη σύσκεψη.

    [02] Προφυλακίστηκε ο Γερμανός κατάσκοπος στη Χίο

    Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε σήμερα ο 72χρονος Γερμανός που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Χίο με την κατηγορία της κατασκοπίας.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γ. Ράγκο ο κατηγορούμενος κατέθετε από αργά χθες το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και αποδέχθηκε όλες τις σε βάρος του κατηγορίες περί κατασκοπείας.

    Σύμφωνα με τον κ. Ράγκο, ο ίδιος έδειξε από την αρχή διάθεση συνεργασίας υποδεικνύοντας τα άτομα με τα οποία συνεργαζόταν, ενώ αποκάλυψε στις Αρχές και τον τρόπο δράσης του.

    Στα επόμενα 24ωρα θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα γίνει άμεσα αίτηση προκειμένου η προφυλάκιση να αντικατασταθεί με άλλο περιοριστικό μέτρο.

    [03] Η ΕΕ λέει πως θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές προσπάθειες στην Αίγυπτο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο παρά την ανακοίνωση από την αιγυπτιακή προεδρία πως οι διεθνείς μεσολαβητικές προσπάθειες απέτυχαν, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό από αξιωματούχους του αεροδρομίου του Καΐρου πως ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια μεσολάβησης, αναχώρησε σήμερα από τη χώρα.

    Στη διάρκεια της μεσολαβητικής προσπάθειάς του, ο Μπερνς είχε συνομιλίες τόσο με την κυβέρνηση όσο και με μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς και με απεσταλμένους της ΕΕ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ.

    Ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον, δήλωσε πως δεν έχει λάβει γνώση της δήλωσης της αιγυπτιακής προεδρίας, αλλά πρόσθεσε πως ο απεσταλμένος της ΕΕ, ο Μπερναρντίνο Λεόν, βρίσκεται στην Αίγυπτο εδώ και αρκετές ημέρες και συμμετέχει στις μεσολαβητικές προσπάθειες.

    "Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στο διάλογο, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την επανάληψη της δημοκρατικής μετάβασης στην Αίγυπτο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

    Ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών ήταν ο τελευταίος ξένος απεσταλμένος στο Κάιρο και επρόκειτο να έχει σήμερα συνομιλίες με τον αιγύπτιο ομόλογό του, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους, αλλά η αποστολή του φαίνεται πως ήρθε πολύ αργά.

    [04] Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχεδιαζόμενες ενέργειες τρομοκρατών

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν ένα σχέδιο της αλ Κάιντα με στόχο να καταληφθούν εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και η πρωτεύουσα μιας επαρχίας στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της χώρας.

    Ο Ράτζα Μπάντι, εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της Υεμένης Μοχάμεντ Σάλεμ Μπασίντουα, είπε ότι το σχέδιο αυτό προέβλεπε δεκάδες μέλη της αλ Κάιντα, φορώντας στολές του υεμενίτικου στρατού, να κάνουν έφοδο στις εγκαταστάσεις και στην πόλη τη νύχτα της 27ης ημέρας του Ραμαζανιού (της Κυριακής) και να τις καταλάβουν.

    «Το σχέδιο είχε σκοπό να καταληφθεί ο τερματικός εξαγωγικός σταθμός αλ Ντάμπα στη [επαρχία] Χαντραμούτ και η εγκατάσταση εξαγωγής φυσικού αερίου Μπάλχαφ, καθώς και η πόλη Μουκάλα», δήλωσε ο Μπάντι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αναφερόμενος στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ.

    Ο ίδιος είπε ότι το σχέδιο αυτό απετράπη με την ανάπτυξη ενισχύσεων του στρατού στις εγκαταστάσεις και την πόλη που αποτελούσε το στόχο των μελών της αλ Κάιντα και την επιβολή απαγόρευσης εισόδου.

    [05] Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για την αξιολόγηση στους δήμους

    Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

    Το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη, σύμφωνα με πηγές από τα δύο υπουργεία, ήταν η αξιολόγηση στους δήμους, καθώς από τους ΟΤΑ α' βαθμού θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, μεγάλο ενδιαφέρον να τους απορροφήσουν δείχνουν και άλλα υπουργεία.

    Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

    [06] Έργα Ελληνίδων καλλιτεχνών από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσιάζονται στη Σίφνο

    Μεταπολεμική και σύγχρονη «Γυναικεία Δημιουργία-από τα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης» θα έχουν την ευκαιρία να δουν από τις 10 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου της Σίφνου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο νησί αυτή την περίοδο.

    Πρόκειται για μια μικρή αλλά αξιόλογη έκθεση με 24 έργα, 22 Ελληνίδων καλλιτεχνών, που επέλεξε η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Λίνα Τσίκουτα, τα οποία προέρχονται από τις 140 γυναίκες δημιουργούς της μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης των συλλογών της Πινακοθήκης.

