Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ουάλιντ αλ Μουάλεμ: Μια ξένη επέμβαση θα βοηθούσε «μόνο την αλ Κάιντα»
  • [02] Η Διεθνής Αμνηστία για τους αγνοούμενους στο Κόσοβο
  • [03] Κατηγορούμενος για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας πέθανε κατά τη διάρκεια της δίκης
  • [04] Στο νοσοκομείο ο ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί σε πυρκαγιά
  • [05] Ιταλία: "Όχι" σε στρατιωτική επέμβαση χωρίς εντολή του ΟΗΕ
  • [06] Ιταλία: Μονιμοποίηση συμβασιούχων ορισμένου χρόνου

  • [01] Ουάλιντ αλ Μουάλεμ: Μια ξένη επέμβαση θα βοηθούσε «μόνο την αλ Κάιντα»

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ διεμήνυσε σήμερα ότι οιαδήποτε απόπειρα των ξένων δυνάμεων να μεταβάλουν την ισορροπία δυνάμεων στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα θα αποτελούσε «αυταπάτη», ενώ διεμήνυσε πως η Δαμασκός θα «αμυνθεί».

    «Εάν ο σκοπός ενός πιθανού (ξένου) στρατιωτικού πλήγματος είναι να επιτευχθεί μια (νέα) ισορροπία δυνάμεων. . . αυτό αποτελεί αυταπάτη και δεν είναι δυνατό να γίνει», είπε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο.

    Ο Μουάλεμ επέμεινε ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει τη στρατιωτική της εκστρατεία εναντίον των αντικαθεστωτικών παρά τις οποιεσδήποτε ξένες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    Εξάλλου, οι δυτικές δυνάμεις ειδοποίησαν τη συριακή αντιπολίτευση να αναμένει ότι θα σημειωθεί ένα πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ «εντός ημερών», ανέφεραν πηγές οι οποίες συμμετείχαν σε μια συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων τους και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να δράσει αμέσως αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δώσει εντολή για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας λόγω της επίθεσης με χημικά όπλα, δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ σε συνέντευξή του στο BBC.

    [02] Η Διεθνής Αμνηστία για τους αγνοούμενους στο Κόσοβο

    Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την αποτυχία της Αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) να ερευνήσει για πρόσωπα, κυρίως Σέρβους, που είχαν απαχθεί και η τύχη τους εξακολουθεί να αγνοείται μετά τη σύγκρουση του 1998-99 στο Κόσοβο, σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    "Το γεγονός ότι η UNMIK δεν ερεύνησε πράξεις που αποτελούν συστηματικές και μεγάλης έκτασης επιθέσεις εναντίον αμάχων, ακόμη και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συνέβαλε στο κλίμα ατιμωρησίας που επικρατεί πλέον στο Κόσοβο", αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σιάν Τζόουνς, ένας υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας.

    Η έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης βασίζεται στα αποτελέσματα μιας επιτροπής που συστάθηκε από την UNMIK για να εξετάσει τις προσφυγές αυτών που θεωρούν ότι τα δικαιώματά τους παραβιάσθηκαν. Η UNMIK είναι η αποστολή που δημιουργήθηκε μετά τη σύγκρουση για να διοικήσει αυτή την πρώην σερβική επαρχία.

    [03] Κατηγορούμενος για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας πέθανε κατά τη διάρκεια της δίκης

    Κατέληξε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, στην αίθουσα Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατά την ακροαματική διαδικασία, ένας από τους οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση της απάτηςστο ΙΚΑ Καλλιθέας.

    Ο κατηγορούμενος ήταν προφυλακισμένος όπως και η σύζυγός του - και οι τέσσερις ακόμη υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, μαζί με τον σύζυγο της μιας εξ' αυτών- για την απάτη με τη χορήγηση παράνομων επιδομάτων που φέρεται να είχε ζημιώσει τον ασφαλιστικό οργανισμό με τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι προσωρινά κρατούμενοι κατηγορούμενοι σε λίγες ημέρες συμπληρώνουν 18 μήνες προφυλάκισης και πρόκειται να αποφυλακιστούν.

    Ήδη, ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

    [04] Στο νοσοκομείο ο ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί σε πυρκαγιά

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε διαμέρισμα στο Περιστέρι. Ο ηλικιωμένος άνδρας που βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα απεγκλωβίστηκε με επιτυχία.

    Τόσο ο ηλικιωμένος άνδρας όσο και η σύζυγός του μεταφέρονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Στο σημείο επιχειρούν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

    [05] Ιταλία: "Όχι" σε στρατιωτική επέμβαση χωρίς εντολή του ΟΗΕ

    Η Ιταλία απέρριψε σήμερα οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός «μιας πολιτικής λύσης μέσω διαπραγμάτευσης».

    «Η Ιταλία δεν θα λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική λύση χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε σήμερα η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο στο κοινοβούλιο.

    Η υπουργός σημείωσε ότι έχει ήδη προταθεί να συγκληθεί το ΣΑ αύριο Τετάρτη και ότι το ΝΑΤΟ θα συζητήσει για τη συριακή κρίση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η Μπονίνο ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή στις 4 Σεπτεμβρίου μιας συνόδου σε επίπεδο υπουργών των χωρών μελών της ομάδας Φίλων της Συρίας και της συριακής αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τόπο που θα διεξαχθεί αυτή.

    «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή κρίση. Η μόνη λύση είναι μια πολιτική λύση μέσω διαπραγμάτευσης» υπογράμμισε η Μπονίνο.

    Παρόλα αυτά ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας διευκρίνισε ότι οι ναυτικές και αεροπορικές βάσεις της χώρας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από άλλες χώρες για πιθανές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, υπό τον όρο ότι κάτι τέτοιο θα εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.

    [06] Ιταλία: Μονιμοποίηση συμβασιούχων ορισμένου χρόνου

    Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα αποφάσισε τη σταδιακή μονιμοποίηση μεγάλου μέρους των 150.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στην ιταλική δημόσια διοίκηση.

    «Η μορφή απασχόλησης που πρέπει να υιοθετηθεί ως σημείο αναφοράς στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης, είναι οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Θέλουμε να περιορίσουμε τη λεγόμενη ελαστική εργασία μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

    Η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται κρίσιμη, αφού σε αυτήν θα πρέπει να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα της κατάργησης του φόρου στην κύρια κατοικία.

    Η κεντροδεξιά απαιτεί την ολική του κατάργηση κι απειλεί σε διαφορετική περίπτωση ακόμη και να ανατρέψει την κυβέρνηση.

    Η κεντροαριστερά, από την πλευρά της είναι διατεθειμένη να προσυπογράψει την κατάργηση του φόρου στην κύρια κατοικία, έως και για το 85% των ιδιοκτητών?δηλαδή με την εξαίρεση των πολιτών με τα μεγαλύτερα εισοδήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 August 2013 - 14:30:23 UTC