Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνες για τυχόν αποδράσεις στην Αμυγδαλέζα
  • [02] Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων
  • [03] Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να επιταχύνει τη διαδικασία για βίζα με δικαίωμα εργασίας στους Έλληνες
  • [04] Το μικρό τσακάλι το οποίο έσωσε η "Καλλιστώ" επανεντάχθηκε στο φυσικό του περιβάλλον
  • [05] Ο συναισθηματικός πόνος απειλεί την καρδιά
  • [06] Δύο έφηβες νεκρές από ατύχημα σε ρόδα θεματικού πάρκου στην Αργεντινή
  • [07] Η οικογένεια Ομπάμα αναχώρησε για ...άλλες πολιτείες
  • [08] Μία 50χρονη εργαζόμενη σε εργοστάσιο πουλερικών στην Κίνα μολύνθηκε με τον ιό H7N9

  • [01] Έρευνες για τυχόν αποδράσεις στην Αμυγδαλέζα

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τυχόν μεταναστών, που εκμεταλλευόμενοι τα επεισόδια αργά τη νύχτα και τις πρώτες πωινές ώρες σήμερα, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, κατάφεραν να διαφύγουν.

    Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 9 το βράδυ, την ώρα της διανομής φαγητού, όταν αλλοδαποί, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, στασίασαν και επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών φρουρών, βάζοντας παράλληλα φωτιά σε στρώματα και οικίσκους της εγκατάστασης.

    Επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί.

    Η έκρυθμη κατάσταση διήρκεσε περί τις τέσσερις ώρες και, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η τάξη στο Κέντρο αποκαταστάθηκε μετά τη 1 τα μεσάνυκτα.

    [02] Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου.

    Στα λιμάνια, η κίνηση είναι αυξημένη.

    Το Λιμενικό Σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

    Για σήμερα από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

    Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

    Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Τροχαία, ενώ αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών την Τετάρτη και την Πέμπτη, 14 και 15 Αυγούστου.

    Από τα διόδια Αφιδνών από τις 6 το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν 34.630 διελεύσεις, ενώ μόνοχθες Σάββατο,από τις έξι το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, πέρασαν 15.615 οχήματα.

    Η εικόνα που έχει έως στιγμής η εταιρεία της Νέα Οδού σε σχέση με πέρυσι, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνει την κίνηση των οχημάτων μειωμένη.

    Από τα διόδια Ελευσίνας, από την Παρασκευή πέρασαν 43.780 οχήματα.

    [03] Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να επιταχύνει τη διαδικασία για βίζα με δικαίωμα εργασίας στους Έλληνες

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, έδωσε ρητή διαβεβαίωση στον Ελληνισμό για επιτάχυνση της διαδικασίας υπογραφής αμοιβαίας συμφωνίας παροχής βίζας με δικαίωμα εργασίας στους Έλληνες, που θα θελήσουν αν επισκεφθούν την Αυστραλία.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», ο κ. Ραντ τόνισε: «Ως πρωθυπουργός, θα επιταχύνω τις διαπραγματεύσεις, ώστε να κλείσει το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατό και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενα Ελληνόπουλα να έρθουν στην Αυστραλία στο άμεσο μέλλον».

    [04] Το μικρό τσακάλι το οποίο έσωσε η "Καλλιστώ" επανεντάχθηκε στο φυσικό του περιβάλλον

    Κερδίζει τη "μάχη" της επιβίωσης, μετά την επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον, το τσακαλάκι που είχε βρεθεί τραυματισμένο, σε ηλικία μόλις δύο μηνών, το περασμένο καλοκαίρι.

    Το ζώο εντοπίστηκε από την ειδική νυκτερινή κάμερα υπερύθρου που τοποθέτησε η "Καλλιστώ" σε συνεργασία με την ομάδα της "Δράσης για την Άγρια Ζωή", προκειμένου να διαπιστωθεί, αν και πότε θα καταφέρει να ενσωματωθεί ξανά στην ομάδα του.

    Όπως τελικά διαπιστώθηκε, το ζώο, το οποίο οι διασώστες του ονόμασαν "Σταύρο", όχι μόνο επιβίωσε τους τέσσερις μήνες από την απελευθέρωση του, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, "φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά, αφού πλέον υπάρχουν και φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται να κινείται μαζί με ένα ακόμα άτομο του είδους του, γεγονός πολύ ελπιδοφόρο για την επιτυχή επανένταξη και προσαρμογή του στο φυσικό του περιβάλλον".