    Ζωγραφική σε μουσαμά, σε χαρτί, σε ξύλο, σε αλουμίνιο, σε πλεξιγκλάς, γλυπτική σε πέτρα, σε σίδερο, μικτές τεχνικές και ένα ανάγλυφο με ύφασμα, γύψο και γαρμπίλι, δίνουν ένα δείγμα από την πολυμορφία της γυναικείας δημιουργίας. Όπως και η ποικιλία των θεμάτων στην έκθεση, από κλασσικά τοπία υπαίθρου ή αστικού περιβάλλοντος, εσωτερικά, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γυναικεία γυμνά, ομαδικές προσωπογραφίες, αφηρημένες συνθέσεις, αφαιρετικές αναπτύξεις, γεωμετρικά σχήματα.

    Στην έκθεση της Σίφνου συνυπάρχουν κάποιες γνωστές, επώνυμες και καταξιωμένες καλλιτέχνιδες, με πλούσιο, και σε ορισμένες περιπτώσεις πρωτοποριακό, έργο και με σημαντική εκθεσιακή δραστηριότητα, με πολλές άλλες καλλιτέχνιδες λιγότερο γνωστές ή και παντελώς άγνωστες, με άξονα την ποιότητα των έργων και την πολυμορφία της έκθεσης.

    [07] Ανακοινώθηκαν νέοι διοικητές και αναπληρωτές νοσοκομείων ανά τη χώρα

    Tα ονόματα νέων διοικητών και αναπληρωτών, που τοποθετήθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

    Σε ό,τι αφορά τους διοικητές, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

    - Στο Γ.Ν. Καβάλας διοικητής τοποθετείται ο Χρήστος Κοπατσάρης.

    - Στο Γ.Ν. Δράμας ο Κωνσταντίνος Τρέντζιος.

    - Στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» ο Κωνσταντίνος Καραμπατσάς.

    - Στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών Θεσπρωτίας ο Σπυρίδων Δερδεμέζης.

    - Στο Γ.Ν. Ζακύνθου «Αγ. Διονύσιος» ο Κωνσταντίνος Κονιδάς.

    - Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» ο Νικόλαος Χρόνης.

    Στις θέσεις των αναπληρωτών διοικητών:

    - Στο Γ.Ν. Σπηλιοπούλειο «Η Αγ. Ελένη» τοποθετείται ο Χρήστος Φασιανός.

    - Στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» (για Οφθαλμιατρείο Αθηνών - Πολυκλινική), ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

    - Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» η Αφροδίτη Χονδρονικόλα.

    - Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Καλύμνου «Το Βουβάλειο» ο Ηλίας Σκουλικαρίτης.

    - Στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» ο Νίκος Αντωνάκης.

    - Στο Γ.Ν. Γιαννιτσών ο Παναγιώτης Τσακπουνίδης.

    - Στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Δημήτρης Τσαλικάκης.

    - Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Μελετιάδης.

    - Στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» (για Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης) ο Νικόλαος Φαρμάκης.

    - Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Γουμένισσας ο Στυλιανός Βαμβίνης.

    - Στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Χαράλαμπος Μπαλής.

    - Στο Γ.Ν. Θηβών η Αικατερίνη Λιακοπούλου.

  • Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Κρεστένων ο Διονύσιος Στασινόπουλος.

  • Στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Ιεράπετρας ο Γεώργιος Ματαλιωτάκης.

    [08] Σε ενέδρα του στρατού στη Συρία, σκοτώθηκαν 62 αντάρτες

    Εξήντα δύο αντικαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα σε ενέδρα του συριακού στρατού τα ξημερώματα κοντά στη βιομηχανική πόλη Άντρα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA δεν έδωσε απολογισμό των θυμάτων από την ενέδρα, αλλά ανέφερε πως οι αντάρτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην «περίτεχνη» ενέδρα του στρατού ανήκαν στο Μέτωπο αλ Νόσρα, που θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα.

    [09] «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να οδηγηθεί στην φυλακή»

    Την πρόθεσή του να μην ζητήσει την φυλάκιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου της Ρώμης, έκανε γνωστή ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι ΛΙμπεράτι, με δηλώσεις του στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Λ΄Εσπρέσσο».

    «Δεν πρόκειται για απόφαση που συνδέεται με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά για μια γενικότερη αρχή, η οποία και εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε ο Μπρούτι Λιμπέράτι.

    Τα κύρια στοιχεία στα οποία βασίζεται η λογική αυτή, είναι το ότι ο «μίστερ τιβί» έχει ξεπεράσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του και, παράλληλα, το μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές φυλακές.

    Η Ιταλία, άλλωστε, έχει καταδικασθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 August 2013 - 12:30:25 UTC