Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάβημα διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις σε Πρεμετή και Αργυρόκαστρο
  • [02] Φωτιά στην Πύλο
  • [03] Βασάνισαν ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν
  • [04] Αμφισβητούν την καταγωγή του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο
  • [05] Συνεχίζει την εκστρατεία ο Τζον Κατσιματίδης
  • [06] ΣΥΡΙΖΑ: Τo ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα
  • [07] Ειρηνοδικείο Χανίων: «Ανάσα» σε τρίτεκνη οικογένεια, άνεργου δανειολήπτη

  • [01] Διάβημα διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις σε Πρεμετή και Αργυρόκαστρο

    Tον «αποτροπιασμό και την καταδίκη» του εξέφρασε «απερίφραστα» το υπουργείο Εξωτερικών για τις δύο σημερινές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στην Πρεμετή και το Αργυρόκαστρο και κάλεσε άμεσα τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

    «Μόλις τρεις ημέρες μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πρεμετή» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «σήμερα το πρωί, στην ίδια ακριβώς πόλη, πραγματοποιήθηκε βίαιη επίθεση κατά ενός Έλληνα πολίτη και ενός ομογενούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους» ενώ αμέσως μετά «άγνωστοι εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον του κτιρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, οι οποίες προκάλεσαν, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές».

    «Εκφράζουμε» τονίζει η ανακοίνωση «τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις δύο σημερινές επιθέσεις, οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την βούληση των αρμοδίων Αλβανικών Αρχών να επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτίρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών».

    Και καταλήγει: «Αναμένουμε την άμεση σύλληψη των υπαιτίων από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες οφείλουν να θέσουν πάραυτα ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει διαμορφωθεί ερήμην της Αλβανικής Κυβέρνησης».

    [02] Φωτιά στην Πύλο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε στις 3.00 το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία στο Καινούργιο Χωριό Πύλου.

    Η φωτιά λόγω του αέρα που πνέει στην περιοχή έχει πάρει διαστάσεις και καίει καλλιέργειες με ελιές και δασικές εκτάσεις με πουρνάρια.

    Μάχη να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 20 πυροσβέστες, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, ενώ ρίψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη πεζετέλ.

    Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [03] Βασάνισαν ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν

    Σε βασανιστήρια υπέβαλαν έναν ηλικιωμένο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, τέσσερις άγνωστοι που εισέβαλαν στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψουν, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για να εξιχνιάσει την υπόθεση, που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία.

    Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, στον Ασπρόκαμπο Κιάτου, τέσσερις άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι ενός 78χρονου κι αφού τον χτύπησαν, τον λήστεψαν παίρνοντας 4.000 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν.

    Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι είχε εγκαύματα στο σώμα του. Τα εγκαύματα προήλθαν από τους 4 δράστες, οι οποίοι, προκειμένου να αποκαλύψει ο ηλικιωμένος που έκρυβε χρήματα στο σπίτι, του έριξαν βενζίνη και του έβαλαν φωτιά. Όταν τους αποκάλυψε το σημείο με τα χρήματα, τότε έσβησαν τη φωτιά τυλίγοντάς τον με μια κουβέρτα.

    Η κατάσταση της υγείας του 78χρονου, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, είναι κρίσιμη.

    [04] Αμφισβητούν την καταγωγή του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο

    Ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο "δεν είχε γιουγκοσλαβική καταγωγή", υποστηρίζεται σε αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

    Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Πολίτικα" του Βελιγραδίου - και αναμεταδίδει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου - η αμερικανική υπηρεσία ισχυρίζεται πως η φωνητική ανάλυση της ομιλίας του είναι αυτή που έκανε τους ειδικούς να καταλήξουν σ' αυτό το συμπέρασμα.

    Ο ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και παρέμεινε Πρόεδρος ως τον θάνατό του, το 1980, είχε επισήμως μεικτή, κροατο-σλοβενική, καταγωγή.

    [05] Συνεχίζει την εκστρατεία ο Τζον Κατσιματίδης

    Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ως ένας από τους βασικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

    Οι προκριματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της αμερικανικής μεγαλούπολης, που θα διαδεχθεί τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

    Ο δισεκατομμυριούχος ομογενής δήλωσε, ότι σκοπεύει να διαθέσει όσα χρήματα θα χρειαστούν από την προσωπική του περιουσία, έτσι ώστε να καταφέρει να εκλεγεί στη δημαρχία της πόλης του «Μεγάλου Μήλου».

    [06] ΣΥΡΙΖΑ: Τo ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο την απομάκρυνση του κ. Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «τo ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, καθώς πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας».

    Η υπόθεση Σταυρίδη, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ευθύνες αυτών που διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του».

    Απάντηση Σ. Κεδίκογλου

    Η Κυβέρνηση ενεργεί πάντα με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις: Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει καμία από τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία μας και γι' αυτό καταφεύγει στη γνωστή του μέθοδο των απειλών στους επενδυτές, τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    [07] Ειρηνοδικείο Χανίων: «Ανάσα» σε τρίτεκνη οικογένεια, άνεργου δανειολήπτη

    «Ανάσα» έδωσε σε τρίτεκνη οικογένεια, άνεργου δανειολήπτη, από τα Χανιά, η υπ' αρ. 156/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

    Πρόκειται για δανειολήπτη άνεργο, τρίτεκνο (τρία ανήλικα), έγγαμο, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος είχε χρέος σε μία τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 ευρώ, όμως είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του, χωρίς η αδυναμία αυτή να οφείλεται σε δόλο. Η σύζυγός του εργάζεται ως εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος και επίσης λαμβάνει γεωργικό εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα και επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

    Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει: μία κατοικία 61 τ.μ., ένα αγροτεμάχιο 2000 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο έτους κατασκευής 1996. Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία από την ρευστοποίηση, αφού όρισε ρύθμιση του χρέους 100 ευρώ μηνιαία για τέσσερα έτη, δηλ. θα πληρώσει (100χ48= 4.800) σύμφωνα με τις οικονομικές και οικογενειακές δυνατότητες του δανειολήπτη.

    Για δε την διάσωση της κατοικίας, αφού του παρεχωρήθη τετραετής περίοδος χάριτος, καλείται να το πληρώσει σε 10 χρόνια, δηλ. σε 120 μηνιαίες δόσεις (23.537 ευρώ / 120 δόσεις = 196 ευρώ μηνιαίως)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 August 2013 - 16:30:24 UTC