Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμένεται η απόφαση Ομπάμα και διεθνούς κοινότητας για τη Συρία
  • [02] Το Android αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο για επιθέσεις "κακόβουλου λογισμικού"
  • [03] "Επίθεση" από χάκερς δέχτηκε η ιστοσελίδα της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς

  • [01] Αναμένεται η απόφαση Ομπάμα και διεθνούς κοινότητας για τη Συρία

    Ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει επίθεση στη Συρία, δήλωσε την Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, ενώ η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για μια επικείμενη στρατιωτική επίθεση, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, DPA.

    «Είμαστε προετοιμασμένοι και είμαστε έτοιμοι» σε περίπτωση που δοθεί μια τέτοια εντολή από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. «Έχουμε τοποθετήσει τις δυνάμεις μας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος», είπε.

    Ο Ομπάμα εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές σχετικά με το ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει λάβει ακόμα μια τελική απόφαση, αλλά πραγματοποιεί συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και το Κογκρέσο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπάρχε καμία αμφιβολία πως το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά των αμάχων και πως όσοι εμπλέκονται οφείλουν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, αναφέρει το DPA. «Ο πρόεδρος και εγώ πιστεύουμε ότι όσοι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον ανυπεράσπιστων γυναικών, ανδρών και παιδιών οφείλουν και πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο Μπάιντεν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Γουαλίντ αλ-Μαλέμ προειδοποίησε ότι η χώρα θα αμυνθεί με τρόπο που θα «εκπλήξει» τους εχθρούς της.

    Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι κατηγορούν την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, ότι ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε πόλη λίγο έξω από τη Δαμασκό, κατά την οποία η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.300 άτομα.

    [02] Το Android αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο για επιθέσεις "κακόβουλου λογισμικού"

    Το Android της Google, το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, είναι μακράν ο νούμερο ένα στόχος για επιθέσεις «κακόβουλου λογισμικού» (malware), κυρίως επειδή πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις αυτού, αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το FBI.

    Το Android αποτέλεσε στόχο στο 79 τοις εκατό των περιπτώσεων εκ του συνόλου των malware απειλών το 2012, με τα γραπτά μηνύματα να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των κακόβουλων εφαρμογών, αναφέρεται στη μελέτη.

    Η Google δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του πρακτορείου Ρόιτερς για σχολιασμό επί του θέματος. Συγκριτικά, περίπου το 19 τοις εκατό των malware επιθέσεων είχε στόχο το Symbian της Nokia και λιγότερο από 1 τοις εκατό το iOS της Apple, τα Windows της Microsoft και το λειτουργικό της Blackberry.

    Το Android συνεχίζει να αποτελεί τον «πρωταρχικό στόχο για επιθέσεις malware εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και της αρχιτεκτονικής ανοιχτού κώδικα», αναφέρεται στη μελέτη, η οποία απευθυνόταν στο προσωπικό της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των νοσοκομείων και των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] "Επίθεση" από χάκερς δέχτηκε η ιστοσελίδα της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς

    Δύο μόλις εβδομάδες αφότου παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στο διακομιστή της Νιου Γιορκ Τάιμς με αποτέλεσμα να «πέσει» η ιστοσελίδα της, η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας δέχτηκε την Τρίτη και δεύτερο πλήγμα από χάκερς, οι οποίοι πιστεύεται ότι ανήκουν σε συριακή ομάδα χάκερς.

    «Η αρχική εκτίμησή μας είναι ότι αυτό είναι αποτέλεσμα επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό», ανάρτησε η εφημερίδα στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

    Η Αϊλίν Μέρφι, εκπρόσωπος Τύπου της εφημερίδας δήλωσε ότι η ιστοσελίδα της Νιου Γιορκ Τάιμς αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα. Η Γουάσινγκτον Ποστ αναφέρει, επικαλούμενη δηλώσεις της Μέρφι, ότι η διακοπή της λειτουργίας του website οφείλεται πιθανώς σε «επίθεση με κακόβουλο λογισμικό»

    Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα "Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός", μέσω ανάρτησης σε λογαριασμό του στο Twitter, και ισχυρίστηκε ότι ευθύνονται και για μια παρόμοια διαδικτυακή «επίθεση» στη βρετανική ιστοσελίδα της εφημερίδας Χάφινγκτον Ποστ και το Twitter. Εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τις σχετικές αναφορές.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2013 - 4:30:21 UTC