Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών"
  • [02] ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με την Ελλάδα για νέο πακέτο βοήθειας
  • [03] Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άντερλεχτ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού
  • [04] Διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ - Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου
  • [05] Κοινή πρόταση για το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο
  • [06] Νέα συνεδρίαση απόψε του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία

  • [01] "Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών"

    Η αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ συζητήθηκε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στο Μέγαρο Μαξίμου .

    Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «θέσαμε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα εναλλακτικά σχέδια για αποκρατικοποίηση των αμυντικών συστημάτων. Θα καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες».

    Σε ερώτηση για τον εάν η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα γίνει σαν ενιαία επιχείρηση ο κ. Στουρνάρας απάντησε θετικά.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».

    [02] ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με την Ελλάδα για νέο πακέτο βοήθειας

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, καθώς το τρέχον πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχιστεί ως και το 2016, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ σήμερα.

    «Στην επόμενη αξιολόγηση μας, θα συζητήσουμε τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό και θα δούμε πού βρισκόμαστε» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. «Οι αριθμοί ασφαλώς θα μπορούσαν να αλλάξουν, προς τη μια κατεύθυνση ή προς την άλλη» πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας θα λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, αν και δεν είναι σαφές το εάν και κατά πόσον θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές στη Γερμανία (22α Σεπτεμβρίου) ή κατόπιν.

    [03] Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν και Άντερλεχτ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

    Στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός, με αντιπάλους τη Μπενφίκα (Πορτογαλία), την Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) και την Άντερλεχτ (Βέλγιο)

    [04] Διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ - Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση της ΔΕΠΑ με την Gazprom για τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου. Σήμερα, βρέθηκαν στην Αθήνα στελέχη της Gazprom και συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της ΔΕΠΑ.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η συζήτηση θα συνεχιστεί, καθώς οι πιέσεις που ασκούνταν για συμπίεση των τιμών είναι έντονες. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε προηγούμενη συνάντηση που έγινε στη Μόσχα από την πλευρά της ρωσικής εταιρείας συμμετείχε και το υψηλόβαθμο στέλεχος της μητρικής Gazprom κ. Τσερμάνοφ, ενώ στο σημερινό ραντεβού στην Αθήνα παρευρέθη το μεσαίο στέλεχος Gazpromexport κ. Ονόσοφ, ο οποίος διαχειρίζεται τις προμήθειες αερίου προς τη χώρα μας.

    [05] Κοινή πρόταση για το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο

    Σε συμφωνία για την από κοινού διεκδίκηση και ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο κατέληξαν οι εταιρείες Energean Oil & Gas και η εταιρεία Grekoil.

    Ειδικότερα, η εταιρεία Energean Oil & Gas σε συνέχεια του αιτήματος του ΥΠΕΚΑ για την υποβολή Κοινής Πρότασης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για την περιοχή «Κατάκολο» στα πλαίσια της διαδικασίας του ?Open Door? που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012, ανακοίνωσε πως υποβλήθηκε σήμερα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ζητήσει το υπουργείο κοινή πρόταση από τις δύο ανταγωνιστικές κοινοπραξίες ENERGEAN OIL & GAS S.A./TRAJAN OIL AND GAS LIMITED και GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική του ?Forced Marriage?.

    Η νέα πρόταση, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΚΑ, έχει λάβει υπόψιν της τις βέλτιστες παραμέτρους από κάθε πρόταση για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο.

    Η νέα κοινοπραξία θα αποτελείται από :

    - Energean Oil & Gas S.A. 42,5 %

    - Trajan Oil & Gas Ltd. 15,0 %

    - Grekoil Energy Ventures Ltd. 42,5 %

    Διαχειριστής (operator) της κοινοπραξίας θα είναι η Energean Oil & Gas.

    [06] Νέα συνεδρίαση απόψε του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία

    Οι πρεσβευτές των πέντε μόνιμων χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συναντηθούν ξανά απόψε για να συζητήσουν σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε προάστιο της Δαμασκού, καθώς η Δύση εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση κατά της Συρίας.

    Σύμφωνα με διπλωμάτες του Οργανισμού, η συνάντηση θα γίνει στις 14:30, ώρα Νέας Υόρκης (21:30 ώρα Ελλάδας). Μία πηγή ανέφερε ότι η νέα αυτή συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.

    Οι εκπρόσωποι της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη για να εξετάσουν το σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο θα εγκρίνονταν "όλες οι απαραίτητες ενέργειες" εναντίον της Συρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 August 2013 - 18:30:22 UTC