Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικά θέματα στο τραπέζι της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Μπαν Κι Μουν
  • [02] Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού
  • [03] Οι Περσείδες θα κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους στον ουρανό της Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας
  • [04] Την Κυριακή θα ανοίξουν εκ νέου 18 από τις 19 αμερικανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή
  • [05] Εδώ και τριάμισι χρόνια παρατηρείται διαρροή ραδιενεργού ύδατος στις ακτές της Ταϊβάν
  • [06] «Ο Β. Πούτιν φαίνεται σαν ένα παιδί που κάθεται στο πίσω μέρος της τάξης και βαριέται»
  • [07] Το πιεσόμετρο δεν μετρά μόνο την πίεση, αλλά και τη ρίχνει, αρκεί να το χρησιμοποιεί ο ίδιος ο ασθενής!
  • [08] Ηγέτες Αβοριγίνων με αίμα ... ελληνικό

  • [01] Εθνικά θέματα στο τραπέζι της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Μπαν Κι Μουν

    Με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η συνάντηση τους διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

    «Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

    Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον γενικό γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    Ερωτηθείς σχετικά ο πρωθυπουργός, δήλωσε «πάρα πολύ» ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στις ΗΠΑ.

    Από την πλευρά του ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

    Ο γγ του ΟΗΕ, στη συνάντηση, ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων και ο ειδικός διαπραγματευτής για το Σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς.

    Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς, στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, εκτός από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, είχε επαφές με στελέχη μεγάλων επενδυτικών ομίλων, ΜΜΕ, με τον δήμαρχο της ΝΥ, Μ. Μπλούμπεργκ, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου, Ντ. Χάρις, και τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

    [02] Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη.

    Με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία, αλλά και με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους, εκτιμάται ότι θα φύγουν και οι τελευταίο αδειούχοι του καλοκαιριού, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

    Στα λιμάνια, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη.

    Το Λιμενικό Σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

    Για σήμερα, από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

    Επίσηςαύριο, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

    Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

    Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Τροχαία, ενώ αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών την Τετάρτη και την Πέμπτη, 14 και 15 Αυγούστου.

    [03] Οι Περσείδες θα κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους στον ουρανό της Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας

    Μια ακόμη φορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί μια ακόμα εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», τους διάττοντες Περσείδες.

    Τόσο το βράδυ της προηγούμενης μέρας (Κυριακή), όσο και της επόμενης (Τρίτη) θα πρέπει επίσης να αναμένεται αυξημένη πτώση μετεώρων.

    Όσοι ξενυχτήσουν, θα έχουν την ευκαιρία -εφόσον ο καιρός κατά τόπους το επιτρέψει- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, που μπορεί να φθάσει έως τα 100 μετέωρα ανά ώρα. Με δεδομένο ότι το φεγγάρι δεν είναι «γεμάτο», ο ουρανός θα είναι αρκετά σκοτεινός και κατάλληλος για τις παρατηρήσεις των μετεώρων.

    Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ? εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές».

    [04] Την Κυριακή θα ανοίξουν εκ νέου 18 από τις 19 αμερικανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή

    Οι 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν κλείσει αυτό το μήνα εξαιτίας ανησυχιών για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, θα ανοίξουν εκ νέου την Κυριακή, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    «Η πρεσβεία μας στη Σαναά της Υεμένης θα παραμείνει κλειστή εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με ένα κύμα απειλών που υποδεικνύει ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες προέρχονται από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Πσάκι.

    Οι ΗΠΑ θα κρατήσουν επίσης κλειστό το προξενείο τους στη Λαχόρη του Πακιστάν, είπε η Πσάκι προσθέτοντας ότι έκλεισε την Πέμπτη εξαιτίας μιας «ξεχωριστής αξιόπιστης απειλής».

    Στις 2 Αυγούστου, οι ΗΠΑ έκλεισαν 19 πρεσβείες στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν πληροφορίες για απροσδιόριστες τρομοκρατικές απειλές. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε, αυτή την εβδομάδα, τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Πακιστάν, ενώ ορισμένοι αμερικανοί διπλωμάτες εγκατέλειψαν την Υεμένη.

    [05] Εδώ και τριάμισι χρόνια παρατηρείται διαρροή ραδιενεργού ύδατος στις ακτές της Ταϊβάν

    Διαρροή ραδιενεργού ύδατος παρατηρείται τα τελευταία τριάμισι χρόνια από ένα παλαιό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Ταϊβάν, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε αυτή την εβδομάδα στην δημοσιότητα από κυβερνητική υπηρεσία.

    Η έκθεση της Control Yuan αναφέρει ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 παρατηρείται διαρροή από δύο αντιδραστήρες του εργοστασίου, 15.370 μιλιλίτρων και 4.830 μιλιλίτρων αντίστοιχα και ότι στα δείγματα νερού που ελήφθησαν από την περιοχή εντοπίστηκε ραδιενεργό υλικό όπως καίσιο-137, κοβάλτιο-60, μαγγάνιο-54 και χρώμιο-51.

