Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είκοσι τέσσερις νεκροί από επίθεση βομβιστή στο Ιράκ
  • [02] Ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος των εκλογών στο Μάλι
  • [03] Τριάντα νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Νιγηρία
  • [04] Στα 69 του χρόνια και πάλι πατέρας ο Τζορτζ Λούκας

  • [01] Είκοσι τέσσερις νεκροί από επίθεση βομβιστή στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας όταν ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, μέσα σε ένα καφενείο γεμάτο κόσμο στα βόρεια της Βαγδάτης, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    «Ένας άνδρας πυροδότησε το γιλέκο του που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά μέσα σε ένα καφενείο στην περιοχή Μπαλάντ, με αποτέλεσμα 24 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 18 να τραυματιστούν. Στο καφενείο προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές» ανέφερε το ιρακινό πρακτορείο Ειδήσεων (NINA) επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

    Λίγο μετά την επίθεση αυτοκτονίας, δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν, μία σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ακόμα μία σε υπαίθρια αγορά, επίσης βόρεια της πρωτεύουσας. Η βόμβα που εξερράγη στο γήπεδο ποδοσφαίρου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 5 άτομα και να τραυματιστούν 14, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά, μετέδωσε το NINA. Στην πόλη Μπακουμπα, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν βόμβα πυροδοτήθηκε σε μία υπαίθρια αγορά.

    Κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις από αντάρτες έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

    [02] Ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος των εκλογών στο Μάλι

    Ο Σουμάιλα Κισέ παραδέχτηκε την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Μάλι και στη συνέχεια συνεχάρη τον αντίπαλό του, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Κισέ, Γκουνόν Κουλιμπαλί.

    «Ναι, αυτό ακριβώς συνέβη... πήγε να δει τον Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά για να τον συγχαρεί», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Κουλιμπαλί.

    [03] Τριάντα νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Νιγηρία

    Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 30 άτομα κατά τη διάρκεια επίθεσης σε μια γεωργική περιοχή στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου δραστηριοποιείται η ισλαμιστική οργάνωση, Μπόκο Χάραμ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

    Άντρες ντυμένοι με στρατιωτική περιβολή έφτασαν το πρωί της Κυριακής στην πόλη Κοντούγκα και πυροβόλησαν ή μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου δεκάδες ανθρώπους, οι οποίοι επέστρεφαν από την πρωινή προσευχή, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    «Η επίθεση αιφνιδίασε τους πάντες», δήλωσε στο Ρόιτερς στρατιωτική πηγή ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Σκότωσαν πολλούς ανθρώπους, τα θύματα είναι τουλάχιστον 30 αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον ακριβή αριθμό».

    Νοσοκομειακή πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι 26 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εξαιτίας της αιματηρής επίθεσης.

    [04] Στα 69 του χρόνια και πάλι πατέρας ο Τζορτζ Λούκας

    Ο διάσημος σκηνοθέτης του «Star Wars», Τζορτζ Λούκας και η σύζυγός του Μέλοντι Χόμπσον, έγιναν γονείς σε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο ήρθε στον κόσμο μέσω παρένθετης μητέρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ζεύγους.

    Η Έβερεστ Χόμπσον Λούκας γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου και είναι το πρώτο βιολογικό τέκνο για τον Λούκας, 69 ετών και τη Χόμπσον, 44 ετών. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης έχει επίσης τρία υιοθετημένα παιδιά, την Αμάντα, 32, την Κέιτι, 25 και τον Τζετ, 20 ετών.

    Ο γάμος του με τη Χόμπσον αποτελεί τον δεύτερο για τον Λούκας, ο οποίος στο παρελθόν ήταν παντρεμένος με τη βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφο, Μαρσία Λου Γκρίφιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 August 2013 - 0:30:22 UTC