Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Ιω. Στουρνάρας
  • [02] Βόμβες μολότοφ βρέθηκαν μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • [03] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις στη Λακωνία
  • [04] Νέο extreme σπορ, το wingsuit, προκάλεσε και άλλον θάνατο, στις Αλπεις
  • [05] Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ζητάει η ΔΗΜΑΡ
  • [06] Προσαγωγές σε αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο του παρεμπορίου
  • [07] Σβήστηκε η φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας
  • [08] Στη Συρία επιθεωρητές του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων

  • [01] Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Ιω. Στουρνάρας

    Την παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [02] Βόμβες μολότοφ βρέθηκαν μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

    Είκοσι αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (βόμβες μολότοφ) τοποθετημένες μέσα σε πλαστικό κιβώτιο, βρήκε χθες το πρωί σε χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εργαζόμενος εταιρείας φύλαξης του ιδρύματος.

    Οι 17 διαπιστώθηκε ότι ήταν γυάλινες φιάλες με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένο τεμάχιο υφάσματος στο στόμιο της κάθε φιάλης και οι τρεις πλαστικές, των 750ml, με εύφλεκτο υγρό, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία ισχυρές κροτίδες και μεταλλικές βίδες.

    Οι βόμβες μολότοφ παραδόθηκαν χθες το βράδυ στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το οποίο διενεργεί προανάκριση.

    [03] Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις στη Λακωνία

    Στο πλαίσιο πρόληψης κι αντιμετώπισης της αυξημένης εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασιάς και Ελαφονήσου Λακωνίας.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 140 οχήματα και 207 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν 43 και συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα.

    Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι ένας για παράνομη οπλοκατοχή, ένας για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένας για απλή σωματική βλάβη, τρεις για καταδικαστικά έγγραφα, τέσσερις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

    Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα της Ασφάλειας Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε σπίτια, που σημειώθηκαν στις 15 και 16 Αυγούστου στα Ανώγεια και την Παλαιοπαναγιά Λακωνίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου Ρομά για κλοπή.

    Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν συνολικά 43 παραβάσεις του ΚΟΚ, έντεκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων και τέσσερις παραβάσεις για στέρηση αδείας εργασίας σε καταστήματα, ενώ κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και ένα μαχαίρι.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους εισαγγελείς Γυθείου και Σπάρτης.

    [04] Νέο extreme σπορ, το wingsuit, προκάλεσε και άλλον θάνατο, στις Αλπεις

    Τρίτο στη σειρά θανατηφόρο περιστατικό συνέβη χθες Σάββατο το βράδυ στις Αλπεις μέσα σε επτά μόλις μέρες, αφορά αθλούμενο στο extreme σπορ της μόδας φέτος, το wingsuit (φτερωτή στολή), ανακοίνωσε σήμερα το πρωΐ η γαλλική χωροφυλακή. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη διάρκεια του θέρους πέντε άνθρωποι έχουν βρεί τον θάνατο φέτος στις Αλπεις, από τους οποίους οι τρείς το τελευταίο επταήμερο...

    Το wingsuit συνδυάζει με συναρπαστικό για τον αθλούμενο τρόπο αιωροπτερισμό και ελεύθερη πτώση επειδή η στολή διαθέτει δύο φτερούγες, αλλά και αλεξίπτωτο, που φρενάρει την πτώση και βοηθά στην ομαλή προσγείωση.

    Ομως χθες ο 41χρονος Γάλλος θέλησε με τέτοια στολή να κάνει παράτολμο άλμα από μια κορυφή στα 2.041 μέτρα του ορεινού όγκου Νταν ντε λ Αρκλουσάζ, που δεσπόζει πάνω στην κοινότητα Σεν Πιερ Αλμπινί. Προφανώς, ο μεσήλικος Γάλλος θέλησε να τα καταφέρει καλύτερα από τον Πολωνό τουρίστα που βρήκε τον θάνατο κάνοντας άλμα με την φτερωτή στολή από ύψος 2.200 μέτρων την Παρασκευή, στο Μαρτινί της Ελβετίας, όμως κατέληξε ακαριαία πέφτοντας πάνω σε μια προεξοχή βράχου.

