Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Είμαστε έτοιμοι να συντηρήσουμε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης»
  • [02] Παράταση έως 6 Σεπτεμβρίου για φόρο εισοδήματος και ΦΑΠ
  • [03] "Αβάσιμα και ψευδή" όσα μου καταλογίζονται, υποστήριξε η Βίκυ Σταμάτη
  • [04] Τα ενδεχόμενα "μεταφοράς Ελλήνων πολιτών" και αντιμετώπισης κύματος "προσφύγων" από τη Συρία, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης
  • [05] Ε. Μπονίνο: Κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη

  • [01] «Είμαστε έτοιμοι να συντηρήσουμε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης»

    Ως Εβρίτης, όπως είπε, που εκφράζει τον εαυτό του και τους συμπατριώτες του, απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος σχετικά με την εκστρατεία συλλογής δωρεών ύψους ενός εκατομμυρίου που ξεκίνησε το μουσείο του Λούβρου για την συντήρηση και αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης.

    "Aν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς εφόσον μας επιστρέψουν το άγαλμα είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε" επισήμανε απαντώντας στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε σημερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

    «Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες», ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος προσθέτοντας, ότι «η εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη Σαμοθράκη και καθημερινά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές, αλλά πάνω απ' όλα οι αρχαιολογικοί της θησαυροί. Για μας η Σαμοθράκη είναι ένα διαμάντι στην περιοχή της Θράκης" κατέληξε.

    [02] Παράταση έως 6 Σεπτεμβρίου για φόρο εισοδήματος και ΦΑΠ

    Παρατείνεται έως την επόμενη Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, η οποία έληγε σήμερα. Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν, έως τη νέα προθεσμία, εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

    Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να προχωρήσει τελικά στην παράταση για την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων, αποδεχόμενο, στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων». Ενώ, σε πλειάδα περιπτώσεων δεν είχαν φτάσει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και οι υπόχρεοι έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    [03] "Αβάσιμα και ψευδή" όσα μου καταλογίζονται, υποστήριξε η Βίκυ Σταμάτη

    "Ζητώ απονομή Δικαιοσύνης" είπε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία δήλωσε απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παντελώς αθώα και αμέτοχη σε όσα καταλογίζονται στον πρώην υπουργό.

    Η κ. Σταμάτη είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει και δεν εχει καμία σχέση με τους συγκατηγορούμενους της ίδιας και του συζύγου της και όπως τόνισε: "απορώ με αυτήν την ταύτιση".

    Η κατηγορούμενη, που με την έναρξη της απολογίας της δυο φορές διέκοψε τη φράση της λόγω συναισθηματικής φόρτισης, είπε στο δικαστήριο 'οτι βρίσκεται ενώπιον του με "την ιδιότητα της συζύγου και μητέρας, αφου δεν εχω καμία άλλη ιδιότητα".

    Τόνισε επίσης οτι "όσα μου καταμαρτυρούν είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος σε βάρος μου, ψευδή και αβάσιμα, τα οποία με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες".

    Η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου επανέλαβε πολλές φορές απαντώντας σε ερωτήσεις, οτι δεν γνωρίζει τίποτε για υπεράκτιες εταιρείες, λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμβάσματα, καθώς τα οικονομικά τους τα διαχειριζόταν ο σύζυγός της.

    Διαβάστε επίσης:

    «Δεν είχα οικονομικές συναλλαγές με τον Άκη Τσοχατζόπουλο» υποστήριξε ο Ι. Σμπώκος

    [04] Τα ενδεχόμενα "μεταφοράς Ελλήνων πολιτών" και αντιμετώπισης κύματος "προσφύγων" από τη Συρία, στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης

    Η πιθανότητα ενεργοποίησης του σχεδίου ασφαλούς μεταφοράς Ελλήνων πολιτών από τη Συρία (Σχέδιο «Κοσμος»), καθώς και η διαχείριση του κύματος προσφύγων από τη Συρία που ενδεχομένως εισέλθει στη Χώρα μας (Σχέδιο «Ιώνη»), συζητήθηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, με τη συμμετοχή των γγ των εμπλεκομένων υπουργείων και επικεφαλής φορέων.

    Της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

    [05] Ε. Μπονίνο: Κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη

    Η Συρία «προφανώς και θα αντιδράσει» σε μία επίθεση εναντίον της και «θα υπάρξει κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη από τη σύρραξη αυτή» προειδοποίησε σήμερα η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της κυβέρνησής της να συνδράμει μία τέτοια επιχείρηση χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    «Από μία δραματική και τρομερή σύρραξη κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε μία ανάφλεξη, ακόμη και σε μία παγκόσμια ανάφλεξη» τόνισε η Μπονίνο σε σχόλιό της στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTg24, απαντώντας στην ερώτηση για τις επιθετικές βλέψεις άλλων δυτικών χωρών κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Κατά την ίδια, μία στρατιωτική επέμβαση ενέχει πάντοτε τον κίνδυνο να παραταθεί επ' αόριστον: «αρχίζουμε πάντοτε έτσι, με στοχευμένες επιθέσεις, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. Φυσικά και θα αντιδράσει η Συρία».

    «Ακόμη κι εάν είναι πιο μακρά, πιο σκληρή και πολλές φορές μοιάζει άκαρπη, η εφαρμογή των διπλωματικών πιέσεων και η πολιτική πίεση αποτελούν τη μόνη λύση που πρέπει να ακολουθήσουμε» πρόσθεσε η Μπονίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 August 2013 - 14:30:21 UTC