Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον 149 νεκροί σε συγκρούσεις στο Κάιρο
  • [02] Τσάμπιονς Λιγκ: Ο ΠΑΟΚ αντικαθιστά τη Μέταλιστ στα πλέι οφ
  • [03] Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ

  • [01] Τουλάχιστον 149 νεκροί σε συγκρούσεις στο Κάιρο

    Στους 149 έφτασαν οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

    Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος μέτρησε τα πτώματα σε τρία αυτοσχέδια νεκροτομεία, ανέφερε ότι τουλάχιστον 124 οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σήμερα στη μία από τις δύο πλατείες του Καΐρου από τις οποίες τους απομάκρυναν διά της βίας οι δυνάμεις ασφαλείας.

    Ο απολογισμός αυτός, από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, το γενικό επιτελείο των διαδηλωτών οι οποίοι την κατέλαβαν και την ελέγχουν εδώ και ένα μήνα, δεν λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενους νεκρούς στην άλλη πλατεία που είχαν καταλάβει οι οπαδοί του Μόρσι στο Κάιρο, την πλατεία Νάχντα, ούτε αυτούς από τις συγκρούσεις που σημειώνονται στη χώρα.

    Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.200 νεκρούς και 10.000 τραυματίες- αριθμοί οι οποίοι είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

    Εξάλλου, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Σουέζ όταν οπαδοί του Μόρσι προσπάθησαν να καταλάβουν ένα κυβερνητικό κτίριο.

    Η προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Ο ΟΗΕ και η ΕΕ καταδίκασαν τη βία και ζήτησαν αυτοσυγκράτηση απ' όλες τις πλευρές.

    [02] Τσάμπιονς Λιγκ: Ο ΠΑΟΚ αντικαθιστά τη Μέταλιστ στα πλέι οφ

    Η UEFA ανακοίνωσε ότι, μετά τον αποκλεισμό της Μέταλιστ Χάρκιβ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη θέση της ουκρανικής ομάδας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κληρώθηκε ο «Δικέφαλος» του βορρά στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, προκρίνεται στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

    Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αποκλείστηκε από τη Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει τώρα τη Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 21 Αυγούστου στη Γερμανία.

    [03] Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ

    Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ που συνελήφθησαν το πρωί για τον θάνατο του 19χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Τρίτης, πηδώντας από τρόλεϊ επειδή δεν είχε εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

    Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

    Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 August 2013 - 16:30:21 UTC