    Το νέο σπορ των εραστών, του ιλίγγου και της υψηλής αδρεναλίνης, δεν πρέπει να θεωρείται τυχερό, δεδομένου ότι έως τώρα έχει αφαιρέσει την ζωή περίπου 20 ασκουμένων σε αυτό, σε διάφορες ορεινές περιοχές του πλανήτη, έχει δηλαδή προκαλέσει πολλούς περισσότερους θανάτους από οποιοδήποτε παραπλήσιο ερασιτεχνικό σπορ.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [05] Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ζητάει η ΔΗΜΑΡ

    Να παρατείνει τουλάχιστον έως το 2015 την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και να προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις των "κόκκινων δανείων", καλεί την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας ότι «όσοι έχουν και δεν πληρώνουν, μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο».

    Σε ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρεται ακόμη ότι «η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, αντιστρέφει την πραγματικότητα. Αντιθέτως η ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" θα περιορίσει τις επισφάλειες των τραπεζών και θα ενισχύσει το ρόλο τους. Όποιος ενδιαφέρεται για την ανάκαμψη έχει πρωτίστως καθήκον να αποκρούει τις ανορθολογικές και αντικοινωνικές θέσεις της τρόικας που επιφέρουν κοινωνική αποσταθεροποίηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

    [06] Προσαγωγές σε αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο του παρεμπορίου

    Προσαγωγές 25 ατόμων και κατάσχεση μεγάλου αριθμού ειδών παρεμπορίου ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής αστυνομικής δράσης στη λαϊκή αγορά της οδού Μ. Βόδα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

    Στους ελέγχους, που διήρκεσαν από το πρωί μέχρι το απόγευμα συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία» και των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας.

    Πραγματοποιήθηκαν 25 προσαγωγές μικροπωλητών (16 Ρομά και 9 αλλοδαποί) και κατασχέθηκε ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου, τα οποία παρέλαβαν δύο απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου Αθηναίων για καταστροφή.

    [07] Σβήστηκε η φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας

    Λαχτάρισαν οι επιβάτες που επέβαιναν στο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Καβάλα, όταν στις 11:45 σήμερα το πρωί ξέσπασε φωτιά στη μηχανή του λεωφορείου με αποτέλεσμα το όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες.

    Η φωτιά ξέσπασε καθώς το λεωφορείο κινούνταν επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος του χωριού Προφήτης λίγο πριν από τα διόδια της Νυμφόπετρας.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Παναγιώτης Τσεντεμεΐδης χάρη στην ψυχραιμία του οδηγού, που ήταν έμπειρος, αποφευχθήκαν τα χειρότερα. Οι επιβάτες κατέβηκαν έγκαιρα από το λεωφορείο χωρίς να προκληθεί πανικός και αναστάτωση.

    Ο κ. Τσεντεμεΐδης σημείωσε ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά οφείλεται σε μηχανική βλάβη ενώ στον τόπο του ατυχήματος κατέφθασαν πυροσβεστικά οχήματα με πυροσβέστες που έσβησαν αμέσως τη φωτιά πριν προλάβει να εξαπλωθεί.

    Αυτή την ώρα όλοι οι επιβάτες επιβιβάζονται σε νέο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ που ξεκίνησε από την Καβάλα για τους μεταφέρει στον τελικό προορισμό τους.

    [08] Στη Συρία επιθεωρητές του ΟΗΕ για τη χρήση χημικών όπλων

    Επιθεωρητές του ΟΗΕ, επιφορτισμένοι να εξετάσουν εάν γίνεται χρήση χημικών όπλων στις εμφύλιες συγκρούσεις στην Συρία, από τον Μάρτιο στο τρίτο έτος τους πλέον, βρίσκονται ήδη από το μεσημέρι σήμερα στην Δαμασκό, μετέδωσε ο εκεί ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου.

    Ο ίδιος ανταποκριτής μετέδωσε ότι, "περισσότεροι από 10 επιθεωρητές του ΟΗΕ", για τα χημικά όπλα, κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της συριακής πρωτεύουσας.

    Το συριακό καθεστώς και η αντιπολίτευση εκατέρωθεν κατηγορούνται ότι έχουν καταφύγει στη χρήση χημικών όπλων, επισήμανε ο ίδιος ανταποκριτής.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 August 2013 - 12:30:23 UTC