Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέατρο για την Παγκόσμια Κρίση
  • [02] Από τη Δημόσια Τηλεόραση το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου
  • [03] Bloomberg: Ο πρόεδρος Ομπάμα θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό
  • [04] "Όργιο" φοροδιαφυγής αποκάλυψε έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία
  • [05] Ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο Ντάλας

  • [01] Θέατρο για την Παγκόσμια Κρίση

    Υπάρχει θέατρο για την παγκόσμια οικονομική κρίση; Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Culture «World Crisis Theatre» και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου δίνουν την απάντηση στο τριήμερο φεστιβάλ, που θα παρουσιαστεί 23-25 Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

    Στο φεστιβάλ, που «τρέχει» ο δραστήριος θεσμός του Παντείου, ομάδες που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Πορτογαλία) ανεβάζουν έργα με κύρια θεματολογία την παγκόσμια οικονομική κρίση. Με αντικείμενο του προγράμματος την ανάδειξη κοινωνικών φαινομένων και θεμάτων ανθρώπινης συμπεριφοράς που προκύπτουν ως συνέπειες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, η συνεργασία αυτή έχει ως κύριο στόχο την προαγωγή εργαλείων για τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας μέσα από την τέχνη.

    Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 23 Αυγούστου με τη γαλλική συμμετοχή. Ο θεατρικός σκηνοθέτης Bruno Freyssinet παρουσιάζει ένα απόσπασμα από το έργο «The Power of Yes» του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Σερ Ντέιβιντ Χέαρ. Έχοντας γραφτεί το 2009 και χαρακτηριστεί από τον βρετανικό Τύπο ως «συναρπαστικό πολιτικό ντοκιμαντέρ» που «ζητά όλες τις ερωτήσεις στις οποίες θέλουμε απαντήσεις», πρόκειται για θεατρική μεταφορά της έρευνας που έκανε ο Χέαρ σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις από κορυφαίους οικονομολόγους, δημοσιογράφους και μεγαλοεπενδυτές, όπως ο Τζορτζ Σόρος.

    [02] Από τη Δημόσια Τηλεόραση το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

    Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, και το οποίο θα διεξαχθεί στη Μόσχα, θα μεταδώσει η Δημόσια Τηλεόραση.

    Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, θα υπάρξει πλήρης κάλυψη από την έναρξη των αγώνων το Σάββατο 10 Αυγούστου, μέχρι την τελετή λήξης, την Κυριακή 18 του μηνός. Οι ώρες μετάδοσης θα είναι καθημερινά από 8:30 μέχρι 13:00 και από 17:00 μέχρι 21:00.

    Η μετάδοση των αγώνων θα γίνει μέσω των κυκλωμάτων της European Broadcasting Union (EBU).

    [03] Bloomberg: Ο πρόεδρος Ομπάμα θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό

    «Ο πρόεδρος Ομπάμα θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ η Ελλάδα προετοιμάζεται για περισσότερες συνομιλίες με τους πιστωτές για μια πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο bloomberg.

    Σημειώνει ότι όπως έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος στην ατζέντα θα βρεθούν το κυπριακό, οι εμπορικές πρωτοβουλίες και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    «Η επίσκεψη μπορεί να δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στην Άγγελα Μέρκελ για χαλάρωση της λιτότητας», επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg και υπενθυμίζει ότι η συνάντηση προηγείται των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου όπου η Καγκελάριος επιδιώκει τρίτη θητεία, με την υπόσχεση ότι η Γερμανία δεν θα μετριάσει την πίεση στην Ελλάδα να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξακολουθήσει να λαμβάνει βοήθεια, όπως συμβαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια.

    [04] "Όργιο" φοροδιαφυγής αποκάλυψε έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία

    Άγνοια για την ύπαρξη των 916 αθεώρητων εισιτηρίων που διατέθηκαν για την παρακολούθηση μουσικής συναυλίας γνωστού καλλιτέχνη στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε, κατά την απολογία του, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της ακριτικής πόλης, που φέρεται ως διοργανωτής της συγκεκριμένης συναυλίας.

    Όπως ισχυρίστηκε, τα αθεώρητα εισιτήρια δεν πουλήθηκαν έξω από το στάδιο "Φώτης Κοσμάς", όπου έλαβε χώρα το μουσικό "χάπενινγκ", αλλά από σημεία προπώλησης κι ως εκ τούτου δεν μπορούσε ο ίδιος να γνωρίζει εάν ήταν θεωρημένα ή όχι.

    Μάλιστα, για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, επικαλέστηκε την ύπαρξη των υπόλοιπων εισιτηρίων (περί τα 1500), που εντόπισαν κατά την "έφοδό" τους οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, τα οποία - σύμφωνα με τον κατηγορούμενο - είχαν πουληθεί έξω από τον συναυλιακό χώρο και ήταν σφραγισμένα από την Εφορία.

    Ωστόσο, ο 65χρονος ποδοσφαιρικός παράγοντας δεν έπεισε το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για φοροδιαφυγή και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ τού επέβαλε επιπλέον χρηματικό πρόστιμο, ύψους 12.000 ευρώ.

    Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 65χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

    [05] Ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο Ντάλας

    Ένας ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τέσσερις χθες βράδυ στην περιοχή της πόλης Ντάλας στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.

    Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος κατονομάστηκε από τις αρχές ως Έρμπι Μπάουζερ, συνελήφθη σε ένα προάστιο του Ντάλας όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο από τα θύματά του, δήλωσε η Μελίσα Φρανκ, μια υπαξιωματικός της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντεσότο.

    Το φονικό -κατά τη διάρκεια του οποίου ο Μπάουζερ φέρεται να πυροδότησε τουλάχιστον έναν εκρηκτικό μηχανισμό, πιθανόν χειροβομβίδα- ξεκίνησε σε ένα οίκημα στο Ντάλας και τερματίστηκε λίγο αργότερα σε ένα άλλο σπίτι, σε απόσταση 11 χλμ., στο Ντεσότο, δήλωσε η Φρανκ.

    Τα θύματα δεν κατονομάστηκαν. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, είναι ένα πρώην κορίτσι του δράστη.

    Πέραν των τεσσάρων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τραυματίστηκαν τέσσερις ακόμη, περιλαμβανομένων δύο αγοριών 11 και 13 ετών, σύμφωνα με την Φρανκ.

    Δεν δόθηκαν πληροφορίες για το παρελθόν του Μπάουζερ, καθώς ακόμη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του, είπε η ίδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 August 2013 - 16:30:22 UTC