Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Κογκρέσο το αίτημα για την έγκριση επιθέσεων στη Συρία
  • [02] Αστρονομικές γνώσεις στα Κυκλαδικά Τηγανόσχημα
  • [03] Μέχρι το 2050 θα έχει διπλασιαστεί ο πληθυσμός της Μελβούρνης

  • [01] Στο Κογκρέσο το αίτημα για την έγκριση επιθέσεων στη Συρία

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε το Σάββατο σχετικό αίτημα στο Κογκρέσο με το οποίο ζητά επισήμως την έγκριση του σώματος για να κάνει χρήση της στρατιωτικής ισχύος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά της Συρίας.

    Το αίτημα-ψήφισμα, θα εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομπάμα να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας κατά του συριακού καθεστώτος, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα και να υποβαθμιστεί η δυνατότητα της χώρας αυτής, για περαιτέρω χημικές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στην αμερικανική Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το αργότερο την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου.

    Εξάλλου, ηαμερικανική Γερουσία θα συζητήσει το θέμα της Συρίας και τη στρατιωτική δράση την επόμενη εβδομάδα.

    Τέλος, σύμφωνα με σημερινές αναφορές των New York Times, το FBI ενίσχυσε την παρακολούθηση των Σύρων που ζουν στις ΗΠΑ , προκειμένου να αποτρέψει έγκαιρα κάθε πιθανή πράξη αντιποίνων σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αμερικανικές επιδρομές κατά της Δαμασκού.

    [02] Αστρονομικές γνώσεις στα Κυκλαδικά Τηγανόσχημα

    Ημερολόγιο με βάση τη συνοδική περίοδο του πλανήτη Αφροδίτη, με πολλαπλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του Αιγαίου την Πρωτοκυκλαδική Ι και ΙΙ περίοδο (δηλαδή από την 4η χιλιετία πΧ), σύμφωνα με εργασία του ερευνητή των Αιγιακών γραφών, Μηνά Τσικριτσή, του καθηγητή φυσικής διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφώντα Μουσά και τον Δημήτρη Τσικριτσή, υποψήφιο διδάκτορα στο πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

    Η εργασία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα το πρωί κατά τη διάρκεια των εργασιών του 21ου συνεδρίου της SEAC (Societe Europeenne pour l'Astronomie dans la Culture) με θέμα «Αστρονομία: Μητέρα του Πολιτισμού και οδηγός για το μέλλον», που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ι. Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Στην επιστημονική μελέτη παρουσιάζονται αποτελέσματα που βασίζονται σε μελέτη των συμβόλων που επαναλαμβάνονται στα τηγανόσχημα από διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπολογίζουν το χρόνο με βάση την κίνηση του πλανήτη Αφροδίτη, αλλά και άλλων δύο πλανητών, του Δία και του Άρη, όπως επίσης και του Ηλίου.

    [03] Μέχρι το 2050 θα έχει διπλασιαστεί ο πληθυσμός της Μελβούρνης

    Την τελευταία δεκαετία ο πληθυσμός της Μελβούρνης συνεχίζει να αυξάνεται με γοργό ρυθμό και σύμφωνα με τους ειδικούς, σε 20 χρόνια θα έχει ξεπεράσει το Σίδνεϊ, ενώ το 2049 στην πόλη θα κατοικούν 8 εκατομμύρια άτομα!

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, από το 2000 μέχρι και πέρυσι ο πληθυσμός της Μελβούρνης αυξανόταν κατά μέσο όρο 2% το χρόνο, για να φτάσει τα 4,25 εκατομμύρια πέρυσι.

    Τα στοιχεία δείχνουν, ότι από τις αρχές του νέου αιώνα, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 27% και φέτος υπολογίζεται ότι στη Μελβούρνη μένουν 4,35 εκατομμύρια άνθρωποι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 September 2013 - 8:30:20 UTC