Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Τον Σεπτέμβριο στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις έρευνας από ιδιώτες για υδρογονάνθρακες»
  • [02] Περίπου 300 τόνοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από τη Φουκουσίμα
  • [03] Εξηντάχρονη έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας, στην Κρήτη
  • [04] Σώοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο που είχε αρχίσει να βυθίζεται ανοικτά της Νήσου των Χριστουγέννων
  • [05] Οι βρετανικές αρχές ανάγκασαν την Guardian να καταστρέψει αντίγραφα με υλικό του Σνόουντεν

  • [01] «Τον Σεπτέμβριο στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις έρευνας από ιδιώτες για υδρογονάνθρακες»

    Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου από ιδιώτες αναδόχους, δήλωσε το πρωί στο Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

    «Μέσα στον Σεπτέμβρη θα φέρουμε στη Βουλή για κύρωση τις δυο συμβάσεις τουλάχιστον δύο, ίσως και τρεις, που θα υπογράψουμε για το οικόπεδο του Πατραϊκού και για το οικόπεδο των Ιωαννίνων», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό έχει τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική σημασία επειδή «η Βουλή των Ελλήνων θα μάθει, θα διερευνήσει και θα επικυρώσει τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με ιδιώτες αναδόχους για το πώς θα αξιοποιηθεί ο ορυκτός μας πλούτος. Αυτό», είπε ο υπουργός ΠΕΚΑ, «έχει και την έννοια του ελέγχου από τον ελληνικό λαό του θέματος πώς αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της χώρας και πού θα πάνε τα χρήματα αυτά».

    Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι «αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες. Άρα μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις», είπε.

    Σημείωσε εξάλλου, ότι στόχος του υπουργείου είναι η «ταυτόχρονη τήρηση των αυστηρότερων δυνατών περιβαλλοντικών προδιαγραφών, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην επιχειρηματικότητα τη μεγάλη και κυρίως την μικροεπιχειρηματικότητα που δημιουργεί και πολλές θέσεις εργασίας».

    Αναφερόμενος στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Σαντορίνη, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο συνέβη το ατύχημα και το δεύτερο μπλακ άουτ στο νησί. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι πλέον διασφαλίζεται απολύτως ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

    [02] Περίπου 300 τόνοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από τη Φουκουσίμα

    Περίπου 300 τόνοι άκρως ραδιενεργού ύδατος έχουν διαρρεύσει από δεξαμενή αποθήκευσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco), η οποία προσπαθεί τώρα να αντλήσει το νερό αυτό για ν' αποτρέψει μεγαλύτερη μόλυνση της περιοχής.

    'Ενα λίτρο του ραδιενεργού αυτού ύδατος περιέχει περίπου 80 εκατομμύρια μπεκερέλ στρόντιου και άλλα ραδιενεργά στοιχεία που εκπέμπουν ακτίνες βήτα.

    'Ενα τοιχίο που έχει υψωθεί γύρω από τις δεξαμενές δεν κατάφερε να εμποδίσει τη διαρροή, η οποία συνεχίζεται σήμερα το πρωί σύμφωνα με την Tepco, η οποία πάντως υποστηρίζει ότι προς το παρόν το ραδιενεργό ύδωρ που διέρρευσε δεν έχει φθάσει στον Ειρηνικό Ωκεανό, που βρίσκεται 500 μέτρα από το σημείο.

    Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το νερό αυτό θα αναμιχθεί με τα υπόγεια ύδατα και μπορεί να φθάσει ως τη θάλασσα, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της Tepco Μασαγιούκι Όνο.

    Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή της Ιαπωνίας τοποθετεί τη διαρροή αυτή στο επίπεδο ένα της διεθνούς κλίμακας πυρηνικών συμβάντων (Ines, από 0 ως 7).

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [03] Εξηντάχρονη έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας, στην Κρήτη

    Γυναίκα, ηλικίας περίπου 60 ετών, έπεσε στο κενό, από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ιδομενέως στο κέντρο του Ηρακλείου.

    Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και μετέφερε τη γυναίκα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστα τα αιτία της πτώσης της 60χρονης, ενώ η Αστυνομία ερευνά όλες τις εκδοχές.

    [04] Σώοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο που είχε αρχίσει να βυθίζεται ανοικτά της Νήσου των Χριστουγέννων

    Σώοι μεταφέρθηκαν στα πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και οι 106 επιβαίνοντες στο πλοίο που είχε αρχίσει να βυθίζεται ανοικτά των ακτών της Νήσου των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό.

    Νωρίτερα, η Υπηρεσία Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι έλαβε νωρίς το πρωί τηλεφωνικά έκκληση για βοήθεια από άτομο που επέβαινε στο πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες. Το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 120 ναυτικών μιλίων βόρεια των ακτών της Νήσου των Χριστουγέννων που αποτελεί αυστραλιανό έδαφος και συχνό προορισμό πλοίων που μεταφέρουν από την Ινδονησία ανθρώπους που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [05] Οι βρετανικές αρχές ανάγκασαν την Guardian να καταστρέψει αντίγραφα με υλικό του Σνόουντεν

    Ο διευθυντής του Guardian δηλώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση απείλησε με δικαστική δίωξη την εφημερίδα, εάν δεν καταστρέψει ή παραδώσει στις βρετανικές αρχές τα απόρρητα στοιχεία που προέρχονται από το υλικό που απέσπασε ο πρώην συνεργάτης της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ο Αλαν Ράσμπριτζερ αναφέρει ότι πριν από έναν μήνα και αφού η βρετανική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ που προερχόταν από το υλικό του Εντουαρντ Σνόουντεν, Βρετανός αξιωματούχος τού είπε: "Κάνατε την πλάκα σας. Τώρα θέλουμε πίσω το υλικό".

    Την Κυριακή, οι βρετανικές αρχές κράτησαν και ανέκριναν επί εννέα ώρες στο αεροδρόμιο του Χίθροου τον Βραζιλιάνο Ντέιβιντ Μιράντα, σύντροφο του δημοσιογράφου του Guardian Γκλεν Γκρίνγουολντ, καθώς περνούσε τράνζιτ από το βρετανικό αεροδρόμιο στο ταξίδι του από το Βερολίνο προς το Ρίο ντε Τζανέιρο.

    Ο Γκρίνγουολντ είχε συναντηθεί με τον Εντουαρντ Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια έγραψε ή συνυπέγραψε πολλά από τα ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας που βασίσθηκαν στα στοιχεία που εκείνος έδωσε.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 August 2013 - 8:30:22 UTC