Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγικός ο απολογισμός των συγκρούσεων στην Αίγυπτο
  • [02] "Λουκέτο" σε νυκτερινό κατάστημα των Χανίων έβαλε το ΣΔΟΕ
  • [03] Αυξάνεται το κύμα των Σύρων προσφύγων προς το ιρακινό Κουρδιστάν
  • [04] O Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναιτωλικό
  • [05] ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-0, Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2, Απόλλων-Αρης 2-1 και Αστέρας -ΠΑΣ 3-3

  • [01] Τραγικός ο απολογισμός των συγκρούσεων στην Αίγυπτο

    Εβδομήντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 549 τραυματίσθηκαν χθες στην Αίγυπτο στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε το αυγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ επικαλούμενο κυβερνητικά στοιχεία.

    Με βάση τα στοιχεία αυτά, τουλάχιστον 830 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη στις συγκρούσεις αυτές.

    Οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι άρχισαν πορεία σήμερα προς το Ανώτατο Δικαστήριο στο Κάιρο.

    Δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας.

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ματαίωσε όλες τις πορείες στην περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο ανατολικό Κάιρο για λόγους ασφαλείας.

    Εν τω μεταξύ,αμερικανοί γερουσιαστές, ανάμεσά τους ο ρεπουμπλικάνος Τζον Μακ Κέιν, ζήτησαν σήμερα να διακόψουν οι ΗΠΑ τη στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο μετά τη "σφαγή" εκατοντάδων ανθρώπων στη διάρκεια της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.

    [02] "Λουκέτο" σε νυκτερινό κατάστημα των Χανίων έβαλε το ΣΔΟΕ

    Λουκέτο για 48 ώρες έβαλε το ΣΔΟΕ σε νυκτερινό κατάστημα διασκέδασης που βρίσκεται στην παλιά πόλη των Χανίων.

    Ύστερα από έλεγχο, κλιμάκιο ελεγκτών του ΣΔΟΕ εντόπισε φορολογικές παραβάσεις στο συγκεκριμένο κατάστημα και σήμερα η αστυνομία σφράγισε το κατάστημα το οποίο θα παραμείνει κλειστό .

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε τραπέζια θαμώνων του καταστήματος δεν υπήρχαν αποδείξεις όπως ορίζει η νομοθεσία.

    [03] Αυξάνεται το κύμα των Σύρων προσφύγων προς το ιρακινό Κουρδιστάν

    Πάνω από 15.000 Σύροι έχουν καταφύγει από την Πέμπτη στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν για να γλιτώσουν από τις μάχες ανάμεσα σε Κούρδους και τζιχαντιστές, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

    "Το προσωπικό της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μάς ενημέρωσε για χιλιάδες πρόσφυγες που διασχίζουν τα σύνορα", δήλωσε η Κλερ Μπουρζουά, ανατιπρόσωπος της UNHCR στο Ιράκ.

    "Η UNHCR έχει παρατηρήσει μια χωρίς προηγούμενο έξοδο από τη Συρία τις τελευταίες ημέρες", πρόσθεσε.

    Οι 15.000 που έχουν φθάσει στο Ιράκ από την Πέμπτη προστέθηκαν στους 154.000 σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στη χώρα", τόνισε το Sana. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η κρίση στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους από τον Μάρτιο του 2011, ενώ οι πρόσφυγες είναι περίπου 2 εκατομμύρια και έχουν καταφύγει οι περισσότεροι στην Ιορδανία, την Τουρκία και το Λίβανο.

    [04] O Παναθηναϊκός επιστρέφει στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναιτωλικό

    Με τον αγώνα Παναθηναϊκού-Παναιτωλικού, που είναι σε εξέλιξη, πέφτει η αυλαία της δεύτερης ημέρας της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή-Ολυμπιακός.

    Στα υπόλοιπα ματς της πρώτης αγνιστικής του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Ατρόμητος-Εργοτέλης 2-2 ,Πλατανιάς-Βέροια 2-2,ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0,Απόλλων-Αρης 2-1, Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3,Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2,ΟΦΗ-Πανιώνιος0-0.

    [05] ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-0, Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2, Απόλλων-Αρης 2-1 και Αστέρας -ΠΑΣ 3-3

    Το 13 τείνει να εξελιχθεί στον ...τυχερό αριθμό των Απολλωνιστών, καθώς στην μετά από 13 χρόνια επιστροφή τους στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Παναγιώτης Κόρμπος ήταν αυτός που στο ...13ο λεπτό άνοιξε το σκορ, στην εντός έδρας αναμέτρηση της «ελαφράς ταξιαρχίας» με τον Αρη, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Απόλλωνας νίκησε με 2-1, καθώς στο 63ο λεπτό, ο Πετρόπουλος «σφράγισε» την νίκη και τους βαθμούς για την ιστορική ομάδα και στο 67` ο Αγγελούδης μείωσε για τους Θεσσαλονικείς.

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στην Τρίπολη. Τα τέρματα του «Άγιαξ της Ηπείρου» πέτυχαν οι Τσουκαλάς (11΄, πέναλτι), Τσάβες (28΄) και Βίλα (57΄), ενώ για τους Αρκάδες ισοφάρισαν τρις, οι Ουσέρο (13΄, πέναλτι), Ντε Μπλάσις (32΄) και Καράσκο (87΄).

    Ένας βαθμός ήταν η συγκομιδή Λεβαδειακού και Πανθρακικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στη Λιβαδειά. Τα γκολ των Βοιωτών πέτυχαν οι Γεωργίου (56΄) και Μάντζιος (84΄), ενώ για την ομάδα από την Κομοτηνή, που τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντιόγκο με δεύτερη κίτρινη στο 73΄, σκόραραν οι Ιγκόρ (57΄) και Κάσες (60΄).

    Σε «λευκή» ισοπαλία συμβιβάστηκαν ΟΦΗ και Πανιώνιος στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με 10 παίκτες έμεινε η ομάδα της Νέας Σμύρνης, στο 84΄, όταν αποβλήθηκε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 August 2013 - 18:30:22 UTC