Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Σόιμπλε "βλέπει" χρηματοδοτικό κενό ύψους 4-4,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
  • [02] Υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να προσφύγει στις κάλπες, τάσσεται ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Στο γαλλικό κοινοβούλιο τεκμήρια που ενοχοποιούν το καθεστώς Άσαντ για την επίθεση με χημικά όπλα
  • [04] Άρχισε με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο
  • [05] Χ. Αθανασίου: Οι δικαστές δεν εκφοβίζονται

  • [01] Ο Σόιμπλε "βλέπει" χρηματοδοτικό κενό ύψους 4-4,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά πως το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος στήριξής της θα είναι γύρω στα 4 με 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε σήμερα βουλευτής και στέλεχος της κυβερνώσας Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

    Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τα σχόλια που έκανε ο Σόιμπλε σε συνεδρίαση της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό, ο εκπρόσωπος της CDU σε θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε δήλωσε επίσης πως ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε ρητά οποιαδήποτε αναδρομική ανακεφαλαιοποίηση ελληνικών τραπεζών από το μόνιμο ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης.

    [02] Υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να προσφύγει στις κάλπες, τάσσεται ο Αλ. Τσίπρας

    Πρόσκληση σε μαζικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και στον ελληνικό λαό για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης, που, με ανένδοτο αγώνα, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ελληνικός λαός, «παρά τη φάση της βουβής οργής» που διέρχεται, μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του και να διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας με μια πολιτική λύση, δηλαδή μέσα από τις κάλπες. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά και τη συζήτηση στη Γερμανία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, αλλά εμείς, πρόσθεσε, θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια. Δεν έχουμε κλαδικά αιτήματα, αλλά ένα γενικότερο ζήτημα που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Μπαλασόπουλος.

    [03] Στο γαλλικό κοινοβούλιο τεκμήρια που ενοχοποιούν το καθεστώς Άσαντ για την επίθεση με χημικά όπλα

    Η γαλλική κυβέρνηση θα παραδώσει σήμερα στους αρμόδιους βουλευτές έγγραφα που "αναγνωρίζουν σαφώς" το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ως υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στο Παρίσι.

    Θα είναι "ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων διαφορετικής φύσης που αναγνωρίζουν σαφώς το καθεστώς ως υπεύθυνο για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου", δήλωσε η πηγή αυτή.

    Άλλη κυβερνητική πηγή διευκρίνισε ότι πρόκειται για αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα, εκ των οποίων ορισμένα "θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν" στην προοπτική της κοινοβουλευτικής συζήτησης χωρίς ψηφοφορία που οργανώνεται την Τετάρτη στη Γαλλία.

    Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό αναμένεται να δεχτεί σήμερα το απόγευμα στο Ματινιόν τους κύριους κοινοβουλευτικούς αρμόδιους για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στη Συρία πριν από τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου την Τετάρτη.

    Εξάλλου, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προσεκλήθη να συμμετάσχει το Σάββατο, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα συζητήσουν για τη συριακή κρίση, έγινε γνωστό σήμερα από ευρωπαϊκή πηγή.

    Την πρόσκληση του Κέρι στην ανεπίσημη αυτή υπουργική σύνοδο, την οποία οργάνωσε η Λιθουανία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ ως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, σε επιστολή της προς τους υπουργούς.

    [04] Άρχισε με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο

    Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη διαδικασία του επείγοντος, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο.Κατά πλειοψηφία και με τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς και της ΔΗΜΑΡ, αποφασίσθηκε μέχρι την Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί η συζήτησή του και σε δεύτερη ανάγνωση για να έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

    Έτσι, αύριο στις 11 το πρωί, θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς και στις 3 το απόγευμα θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ενώ την Πέμπτη, το πρωί, θα ξεκινήσει η δεύτερη ανάγνωσή του.

    Η διαδικασία με τον χαρακτήρα του επείγοντος που αποφασίσθηκε, δέχθηκε τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για σκοπιμότητες.

    [05] Χ. Αθανασίου: Οι δικαστές δεν εκφοβίζονται

    «Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα τα καθήκοντά τους» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την αποστολή φακέλου, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, με παραλήπτη ειδικό εφέτη ανακριτή.

    «Πράξεις βίας εναντίον τους που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους δεν τους πτοούν και θα πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας» πρόσθεσε ο υπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 12:30:24 UTC