Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ομπάμα - Πόυτιν
  • [02] Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό
  • [03] Το αστέρι του στη "λεωφόρο της δόξας" απέκτησε ο ηθοποιός Βιν Ντίζελ

  • [01] Συνάντηση Ομπάμα - Πόυτιν

    Οαμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

    Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με την απόφαση του Πούτιν να χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. Η κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου έδωσε τη δυνατότητα στον Σνόουντεν να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία και διαρροή απόρρητων πληροφοριών των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης.

    Εις ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτή την κίνηση του Πούτιν, ο Ομπάμα ανέβαλε τις συνομιλίες με τη Μόσχα, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν εν όψει της συνόδου κορυφής.

    Ωστόσο, ο Κάρνεϊ κατέστησε σαφές πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα. «Είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πούτιν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρνεϊ.

    [02] Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό

    Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τροπική καταιγίδα Φέρναντ, στην ανατολική πολιτεία Βερακρούζ του Μεξικού, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι τοπικές αρχές.

    Ο κυβερνήτης της Βερακρούζ, Χαβιέ Ντάρτε, δήλωσε ότι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γιεκουάτλα, τρεις στην πόλη Τούξπαν και ένας στην Άτζαλαν. «Όλοι (οι θάνατοι) προκλήθηκαν από κατολισθήσεις σε λόφους κάτω από τους οποίους βρίσκονταν τα σπίτια των θυμάτων», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Το επίκεντρο της καταιγίδας βρισκόταν, το πρωί της Δευτέρας, 80 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Τούξπαν με ανέμους που έφταναν σε ταχύτητα τα 56 χιλιόμετρα την ώρα. Η Φέρναντ κινείται προς το εσωτερικό της χώρας με ταχύτητα περίπου 14 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

    Περισσότεροι από 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πολιτεία Βερακρούζ, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα και όπως ανακοίνωσαν οι αρχές θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.

    [03] Το αστέρι του στη "λεωφόρο της δόξας" απέκτησε ο ηθοποιός Βιν Ντίζελ

    Ο Αμερικανός ηθοποιός ταινιών δράσης, Βιν Ντίζελ, έγινε τη Δευτέρα το 2.504ο αστέρι στη διάσημη λεωφόρο του Χόλιγουντ, παρουσία συναδέλφων και θαυμαστών του.

    Ο Ντίζελ, ο οποίος έγινε γνωστός από τις ταινίες «Fast & Furious» και «xXx», ήταν ντυμένος με ένα σκούρο μπλε κουστούμι και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, φαινόταν ικανοποιημένος από τη θέση του αστεριού του στη λεωφόρων των διασημοτήτων.

    Όπως ο αποκάλυψε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, η επόμενη ταινία, στην οποία θα είναι παραγωγός και θα πρωταγωνιστεί, θα είναι η κινηματογραφική έκδοση του θρυλικού Κότζακ, τον οποίο τη δεκαετία του ?70 υποδυόταν ο Τέλι Σαβάλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 August 2013 - 2:30:21 UTC