Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλήψεις για υγειονομικές και ποινικές παραβάσεις σε καταστήματα της Χαλκιδικής
  • [02] Το «Πλοίο της Ειρήνης» στη Λεμεσό
  • [03] "Η Ελλάδα σε ετοιμότητα να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας"
  • [04] Πολύνεκρη έκρηξη στο Λίβανο

  • [01] Συλλήψεις για υγειονομικές και ποινικές παραβάσεις σε καταστήματα της Χαλκιδικής

    Επτά άτομα συνελήφθησαν χθες στην περιοχή της Κασσανδρείας Χαλκιδικής και βεβαιώθηκαν εικοσιτρείς συνολικά παραβάσεις ποινικού και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε επιχειρήσεις και καταστήματα, στο πλαίσιο σχετικών ελέγχων της αστυνομίας από χθες μέχρι και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Συνολικά ελέγχθηκαν 206 άτομα, καθώς και 167 οχήματα και διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις κατά περίπτωση, όπως παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, απουσία άδεια μουσικής, παράβαση χρήσης αιγιαλού, ηχομέτρηση, μεταξύ αυτών δύο παραβάσεις για σφράγιση καταστήματος και δύο για κατοχή ναρκωτικών, κ.α. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χαλκιδικής, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

    [02] Το «Πλοίο της Ειρήνης» στη Λεμεσό

    Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε σήμερα το «Πλοίο της Ειρήνης», μεταφέροντας περισσότερους από 800 υποστηρικτές του πυρηνικού αφοπλισμού.

    Ανάμεσα τους είναι οκτώ επιζήσαντες της πυρηνικής επίθεσης στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

    Αντιπροσωπεία των επιβατών επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου, την επίτροπο περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα των Οικολόγων 'Αδωνη Γιάγκου.

    Το "Πλοίο της Ειρήνης", με έδρα το Τόκυο, ξεκίνησε την δραστηριότητα του το 1983 πραγματοποιώντας ταξίδια σε όλο τον κόσμο για την προβολή του αιτήματος για πυρηνικό αφοπλισμό.

    Προσφέρει επίσης τρόφιμα, φάρμακα και άλλη βοήθεια σε πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές και στηρίζει εκστρατείες κατά της φτώχειας και των διακρίσεων και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

    Επόμενος σταθμός του σκάφους είναι το λιμάνι του Πειραιά.

    [03] "Η Ελλάδα σε ετοιμότητα να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας"

    Την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την ελληνική κοινότητα επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ενημέρωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο οτι οι ναοί και τα ιδρύματα του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο είναι ασφαλή.

    Στην ίδια ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο διέκοψε την άδεια του και επιστρέφει άμεσα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

    [04] Πολύνεκρη έκρηξη στο Λίβανο

    Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ισχυρή έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε μια συνοικία της Βηρυτού η οποία θεωρείται προπύργιο της οργάνωσης Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε προ ολίγου μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

    Μια ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι αιτία της έκρηξης ήταν ένα αυτοκίνητο-βόμβα.

    Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε περίπου 100 αυτοκίνητα και παγίδευσε πολίτες σε κτίρια που υπέστησαν ζημιές.

    Πηγές της Χεζμπολάχ ωστόσο ανέφεραν ότι μπορεί να επρόκειτο για επίθεση καμικάζι, με βάση το γεγονός ότι βρήκαν ανθρώπινα υπολείμματα κοντά στο όχημα που ήταν παγιδευμένο.

    Μια προηγουμένως άγνωστη σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Η Ταξιαρχία της Αΐσα, της Μητέρας των Πιστών, για Αποστολές στο Εξωτερικό, ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι το δεύτερο «μήνυμα» το οποίο στέλνει στον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα και την οργάνωση. Αΐσα ονομαζόταν μια από τις συζύγους του προφήτη Μωάμεθ.

    Η έκρηξη σημειώθηκε εξάλλου μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χάσαν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 August 2013 - 18:30:21 UTC