    [05] Ο συναισθηματικός πόνος απειλεί την καρδιά

    Ο συναισθηματικός πόνος, από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, αποτελεί πλήγμα για την καρδιά, σύμφωνα με έρευνα του ομογενή καρδιολόγου, καθηγητή Δημήτρη Τατούλη, γενικού διευθυντή του Καρδιολογικού Ιδρύματος της Βικτώριας.

    Σύμφωνα με τελευταία έρευνα του Ιδρύματος, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να κάνει την καρδιά να σταματήσει.

    «Εάν ένας άνθρωπος, που πενθεί, εκδηλώσει συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος, δεν πρέπει να τα αγνοήσει» σημειώνει ο ομογενής επιστήμονας επικεφαλής της ομάδας ερευνητών.

    Ο κ. Τατούλης εξηγεί ότι το πένθος μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, θυμό και άγχος, που με τη σειρά τους αυξάνουν τον καρδιακό παλμό, την αρτηριακή πίεση και τη θρομβωτική ικανότητα του αίματος.

    Σημειώνει, δε, ότι τα ίδια αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και η υπερβολική χαρά. Στον κατάλογο προστίθενται και τα συναισθήματα από σεισμούς, τρομοκρατικές επιθέσεις και εκτοξεύσεις πυραύλων.

    Το να ζει κανείς μόνος, απομονωμένος από συγγενείς και φίλους, μπορεί επίσης να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς.

    Στην ίδια έρευνα, καταρρίπτεται ο μύθος ότι η χρόνια ή παρατεταμένη πίεση στον εργασιακό χώρο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, χωρίς να σημαίνει ότι σε έναν μικρό βαθμό, δεν μπορεί να επιβαρύνει την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

    [06] Δύο έφηβες νεκρές από ατύχημα σε ρόδα θεματικού πάρκου στην Αργεντινή

    Δύο παιδιά σκοτώθηκαν και ακόμη επτά άτομα τραυματίστηκαν σε ατύχημα που σημειώθηκε χθες Σάββατο στην ρόδα ενός θεματικού πάρκου στην πόλη Ροζάριο της κεντρικής Αργεντινής.

    Τα θύματα είναι δύο αδελφές, ηλικίας 12 και 14 ετών. Τρεις από τους τραυματίες είναι επίσης παιδιά και σύμφωνα με την εφημερίδα La Capital της Ροζάριο, ένα από τα παιδιά είναι σοβαρά τραυματισμένο.

    Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ένα από τα καθίσματα της ρόδας έσπασε όταν βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο της και συγκεκριμένα σε ύψος 25 μέτρων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    [07] Η οικογένεια Ομπάμα αναχώρησε για ...άλλες πολιτείες

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ξεκίνησε χθεςτις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί Μάρθας Βίνιαρντ, όπου πέρασε το πρώτο βράδυ στο ενοικιαζόμενο εξοχικό σπίτι της οικογένειας.

    Ο Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, έφτασαν στη Μασαχουσέτη για τις διακοπές τους, αφού πρώτα έκαναν μια στάση στη Φλόριντα προκειμένου ο πρόεδρος των ΗΠΑ να δώσει ομιλία σε μια ομάδα βετεράνων. Ο σκύλος της οικογένειας ταξίδεψε μαζί με το προεδρικό ζεύγος, ωστόσο οι δύο τους κόρες δεν ήταν στο Air Force One.

    Ο Ομπάμα με τη σύζυγό του μεταφέρθηκαν στο νησί με ελικόπτερο και είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν εκεί για μία εβδομάδα.

    «Ανυπομονεί να περάσει λίγο ελεύθερο χρόνο με την οικογένειά του», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

    [08] Μία 50χρονη εργαζόμενη σε εργοστάσιο πουλερικών στην Κίνα μολύνθηκε με τον ιό H7N9

    Μία κινέζα εργαζόμενη σε εργοστάσιο πουλερικών μολύνθηκε με το θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών H7N9, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του τομέα υγείας.

    Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που σημειώνεται στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

    Η γυναίκανοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο στις 3 Αυγούστου με υψηλό πυρετό, ανακοίνωσε χθες η Περιφερειακή Υπηγρεσία Υγείας της Γκουανγκντόνγκ.

    Με αυτό το κρούσμα έχουν σημειωθεί συνολικά 134 κρούσματα μόλυνσης με τον συγκεκριμένο ιό στην κινεζική ενδοχώρα.

    Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε χθες ότι από την νόσο έχουν χάσει τη ζωή τους 44 άνθρωποι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 August 2013 - 8:30:22 UTC