Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης προς τράπεζες: "Ρίξτε" χρήμα στην αγορά
  • [02] Νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ
  • [03] Δ. Αβραμόπουλος: Σε πείσμα των καιρών υπάρχει η άλλη Ελλάδα
  • [04] Αναστέλλει τη λειτουργία του το ΤΕΙ Κρήτης
  • [05] Θεσσαλονίκη: Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για τη μαρίνα σκαφών αναψυχής
  • [06] Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη στη Συρία

  • [01] Κ. Χατζηδάκης προς τράπεζες: "Ρίξτε" χρήμα στην αγορά

    Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να "ρίξουν" ρευστό στην αγορά από την ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ (ΕΤΕΑΝ, Jeremie, κλπ) ζήτησε από τις τράπεζες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο υπουργός σημείωσε ότι θα τεθεί νέο χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένους στόχους ανά μήνα. Το χρονοδιάγραμμα και οι στόχοι θα εξειδικευτούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να έχουν συμβασιοποιηθεί από τις 4 συστημικές τράπεζες, 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία. Σε αυτό το ποσό αν προστεθεί και η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις τότε τα χρήματα που θα πέσουν στην ελληνική οικονομία θα αγγίξουν τα 8 δισ. ευρώ ή το 5% του ΑΕΠ, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Ζανιάς ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση με τον υπουργό.

    Ο υπουργός σημείωσε «πρέπει οι στόχοι να επιτευχθούν και για αυτό προσπαθούμε με συγκεκριμένα στοιχεία με τακτικές συναντήσεις με ένα τεφτέρι να γράφει συγκεκριμένα πράγματα που να δεσμεύει και τις δύο πλευρές». Επίσης πρόσθεσε: «ζητάμε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να δράσει και να δράσει τώρα. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένους στόχους ανά μήνα που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου».

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι: «Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Είμαστε εδώ να ελέγχουμε τις τράπεζες γιατί και εμάς μας ελέγχει ο ελληνικός λαός. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα».

    [02] Νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το απόγευμα σε βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία της Βαγδάτης, κυρίως σε σιιτικά προάστια, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

    Συνολικά, ο αριθμός των σημερινών θυμάτων σε όλη τη χώρα ανέρχεται σε τουλάχιστον 42 νεκρούς.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα, οι οποίες όμως μοιάζουν να ήσαν συντονισμένες. Πάντως το τελευταίο διάστημα οι σουνίτες αντάρτες -ιδίως όσοι συνδέονται με τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα στη χώρα- έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης, η οποία ελέγχεται από τις σιιτικές πολιτικές δυνάμεις.

    [03] Δ. Αβραμόπουλος: Σε πείσμα των καιρών υπάρχει η άλλη Ελλάδα

    «Σε πείσμα των καιρών υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, των αξιών, της άδολης αγάπης για την πατρίδα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που εκπέμπεται σήμερα από αυτή τη σεμνή, συνάμα δε και γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος κατά την τελετή απονομής διπλωμάτων και διακριτικών πτερύγων στους ευέλπιδες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην πτώση με αλεξίπτωτο, στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής.

    «Πάνω από τις υλικές αξίες υπάρχουν οι ανώτερες ηθικές και πατριωτικές αξίες. Είναι ένα ακόμη μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από αυτόν τον χώρο, όχι μονάχα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο υπουργός αναφερόμενος στην εθελοντική εκπαίδευση που πήραν οι ευέλπιδες ως αλεξιπτωτιστές, χωρίς να ζητήσουν αποζημίωση.

    [04] Αναστέλλει τη λειτουργία του το ΤΕΙ Κρήτης

    Την απόφαση να αναστείλει για μία εβδομάδα κι εν μέσω της εξεταστικής περιόδου όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές του λειτουργίες έλαβε το ΤΕΙ Κρήτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότησή του και την επικείμενη μείωση των διοικητικών του υπαλλήλων.

    Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση της διοίκησης του ιδρύματος και με τον πρόεδρό του Ευάγγελο Καπετανάκη να εισηγείται την αναστολή της λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε χθες.

    Η Σύγκλητος, ωστόσο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή της λειτουργίας από αύριο και έως την επόμενη Τετάρτη οπότε θα επανακαθορίσει τη στάση της.

    Εκπρόσωποι του ΤΕΙ Κρήτης υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα δεν είναι σε θέση να καλύψει πλέον ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, όπως είναι η προμήθεια υλικών και η συντήρηση των εγκαταστάσεων του.

    [05] Θεσσαλονίκη: Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για τη μαρίνα σκαφών αναψυχής

    Άγονος κηρύχθηκε, σήμερα, καθώς δεν κατατέθηκαν προσφορές και ο δεύτερος διαγωνισμός, που είχε προκηρύξει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας αναψυχής, ελλιμενισμού 218 σκαφών, στην πρώτη προβλήτα.

    Πλέον, η ΟΛΘ ΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει η ίδια το έργο, καθώς λίγους μήνες μετά το "ναυάγιο" του πρώτου διαγωνισμού, τον περασμένο Απρίλιο, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα εξακολουθεί να παραμένει αδρανές.

    Κι αυτό παρότι η μαρίνα χωροθετείται σε εξαιρετικά προνομιακό σημείο του λιμανιού (στην πλευρά που "κοιτάζει" προς την πλατεία Αριστοτέλους), ενώ ο ιδιώτης που θα την αναλάμβανε θα είχε τη διαχείρισή της για μια περίοδο 35 ετών.

    [06] Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη στη Συρία

    Έξι άνθρωποι, ένας Τούρκος και πέντε Σύροι, σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που προκλήθηκε από ατύχημα σε μια αποθήκη μετάλλων σε συριακή περιοχή μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα συροτουρκικά σύνορα, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα έξι θύματα ήταν στη μέση μιας αγοραπωλησίας κάποιων μετάλλων που είχαν συλλεχθεί στο συριακό έδαφος και τα οποία θα μεταφέρονταν στην Τουρκία, όταν μια οβίδα που βρισκόταν μεταξύ των μετάλλων εξερράγη, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στην συριακή περιοχή Αζμαρίν, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τουρκικό χωριό Αλτινοζού της επαρχίας Χατάι και κοντά σε ένα πέρασμα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 September 2013 - 18:30:24 UTC