Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τη Συρία
  • [02] Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για «διεθνή συνασπισμό»
  • [03] Φόρους άνω των 700 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν έως το μεσημέρι οι φορολογούμενοι
  • [04] Μαίνεται πυρκαγιά στην Πορτογαλία, μία νεαρή πυροσβέστρια νεκρή
  • [05] Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα μειώνουν τις διανοητικές ικανότητες
  • [06] Έκρηξη μηχανισμού με γκαζάκια στην πλατεία Αττικής

  • [01] Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για τη Συρία

    Σύσκεψη με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη xώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία, πραγματοποιείται σήμερα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, θα συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο διοικητής της ΕΥΠ.

    [02] Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για «διεθνή συνασπισμό»

    Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να βρουν έναν "διεθνή συνασπισμό" που θα θέλει να δράσει από κοινού στη Συρία προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα του συριακού καθεστώτος εναντίον των πολιτών του, δήλωσε σήμερα από τη Μανίλα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο πρότασης για στρατιωτική επέμβαση στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.

    "Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια", είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία.

    "Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως βλέπετε έναν αριθμό χωρών που δημόσια δηλώνουν τη θέση τους για τη χρήση χημικών όπλων", τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα.

    Ο Χέιγκελ επισήμανε ότι η χώρα του σέβεται την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο με 285 ψήφους κατά έναντι 272 υπέρ απέρριψε χθες βράδυ πρόταση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που υποστήριζε την αρχή μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.Ο Χέιγκελ βρίσκεται στη Μανίλα, τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας μιας εβδομάδας στην Ασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στη σκιά της συριακής κρίσης.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [03] Φόρους άνω των 700 εκατ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν έως το μεσημέρι οι φορολογούμενοι

    Σε «μαύρη Παρασκευή» αναδεικνύεται η σημερινή ημέρα για χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται έως το μεσημέρι να έχουν πληρώσει φόρους άνω των 700 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αποτελεί «στοίχημα» για το υπουργείο Οικονομικών, το κατά πόσον η, συνεχώς μειούμενη, φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό ποσό, ή μεγάλο τμήμα του θα καταστεί αναγκαστικά ληξιπρόθεσμο.

    Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους η πληρωμή του συνολικού φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις), συμπεριλαμβανομένων του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, καθώς εκπνέει, επίσης σήμερα, η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης.

    Το ποσό των 700 και πλέον εκατ. ευρώ αυξάνεται περαιτέρω, εάν συνυπολογισθεί ότι για χιλιάδες ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που έλαβαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στις αρχές Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για την εξόφλησή τους και, κατ' επέκταση, για την πληρωμή και της 1ης δόσης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

    Σημειώνεται, ότι τους φόρους πρέπει να καταβάλουν και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη το ειδοποιητήριο από την Εφορία. Ειδάλλως, θα κηρυχθούν εκπρόθεσμοι και θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες ποινές (επιβάρυνση 1% το μήνα, κ.λπ.).

    Για τον συγκεκριμένο λόγο, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε με e-mails τους φορολογούμενους που δεν έλαβαν ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής των φόρων έως τις 30/8/2013, να εκτυπώσουν οι ίδιοι το εκκαθαριστικό σημείωμα και να σπεύσουν με αυτό στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών γίνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και μέσα από τους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet, όπου τα σημειώματα έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή. Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής», με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση των οφειλών.

    Το πρόβλημα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος, που ενώ έσπευσε να εκκαθαρίσει εκατομμύρια δηλώσεις και να επιζητεί στις ίδιες προθεσμίες και την πληρωμή των φόρων ακινήτων, δεν κατάφερε να αποστείλει εγκαίρως ταχυδρομικά τα ειδοποιητήρια.

    [04] Μαίνεται πυρκαγιά στην Πορτογαλία, μία νεαρή πυροσβέστρια νεκρή

    Μια νεαρή πυροσβέστρια έχασε τη ζωή της και τέσσερις συνάδελφοί της τραυματίστηκαντην Πέμπτη,ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, όπως δήλωσαν εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

    Τα πέντε μέλη της πορτογαλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας ανήκαν σε μια δύναμη συνολικά 500 ανδρών και γυναικών που προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο μια πυρκαγιά η οποία αναζωπυρώθηκε στα βουνά Καραμούλου, στην περιφέρεια Βιζέου.

    Οι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο θάνατος της πυροσβέστριας, 21 ετών, αύξησε τον απολογισμό των νεκρών μεταξύ των στελεχών της πορτογαλικής ΠΥ σε 5 μέσα σε έναν μήνα.

    Η πυρκαγιά η οποία μαίνεται στην περιοχή κατακαίγοντας πευκοδάση και αγροτικές εκτάσεις ανάγκασε τις αρχές να απομακρύνουν δεκάδες χωρικούς από τις εστίες τους σε πέντε κοινότητες. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ζώα κάηκαν ζωντανά σε αγροκτήματα.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα μειώνουν τις διανοητικές ικανότητες

    Η πνευματική προσπάθεια που απαιτείται για να αντιμετωπιστούν τα βασικά θέματα διαβίωσης εξαντλούν τις διανοητικές ικανότητες των φτωχότερων ανθρώπων και δεν τους αφήνουν αρκετή ενέργεια ώστε να αφοσιωθούν στην εκπαίδευσή τους ή στην επαγγελματική τους κατάρτιση, υποστηρίζει μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

    Η διανοητική πίεση που δέχεται κάποιος όταν επιχειρεί να βρει λύσεις σε αγχωτικές καταστάσεις, όπως το να θρέψει την οικογένειά του ή να εξασφαλίσει χρήματα για να πληρώσει το νοίκι του, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη ευφυίας (IQ) ακόμη και κατά 13 μονάδες, υποστηρίζουν οι ερευνητές στη μελέτη τους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

    Η μείωση αυτή ισοδυναμεί με εκείνην που υφίσταται κάποιος εάν δεν κοιμηθεί μια ολόκληρη νύχτα.

    Ο Ελντάρ Σαφίρ, καθηγητής Ψυχολογίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Πρίνστον, εξήγησε ότι δεν φταίει το άγχος γενικά αλλά οι οικονομικές δυσκολίες ειδικότερα για την μείωση του IQ. "Συχνά οι φτωχοί είναι πολύ αποτελεσματικοί όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν πιεστικά προβλήματα. Όμως δεν τους απομένει εύρος σκέψης για να αφοσιωθούν σε άλλα ζητήματα. Έτσι, αν ζείτε σε κατάσταση φτώχειας, θα είστε πιο επιρρεπείς σε λάθη και τα λάθη θα σας στοιχίζουν χρήματα. Είναι ένας φαύλος κύκλος, από τον οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να βρει διέξοδο", εξήγησε ο καθηγητής.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [06] Έκρηξη μηχανισμού με γκαζάκια στην πλατεία Αττικής

    Εκρηκτικό μηχανισμό με δώδεκα γκαζάκια, από τα οποία εξερράγησαν τα τέσσερα, τοποθέτησαν άγνωστοι σε καφετέρια στην οδό Αγορακρίτου και Αδμητού στην πλατεία Αττικής.

    Από την έκρηξη, που σημειώθηκε περίπου στις 05.40 τα ξημερώματα, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 August 2013 - 6:30:21 UTC