Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα είναι «πιο περιορισμένο» λέει ο Σόιμπλε
  • [02] Δύο τραυματίες από εκρήξεις σε εργοστάσιο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
  • [03] Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στη Ν. Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης
  • [04] Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης
  • [05] Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ κινδυνεύει να μη βγει ούτε βουλευτής
  • [06] Σχεδόν βέβαιος δήλωσε ο Σουηδός ΥΠΕΞ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία
  • [07] «Η παρακολούθηση των δεξαμενών αποθήκευσης στη Φουκουσίμα δεν ήταν αυτή που έπρεπε»

  • [01] Το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα είναι «πιο περιορισμένο» λέει ο Σόιμπλε

    Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα θα είναι "πολύ πιο περιορισμένο" από τα δύο προηγούμενα, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε στο σενάριο ενός νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.

    "Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια,με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιρισμένα απ' ό,τι μέχρι τώρα", δήλωσε ο Σόιμπλε προς την οικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ".

    Στην αρχή της εβδομάδας ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα στην επόμενη χρονιά.

    Ο Σόιμπλε δίνει στην "Χάντελσμπλατ" μια εξήγηση για την πολύ άμεση δήλωσή του, η οποία προκάλεσε πολλές αναταράξεις, καθώς η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. "Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές (...) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν", δήλωσε. "Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Δύο τραυματίες από εκρήξεις σε εργοστάσιο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

    Τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν, στις 9:30 σήμερα το πρωί, σε εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

    Οι εκρήξεις, που έγιναν αισθητές σε μεγάλη ακτίνα της περιοχής, σημειώθηκαν - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - σε δεξαμενές υγραερίου.

    Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, από το σημείο παρελήφθησαν δύο τραυματίες που μεταφέρονται σε νοσοκομείο της πόλης.

    Από τις εκρήξεις προκλήθηκε φωτιά και στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής. Η περιοχή τυλίχτηκε προς στιγμήν από καπνούς, οι οποίοι ήταν εμφανείς από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

    Σε κοντινή απόσταση από το συμβάν βρίσκεται υποσταθμός της ΔΕΗ και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ότι οι εκρήξεις προέρχονται από τον συγκεκριμένο υποσταθμό.

    [03] Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στη Ν. Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης

    Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

    Από το πρωί διεξάγονται έλεγχοι σε σπίτια, περιφράξεις, αυτοκίνητα και φορτηγά. Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

    Μετά το πέρας της θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

    [04] Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

    Περίπου 150 στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια έκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το απόγευμα, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

    Η φωτιά, για την οποία υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, τόσο από εναέρια όσο κι από επίγεια μέσα πυρόσβεσης, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

    [05] Αυστραλία: Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ κινδυνεύει να μη βγει ούτε βουλευτής

    Καθώς η προεκλογική εκστρατεία στην Αυστραλία έχει εισέλθει στην τελική ευθεία όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το Εργατικό κόμμα θα ηττηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

    Μάλιστα, η δημοσκόπηση της εταιρείας Guardian Lonergan αναφέρει πως ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ κινδυνεύει να χάσει την έδρα του στο Γκρίφιθ του Κουίνσλαντ.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μπιλ Γκλάσον συγκεντρώνει το 52% έναντι 48% του κ. Ραντ.

    [06] Σχεδόν βέβαιος δήλωσε ο Σουηδός ΥΠΕΞ για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

    Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ δήλωσε σήμερα σχεδόν βέβαιος για τη χρήση από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος χημικών όπλων σε επίθεση εναντίον αμάχων κοντά στη Δαμασκό.

    "Αξιολογώντας όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν, είναι δύσκολο να καταλήξω σε οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα πέραν του ότι έγινε χρήση θανατηφόρας χημικής ουσίας στην επίθεση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος αργά τη νύχτα της Τρίτης", γράφει ο Μπιλντ στο blog του.

    "Είχαμε και από πριν πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων και είναι φανερό ότι αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα και σε διάφορες περιοχές" πρόσθεσε.

    Ο Σουηδός υπουργός επανέλαβε ότι "είναι σημαντικό να μπορέσουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν το συντομότερο τον τόπο της επίθεσης και να αποφανσθούν για το θέμα αυτό".

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] «Η παρακολούθηση των δεξαμενών αποθήκευσης στη Φουκουσίμα δεν ήταν αυτή που έπρεπε»

    Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα δεν κατάφερε να παρακολουθήσει όπως έπρεπε τις δεξαμενές αποθήκευσης που περιέχουν επικίνδυνο μολυσμένο νερό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές και οι δεξαμενές αυτές να αποτελούν πλέον πηγή διεθνούς ανησυχίας, ανακοίνωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή του πυρηνικού τομέα της χώρας.

    Η εταιρεία Tokyo Electroc Power Co. (Tepco) δεν τήρησε επίσης αρχεία των επιθεωρήσεων των δεξαμενών, δήλωσε το μέλος της ρυθμιστικής αρχής Τογιόσι Φουκέτα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο χωριό Χιρόνο, έπειτα από επίσκεψη στο γειτονικό πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

    Αυτή την εβδομάδα η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία κλιμακώθηκε στο χειρότερο επίπεδό της μετά το σεισμό και το τσουνάμι που παρέλυσαν τον πυρηνικό σταθμό πριν από περισσότερο από δύο χρόνια, με την Tepco να ανακοινώνει πως 300 τόνοι υγρού διέρρευσαν από μια δεξαμενή που περέχει πολύ μολυσμένο νερό. Ήταν η πέμπτη και πιο σοβαρή διαρροή από τέτοιου είδους δεξαμενή.

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θεωρεί "σοβαρή" την κατάσταση στη Φουκουσίμα και είναι έτοιμη να βοηθήσει εφόσον κληθεί, ενώ η γειτονική Κίνα εξέφρασε κατάπληξη για την πληροφορία ότι μολυσμένο νερό εξακολουθεί να διαρρέει από το σταθό και κάλεσε την Ιαπωνία να ενημερώνει "εγκαίρως, λεπτομερώς και με ακρίβεια".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 August 2013 - 8:30:25 UTC