Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικυρώθηκαν οι αποφάσεις για την κινητικότητα
  • [02] Απολογείται ο ¶. Τσοχατζόπουλος
  • [03] Σκότωσαν 57χρονο καταστηματάρχη για να τον ληστέψουν
  • [04] Βάιντμαν: "Αντιπαραγωγική" και "λάθος μήνυμα" θα ήταν μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • [05] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά, αύριο
  • [06] Κ. Μίχαλος: Λουκέτα στις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά θα φέρουν τα νέα μέτρα
  • [07] «Τέλος» ο Λαμπαντία από τη Στουτγκάρδη

  • [01] Επικυρώθηκαν οι αποφάσεις για την κινητικότητα

    Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου, που ασχολήθηκε με το θέμα των μετακινήσεων στο Δημόσιο.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να τεθούν σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». Πρόσθεσε, δε, ότι η κινητικότητα δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της χώρας αλλά και θετικό εργαλείο που οδηγεί στην καλύτερη οξοποίηση του εργατικού δυναμικού. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι από το πρώτο κύμα κινητικότητας, όλοι οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου υπήρχαν ανάγκες.

    [02] Απολογείται ο ¶. Τσοχατζόπουλος

    Με την απολογία του βασικού κατηγορούμενου στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, πρώην υπουργού ¶κη Τσοχατζόπουλου συνεχίζεται, μετά από ολιγοήμερες διακοπές, η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Ο πρώην υπουργός, που κατηγορείται για την υπόθεση διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων τα οποία προμηθεύτηκε επί της θητείας του το υπουργείο ¶μυνας, δίνει τη δική του εκδοχή σε όσα του καταλογίζονται.

    Σύμφωνα με όσα ήδη έχει υποστηρίξει ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πρώτη στιγμή που απαγγέλθηκαν σε βάρος του οι βαρύτατες κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η επιλογή τόσο των υποβρυχίων όσο και των TORM1 ήταν του τότε ΚΥΣΕΑ, καθώς είχε αποφασιστεί ριζική αλλαγή σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο μετά τα γεγονότα των Ιμίων.

    Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, ενώπιον των δικαστών, επανέλαβε και σήμερα ότι όλη η ποινική εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα «σκευωρίας που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης του εσωκομματικού αντιπάλου». Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου»- «μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».

    Ο πρώην υπουργός στράφηκε, με την έναρξη της απολογίας του και σε βάρος κατά των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν κέντρα πολιτικοδικαστικά, που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις». Αναφορά έκανε επίσης και στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας «ανάλγητη» τη συμπεριφορά των δανειστών. Για τους συγκατηγορουμένους του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως νιώθει τύψεις γιατί «αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχαν προφυλακιστεί».

    Η απολογία συνεχίζεται.

    [03] Σκότωσαν 57χρονο καταστηματάρχη για να τον ληστέψουν

    Νεκρός βρέθηκε χθες αργά χθες το βράδυ 57χρονος καταστηματάρχης στο χωριό Αχινός της Φθιώτιδας κοντά στη Στυλίδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα το ποσό που πήραν οι δράστες.

    Ο 57χρονος ζούσε μόνος του και κάθε μέρα γύρω στις 2 το μεσημέρι, έκλεινε το κατάστημα του για να ξεκουραστεί. Ενώ οι χωριανοί του περίμεναν χθες να ανοίξει λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όπως έκανε κάθε μέρα, έβλεπαν το υποκατάστημα κλειστό. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ συγγενικό του πρόσωπο μπήκε μέσα στο κατάστημα και τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος και ειδοποίησε την αστυνομία. Το θύμα είχε χτυπήματα σε αρκετά σημεία του σώματός του και στο κεφάλι και τουλάχιστον πέντε μαχαιριές.

    Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του, αλλά και τον χώρο, αφού η άγρια δολοφονία, όπως την χαρακτηρίζουν, εξελίχθηκε σε έναν μικρό διάδρομο που οδηγεί από το παντοπωλείο στο καφενείο, που διατηρούσε το θύμα στον ίδιο χώρο, ενώ δίπλα του βρέθηκε και το φονικό μαχαίρι που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

    [04] Βάιντμαν: "Αντιπαραγωγική" και "λάθος μήνυμα" θα ήταν μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    «Μια ελάφρυνση χρέους, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα σε πέντε χρόνια να βρισκόμαστε ενώπιον της ίδιας κατάστασης θα ήταν αντιπαραγωγική και θα έστελνε το λάθος μήνυμα προς τις χώρες στις οποίες εφαρμόζονται προγράμματα (βοήθειας)» δηλώνει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γιενς Βάιντμαν και τονίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα.

    «Νέες ενισχύσεις δεν δημιουργούν ούτε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ούτε μόνιμα σταθερή δημοσιονομική κατάσταση», αναφέρει ο κ. Βάιντμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt", υποστηρίζει ότι η κρίση το ευρώ επουδενί έχει ξεπεραστεί, ενώ χαρακτηρίζει την σημερινή ηρεμία «παραπλανητική».

    Η συζήτηση μάλιστα για ένα νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους υποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι για υπερβούμε την κρίση πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά. «Το να κηρύσσουμε τη γρήγορη λήξη της κρίσης είναι λάθος και αποδυναμώνει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ.

    [05] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Αντ. Σαμαρά, αύριο

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα έχει αύριο, στις 14:00, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    [06] Κ. Μίχαλος: Λουκέτα στις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά θα φέρουν τα νέα μέτρα

    Σε λουκέτο θα οδηγηθούν επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά εάν υλοποιηθούν έστω και στο ελάχιστο τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως επισημαίνει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    Ο πρόεδρος της ΚΕΕ απέστειλε την επιστολή του και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αρθούν όλα τα κίνητρα για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, να τηρηθούν οι υπογεγραμμένες συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου ο δυναμικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας να επιβιώσει και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

    Όπως σημειώνεται στην επιστολή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μείωση στις συμβασιοποιημένες τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινάει από 10% στις τεχνολογίες πλην των φωτοβολταϊκών και 15% στα φωτοβολταϊκά, αλλά θα φτάνει και το 60% σε κάποιες κατηγορίες. Μεσοσταθμικά υπολογίζεται περίπου 45%.

    [07] «Τέλος» ο Λαμπαντία από τη Στουτγκάρδη

    Οι τρεις ήττες που γνώρισε η Στουτγκάρδη στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της μπουντεσλίγκα, ανάγκασαν τους διοικούντες τον σύλλογο, να λύσουν την συνεργασία τους με τον Μπρούνο Λαμπαντία.

    Ο έμπειρος τεχνικός, που ανέλαβε τη γερμανική ομάδα το 2010, είναι ο πρώτος προπονητής που χάνει τη δουλειά του στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ αργότερα σήμερα η διοίκηση της Στουτγκάρδης έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 August 2013 - 10:30:23 UTC