Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από σήμερα οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού
  • [02] Αίγυπτος: Πολύνεκρη επιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι
  • [03] Ο Μπαν Κι Mουν συναντάται με ηγέτες της Μέσης Ανατολής
  • [04] Νές διαπραγματεύσεις για την επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ
  • [05] Αποφυλακίστηκαν οι πρώτοι 26 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, πριν την επανέναρξη των συνομιλιών
  • [06] Ινδία: Δεκαoκτώ ναύτες εγκλωβισμένοι σε υποβρύχιο μετά από έκρηξη
  • [07] Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα ύστερα από παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτες

  • [01] Από σήμερα οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

    Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013- 2014». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 110.000 άτομα.

    Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως έξι ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16η Σεπτεμβρίου του 2013 έως την 31η Ιουλίου του 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο παρόχων του ΟΑΕΔ.

    «H αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για 110.000 εργαζόμενους και ανέργους συμπολίτες μας, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά να επανεκκινήσουν και να επαναφέρουν μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος.

    [02] Αίγυπτος: Πολύνεκρη επιχείρηση διάλυσης συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Μόρσι

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι σε δύο πλατείες του Καΐρου, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

    Στρατιωτικό ελικόπτερο πετά επάνω από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, ενώ σύννεφα καπνού από τα δακρυγόνα έχουν καλύψει την περιοχή.

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 30 ανθρώπους κατά την επιχείρηση διάλυσης των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο και καλεί τον κόσμο να κατεβεί στους δρόμους μετά τη "σφαγή".

    Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [03] Ο Μπαν Κι Mουν συναντάται με ηγέτες της Μέσης Ανατολής

    Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, πρόκειται να συναντηθεί με τους πολιτικούς ηγέτες στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του για τις προσπάθειες των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μπαν θα συναντηθεί με επικεφαλής διαπραγματευτές του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, καθώς και με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες, Μάρτιν Ίντικ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Εντουάρντο ντελ Μπουέι.

    Θα μεταφέρει ένα «μήνυμα στήριξης υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή», είπε ο ντελ Μπουέι. «Ο γενικός γραμματέας συμμετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ως ένα από τα βασικά μέλη του Κουαρτέτου».Το Κουαρτέτο αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Έθνη.

    Ο Μπαν, ο οποίος την Τρίτη επισκέφθηκε το Πακιστάν, θα μεταβεί αυτή την εβδομάδα στη Μέση Ανατολή και θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ ΙΙ. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Ραμάλα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα.

    Στην Ιερουσαλήμ, ο Μπαν θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [04] Νές διαπραγματεύσεις για την επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ

    Οι δυο Κορέες διεξάγουν σήμερα νέες διαπραγματεύσεις για την επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης του Κεσόνγκ, την οποία διαχειρίζονται οι δυο χώρες, λίγες ημέρες πριν από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, τις οποίες έχει επικρίνει έντονα η Πιονγκγιάνγκ.

    Πρόκειται για την έβδομη συνάντηση νοτιοκορεατών και βορειοκορεατών αξιωματούχων. Οι έξι προηγούμενες κατέληξαν σε αποτυχία.

    Η Πιονγκγιάνγκ έκλεισε μονομερώς τη βιομηχανική αυτή ζώνη τον Απρίλιο, ύστερα από εβδομάδες έντασης στη χερσόνησο, την οποία προκάλεσε η τρίτη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή και η επιβολή νέων διεθνών κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Αποφυλακίστηκαν οι πρώτοι 26 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, πριν την επανέναρξη των συνομιλιών

    Το Ισραήλ προχώρησε στην απελευθέρωση 26 Παλαιστινίων κρατουμένων την Τετάρτη, προκειμένου να διατηρήσει την πορεία του δεύτερου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ωστόσο, οι ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες έχουν προκαλέσει αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Οι διαπραγματευτές αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιερουσαλήμ, ενώ περαιτέρω συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιούνται κάθε λίγες εβδομάδες.

    Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δηλώσει ότι στηρίζει το όραμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή, ωστόσο πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή περισσότερων από 1.000 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που μαζί με τη Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνιοι απαιτούν ως μέρος του κράτους τους, προκειμένου να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

    Οι κρατούμενοι θα είναιοι πρώτοι από τις 4 ομάδες των 104 συνολικά Παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν, ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μετά από τις διπλωματικές προσπάθειες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Ινδία: Δεκαoκτώ ναύτες εγκλωβισμένοι σε υποβρύχιο μετά από έκρηξη

    Περίπου 18 Ινδοί ναύτες βρίσκονται παγιδευμένοι μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε υποβρύχιο το οποίο είχε προσαράξει στην παραλιακή πόλη Μουμπάι, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ναυτικό σώμα.

    «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι μέσα στο σκάφος και έχουν ξεκινήσεις τις διαδικασίες απεγκλωβισμού τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναυτικού. «Υπολογίζουμε ότι είναι περίπου 18 ναύτες. Δεν θα παραιτηθούμε μέχρι να τους απεγκλωβίσουμε», είπε.

    Η έκρηξη στο εσωτερικό του υποβρυχίου INS Sindhurakshak οφείλεται πιθανώς σε ατύχημα, είπε ο εκπρόσωπος. Σε φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ένας τεράστιος πύρινος όγκος να αναδύεται στο σημείο όπου ήταν αγκυροβολημένο το υποβρύχιο. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σκάφος είναι κατά το ήμισυ βυθισμένο, ενώ σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης το υποβρύχιο είχε επισκευαστεί στη Ρωσία το περασμένο έτος.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα ύστερα από παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτες

    Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε σήμερα αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας ύστερα από παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτες, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

    "Στόχος της επίθεσης ήταν δυο τοποθεσίες απ' όπου πραγματοποιούνται οι επιθέσεις με ρουκέτες, μετά την εκτόξευση δυο ρουκετών χθες από τη Λωρίδα της Γάζας, η μια από τις οποίες εξερράγη στο ισραηλινό έδαφος", πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    "Η Χαμάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις για κάθε παραβίαση της ισραηλινής κυριαρχίας και το τρομοκρατικό καθεστώς που εχει εγκαθιδρύσει θα φέρει την ευθύνη για κάθε τρομοκρατική δραστηριότητα που προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας", τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 August 2013 - 6:30:22 UTC