    Το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη βόρεια ακτή ξεκίνησε την λειτουργία του το 1979.

    Η έκθεση αναφέρει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία Taiwan Power Co απέτυχε να εντοπίσει την αιτία της διαρροής με αποτέλεσμα αυτή να συνεχίζεται.

    Η έκθεση δημοσιοποιείται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσιος διάλογος σχετικά με το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας στο νησί. Η βουλή πρόκειται να ψηφίσει πρόταση για δημοψήφισμα τον επόμενο μήνα με το οποίο οι πολίτες θα καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη του τέταρτου πυρηνικού εργοστασίου της Ταϊβάν, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2016.

    [06] «Ο Β. Πούτιν φαίνεται σαν ένα παιδί που κάθεται στο πίσω μέρος της τάξης και βαριέται»

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αρνήθηκε ότι έχει κακές σχέσεις με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος μερικές φορές φαίνεται «σαν ένα παιδί που κάθεται στο πίσω μέρος της τάξης και βαριέται».

    Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι τεταμένες ύστερα από την απόφαση της Ρωσίας να χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συνεργάτη των μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών.

    Με τη σειρά του ο Ομπάμα ακύρωσε τη Σύνοδο Κορυφής με τον Πούτιν, η οποία ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα, επανέλαβε ότι δεν έχει κακές προσωπικές σχέσεις με τον Πούτιν. «Ξέρω ότι στους δημοσιογράφους αρέσει να επικεντρώνονται στη γλώσσα του σώματος και έχει αυτό το ύφος, που μερικές φορές μοιάζει με το παιδί που κάθεται στο πίσω μέρος της τάξης και βαριέται. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν έχουμε μεταξύ μας συνομιλίες, πολλές φορές είναι πολύ παραγωγικές», είπε ο Ομπάμα.

    [07] Το πιεσόμετρο δεν μετρά μόνο την πίεση, αλλά και τη ρίχνει, αρκεί να το χρησιμοποιεί ο ίδιος ο ασθενής!

    Οι άνθρωποι με υπέρταση που την παρακολουθούν τακτικά οι ίδιοι στο σπίτι τους με το πιεσόμετρο, έχουν συνήθως λιγότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με όσους τη μετράνε μόνο στον γιατρό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 52 επιστημονικές μελέτες πάνω στο ζήτημα.

    Στην έρευνα συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής γιατρός Γιώργος Κίτσιος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Lahey της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ταφτς (απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

    Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι τη μετρούν τελείως μόνοι τους, έχουν συστολική πίεση (ο μεγαλύτερος αριθμός) μικρότερη κατά 3,9 Hg, ενώ και η διαστολική πίεσή τους (ο χαμηλότερος αριθμός) είναι μικρότερη κατά 2,4 mm Hg, σε σχέση με όσους δεν χρησιμοποιούν το πιεσόμετρο στο σπίτι.

    Αν μάλιστα η παρακολούθηση της πίεσης στο σπίτι με το πιεσόμετρο γίνεται με τη βοήθεια κάποιου άλλου (πχ συγγενούς), τότε τα οφέλη μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερα: Η συστολική πίεση, μετά από έναν χρόνο, εμφανίζεται μειωμένη κατά 3,4 έως 8,9 mm Hg, ενώ η διαστολική είναι μειωμένη κατά 1,9 έως 4,4 mm Hg, έναντι όσων απλώς τη μετρούν στον γιατρό.

    Ακόμα και μια μικρή υποχώρηση της αρτηριακής πίεσης συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, όπως επισήμαναν οι ερευνητές.

    Υψηλή συνήθως θεωρείται η πίεση όταν είναι πάνω από 140 (συστολική)- 90 (διαστολική) mm Hg ή απλούστερα 14/9. Περίπου ένας στους τρεις ενηλίκους έχει πίεση πάνω από το κανονικό.

    [08] Ηγέτες Αβοριγίνων με αίμα ... ελληνικό

    Μισός Έλληνας και μισός Αβορίγινας είναι ο πρώτος Επίτροπος για τα Παιδιά και τους Νέους Αυτόχθονες της πολιτείας της Βικτόριας. Είναι ο Άντριου Τζιάκομος, γιος του ομογενή Αλεξ Τζιάκομου, του πρώτου λευκού που αποδέχθηκαν οι ιθαγενείς ως «ηγέτη» τους.

    Ο Άντριου Τζιάκομος επί 14 χρόνια ήταν ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, υπεύθυνος για ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα αναφορικά με το νομικό σύστημα και τις δίκες των αυτόχθονων, καθώς επίσης και για επίσημες συμφωνίες μεταξύ της πολιτείας και των αυτόχθονων της Βικτόριας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 August 2013 - 8:30:23 UTC