Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δωρεάν υπηρεσίες υγείας για 230.000 ανασφάλιστους πολίτες
  • [02] Η ΕΑΣ στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Υπουργείο Εργασίας: Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας
  • [04] Βραζιλία: Ο Αμερικανός πρεσβευτής εκλήθη για εξηγήσεις
  • [05] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Αφίδνες
  • [06] "Επίθεση με χημικά από τις δυνάμεις του Άσαντ"

  • [01] Δωρεάν υπηρεσίες υγείας για 230.000 ανασφάλιστους πολίτες

    Την ικανοποίησή τους για την παρουσίαση του «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης» σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Health Voucher), εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Μοσχάτου-Ταύρου.

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο απώτερος σκοπός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι «καλύτερη υγεία για όλους». Στο πλαίσιο αυτό, το «Πρόγραμμα Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» (Health Voucher) σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες που συνδέονται με την πρόληψη της νόσου, την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και την προστασία της υγείας.

    Με το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» το υπουργείο Υγείας μεριμνά ώστε πολίτες, οι οποίοι απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα (άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι), να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας (επισκέψεις σε γιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους) καθώς και προγεννητικό έλεγχο.

    Το πρόγραμμα καλύπτει 230.000 ανασφάλιστους πολίτες για τα έτη 2013-2014 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

    [02] Η ΕΑΣ στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σειρά ζητημάτων εξετάστηκαν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και συγκεκριμένα οι εξελίξεις στη Συρία, αλλά και ζητήματα αναφορικά με την Αίγυπτο και την ΠΓΔΜ. Σε αυτό το σκέλος της συζήτησης παρών ήταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

    Επιπλέον συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) καθώς επίσης και το ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, για την οποία οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία και «είναι σε καλό δρόμο».

    Τέλος οι δύο αρχηγοί συζήτησαν και για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

    [03] Υπουργείο Εργασίας: Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας

    Για απαισιόδοξους προφήτες, οι οποίοι «χρησιμοποιώντας τα χειρότερα σενάρια μαθηματικών μοντέλων προβλέπουν την καταστροφή κάνοντας παιχνίδια εντυπωσιασμού», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχολιάζοντας δημοσιεύματα και διαρροές στοιχείων από την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

    «Όλα τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την πορεία της απασχόλησης και της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας τους διαψεύδουν και επιτρέπουν μία πιο αισιόδοξη προοπτική» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας σημειώνοντας:

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός αύξησης των ανέργων σε ετήσια βάση μειώθηκε από το 42,8% τον Ιούλιο του 2012, σε 16,3% τον Μάιο του 2013, υποδηλώνοντας την ανάσχεση των αυξητικών ρυθμών της ανεργίας και σαφή δείγματα σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας.

    »Ειδικά σε ό,τι αφορά στη μισθωτή απασχόληση του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος "Εργάνη" που καταγράφει σε ζωντανό χρόνο τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς εργασίας, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων οκταμήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2013) ήταν θετικό κατά 102.580 νέες θέσεις εργασίας, μακράν το υψηλότερο από το 2008 και μετά.

    [04] Βραζιλία: Ο Αμερικανός πρεσβευτής εκλήθη για εξηγήσεις

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μπραζίλια εκλήθη σήμερα από το βραζιλιάνικο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες των προέδρων της Βραζιλίας και του Μεξικού.

    Το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Γκλόμπου παρουσίασε χθες βράδυ έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, βάσει των οποίων οι επικοινωνίες της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ παρακολουθούνταν στα τέλη του 2012.

    «Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Σάνον εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις για τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στο πρόγραμμα του Γκλόμπου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του βραζιλιάνικου ΥΠΕΞ.

    Το πρόγραμμα Φαντάστικου του δικτύου παρουσίασε έγγραφα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (ΝSA), που περιήλθαν στα χέρια του δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν Γκλεν Γκρίνγουολντ από τον καταζητούμενο στις ΗΠΑ πρώην πράκτορα της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Σε ένα από τα έγγραφα, με ημερομηνία Ιούνιος 2012, φαίνεται πως η NSA παρακολουθούσε τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο από την εποχή που ακόμη ήταν υποψήφιος για την ηγεσία της χώρας του. Στα αποσπάσματα από υποκλαπέντα μηνύματα του Πένια Νιέτο που περιέχονται στο έγγραφο, εμφανίζεται ο νυν πρόεδρος να κατονομάζει τους υπουργούς που πρόκειται να διορίσει εάν αναλάβει την εξουσία.

    [05] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Αφίδνες

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Μερκούριος Αφιδνών. Στην περιοχή επιχειρούν ακόμα πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

    [06] "Επίθεση με χημικά από τις δυνάμεις του Άσαντ"

    Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εκτέλεσαν μια "μαζική και συντονισμένη" επίθεση με χημικά στις 21 Αυγούστου, όπως υποστηρίζεται σε μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στην 9σέλιδη έκθεση, η οποία συντάχθηκε από τις υπηρεσίες εξωτερικών και στρατιωτικών πληροφοριών και θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, αναφέρονται πέντε σημεία που καταδεικνύουν ότι ο Σύρος πρόεδρος ευθύνεται για την επίθεση αυτή. Το γεγονός αυτό συνιστά "μεγάλη απειλή για την εθνική και την παγκόσμια ασφάλεια" δήλωσε μια γαλλική κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 September 2013 - 18:30:22 UTC