Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη
  • [02] Στο ΤΑΙΠΕΔ η Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού
  • [03] Π. Καψής: Κανένα «μαγείρεμα» στη μοριοδότηση
  • [04] Ξεκινά καμπάνια προβολής της Σαντορίνης από τον ΕΟΤ
  • [05] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα
  • [06] Διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι και των ισλαμιστών σε Πακιστάν και Σουδάν

  • [01] Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

    Πρόγραμμα εργασιών με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών της Σαντορίνης σε ηλεκτρική ενέργεια μέσα στην ημέρα έθεσε σε εφαρμογή η ΔΕΗ. Στο μεταξύ, επαναλαμβάνονται και σήμερα οι προγραμματισμένες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, διάρκειας δύο ωρών ανά περιοχή προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν οι ανάγκες της κατανάλωσης.

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, εντός της ημέρας θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες ισχύος 8,5 μεγαβάτ, με τις οποίες θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, από το απόγευμα και σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες, θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά γεννήτριες ισχύος 2, 2.5 και 3 MW, με αποτέλεσμα το παραγωγικό δυναμικό να φθάσει στα 33,5 μεγαβάτ. Το μέγεθος αυτό καλύπτει τις ανάγκες δεδομένου ότι η αιχμή της ζήτησης εκτιμάται στα 31 μεγαβάτ. Αύριο αναμένεται να φθάσουν επιπλέον γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο οι οποίες θα εγκατασταθούν επίσης στον σταθμό παραγωγής της Σαντορίνης για εφεδρική ισχύ.

    Στο νησί βρίσκονται ήδη όπως είναι γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

    Το πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε για σήμερα ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) από αυτή την ώρα έχει ως εξής:

    15.00- 17.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.

    17.00-19.00: Οία, Θηρασιά, Φηρά

    19.00-21.00: Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

    21.00-23.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ.

    23.00-01.00:Οία, Θηρασιά, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.

    Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ) καθώς και ότι το πρόγραμμα είναι απολύτως ενδεικτικό και ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαμορφώνονται αντιστοίχως και οι χρόνοι των διακοπών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκινά καμπάνια προβολής της Σαντορίνης από τον ΕΟΤ

    [02] Στο ΤΑΙΠΕΔ η Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού

    Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων πέρασε η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), η οποία συστάθηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής τροχαίου και λοιπού σιδηροδρομικού υλικού και άλλων μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και τη διαχείριση ή/και εκμίσθωση τροχαίου υλικού είτε ιδιόκτητου είτε εξ ονόματος άλλων σε τρίτους.

    Σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος το 100% της εταιρείας περιέρχεται στο Ταμείο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ.

    [03] Π. Καψής: Κανένα «μαγείρεμα» στη μοριοδότηση

    Δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό «ρουσφέτι», το παραμικρό «μαγείρεμα», επισημαίνει ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής, σχετικά με τις ενστάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μοριοδότησης όσων έκαναν αίτηση να προσληφθούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

    Όπως τονίζει ο κ. Καψής: «Η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης. Ο πίνακας που δημοσιοποιήθηκε έγινε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Δεν είναι πίνακας προσληφθέντων. Για να γίνει η πρόσληψη τα στοιχεία αυτά θα ελεγχθούν, και όσοι υπογράψουν σύμβαση θα υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν άλλη απασχόληση».

    Η αναφορά σε «λάθη», σημειώνει ο κ. Καψής, αφορά την πιθανότητα να έχουν δοθεί λανθασμένα ή ανακριβή στοιχεία από κάποιους υποψήφιους, ενώ δίνεται η δυνατότητα επανόρθωσης και σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν λησμονήσει να αναφέρουν στοιχεία όπως η προϋπηρεσία ή το πτυχίο, με αποτέλεσμα να έχουν λάβει λιγότερα μόρια από όσα δικαιούνται.

    [04] Ξεκινά καμπάνια προβολής της Σαντορίνης από τον ΕΟΤ

    Την άμεση καμπάνια προβολής της Σαντορίνης, από τον ΕΟΤ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί προήδρευσαν, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σαντορίνη, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Παρών στη σύσκεψη, με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του νησιού ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

    Αμέσως μετά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε ο ΕΟΤ να διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής τής Σαντορίνης στα social media, και να σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM) τον προσεχή Νοέμβριο.

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη, στις δηλώσεις της αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρόεκυψαν από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού και επισήμανε τη σοβαρότητα που επέδειξαν οι τοπικές Αρχές αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Επανέλαβε ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να αποτελούν «μέσο για προβολή και επικοινωνία», τονίζοντας, ότι οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας».

    Και κατέληξε λέγοντας ότι οι κρίσεις θα πρέπει να μας κάνουν σοφότερους, υπό την προϋπόθεση ότι θα τις χειριστούμε με ωριμότητα και ψυχραιμία.

    [05] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Λιβανάτες Φθιώτιδας. Στο σημείο επιχειρούν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά.

    [06] Διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι και των ισλαμιστών σε Πακιστάν και Σουδάν

    Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων του Σουδάν και του Πακιστάν, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και διαμαρτυρόμενοι για την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο.

    "Είμαστε με τον Μόρσι" και "Γιατί οι ΗΠΑ στηρίζουν τους δικτάτορες στον μουσουλμανικό κόσμο;" έγραφαν στα πανό τους οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Τζαμάατ-ι-Ισλάμι, ενός ισλαμικού πακιστανικού κόμματος που πρόσκειται ιδεολογικά στους Αδελφούς Μουσουλμάνους της Αιγύπτου.

    Οι ισλαμιστές του Πακιστάν κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

    Διαδηλώσεις υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου έγιναν επίσης στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, και στη Λαχώρη, στα ανατολικά. Άλλη μια κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στο Ισλαμαμπάντ.

    Στο Χαρτούμ του Σουδάν περίπου 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο, κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πορτρέτα του Μόρσι. "Ο Σίσι είναι πράκτορας του Ισραήλ και των Αμερικάνων" φώναζαν ρυθμικά αναφερόμενοι στον στρατηγό αλ Σίσι. "Πού είναι το ΔΠΔ;" ήταν ένα άλλο από τα συνθήματα των διαδηλωτών, που παρέπεμπαν έτσι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 August 2013 - 16:30:25 UTC