Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [02] Επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους από το 2014
  • [03] «Η Βιβλιοθήκη έχει αποδεχθεί τη δωρεά του αρχείου Λ. Βογιατζή, ωστόσο, δεν έχει συναφθεί προς το παρόν συμφωνητικό»
  • [04] Η τεχνολογία στην "υπηρεσία" των αγροτών
  • [05] Σύσκεψη των συνδικάτων για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, την Παρασκευή
  • [06] Η ΚΕΔΕ προσφεύγει στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων
  • [07] Σε αποχή οι δικηγόροι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου
  • [08] Υποχώρηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Στις διαδικασίες για την ένταξη στην κινητικότητα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Κ. Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο υπουργείο, ενώ από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισήμαναν για μία ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και την ανησυχία τους για απολύσεις συναδέλφων τους.

    Στη συνάντηση, εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γγ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος και Γ. Τσούνης αντίστοιχα, ο Μανώλης Χατζάκης εκ μέρους των σχολικών φυλάκων, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Απ. Κοσυβάς και Θ. Τάτσης αντίστοιχα.

    [02] Επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους από το 2014

    Αναμένεται, εντός των ημερών, η έκδοση υπουργικής απόφασης για την καταβολή επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.

    Σύμφωνα με τον νόμο, το επίδομα θα χορηγείται από το 2014 στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες.

    Το επίδομα δικαιούνται άνεργοι, από 20- 66 ετών, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.

    [03] «Η Βιβλιοθήκη έχει αποδεχθεί τη δωρεά του αρχείου Λ. Βογιατζή, ωστόσο, δεν έχει συναφθεί προς το παρόν συμφωνητικό»

    «Υπάρχει εκπεφρασμένη βούληση της Ειρήνης Λεβίδη να παραχωρήσει το αρχείο Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Και η Βιβλιοθήκη έχει αποδεχθεί την πολύ σημαντική αυτή δωρεά, αλλά δεν έχει προς το παρόν συναφθεί συμφωνητικό. Όλα τα υπόλοιπα νομικά ζητήματα, που έχουν προκύψει, δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης, αλλά αφορούν τους οικείους του μεγάλου δημιουργού» διευκρινίζεται επισήμως σήμερα από την Εθνική Βιβλιοθήκη, καθώς η παραφιλολογία γύρω από την τύχη του αρχείου Λευτέρη Βογιατζή πυροδότησε αλλεπάλληλες εκρήξεις στους κόλπους της οικογένειας και των συνεργατών τού σκηνοθέτη και προκάλεσε σχετικά δημοσιεύματα.

    Ειδικότερα, η δωρεά εκ μέρους της Ειρήνης Λεβίδη προκάλεσε την αντίδραση των αποκλειστικών και νόμιμων εξ αδιαθέτου κληρονόμων του Λ. Βογιατζή (δηλαδή άνευ διαθήκης, καθότι δεν συνέταξε ποτέ ούτε έχει ως σήμερα ανευρεθεί κανενός είδους διαθήκη) των τέκνων του μοναδικού αδελφού του, Σταματίου Βογιατζή, ήτοι τους Παναγιώτη Λόταρ Βογιατζή και Μαρία Ιζαμπέλα Czak, όπως αναφέρεται σε επιστολή του δικηγόρου και νομικού εκπροσώπου των κληρονόμων, Ε.Χ.Σακκά, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται εγκυρότητα της διαδικασίας δωρεάς, αλλά και ο ρόλος της Ειρήνης Λεβίδη ως συντρόφου τού Λευτέρη Βογιατζή.

    [04] Η τεχνολογία στην "υπηρεσία" των αγροτών

    Επιβεβλημένη - κι όχι απλώς ενδεδειγμένη - κρίνεται πλέον η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στη γεωργία (με απώτερο σκοπό την εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας) ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι παραγωγοί σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

    Με βασική αρχή "επένδυση σε εξοπλισμό για μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση της ποσότητας και ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος", αρκετοί είναι οι Έλληνες παραγωγοί που δεν διστάζουν να καινοτομήσουν, κάνοντας τη διαφορά.

    Ορισμένες από τις καινοτόμες εφαρμογές που ήρθαν για να βοηθήσουν τον σύγχρονο αγρότη, παρουσιάζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    [05] Σύσκεψη των συνδικάτων για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, την Παρασκευή

    Ανοιχτή σύσκεψη για τις εξελίξεις στις επιχειρήσεις ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιήσουν οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και των σωματείων της, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 10:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος. Μετά το τέλος της σύσκεψης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

    Η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης, η οποία για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υιοθετεί τις προσταγές των δανειστών».

    [06] Η ΚΕΔΕ προσφεύγει στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων

    Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με βάση τις δύο γνωμοδοτήσεις που συνέταξε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Σωτηρέλης, που αφορούν στη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, την κατάργηση αρμοδιοτήτων όπως της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, καθώς και τη κατάργηση Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ με απόφαση υπουργού. Κατά τις γνωμοδοτήσεις, οι διατάξεις που θεσπίστηκαν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και θίγουν την αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Όπως επισημαίνεται, η κατάργηση και η σύσταση θέσεων στους ΟΤΑ, χωρίς να προβλέπονται κριτήρια αξιολόγησης των οργανωτικών δομών τους και χωρίς τη συμμετοχή των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, θίγει την αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας και αμβλύνει δραστικά την ικανότητα των ΟΤΑ να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις τοπικές υποθέσεις.

    [07] Σε αποχή οι δικηγόροι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

    Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε καταρχήν την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενώ «επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες».

    Στη σημερινή συνεδρίαση έγινε εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τα ανοιχτά ζητήματα που εξακολουθούν να υφίστανται ως προς τον υπό κατάθεση προς συζήτηση και ψήφιση νέο Κώδικα Δικηγόρων, καθώς και σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη.

    Αναφορικά με το σχεδίου του νέου Κώδικα Δικηγόρων, σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, τονίζεται πως «δεν μπορούμε να μην επιμείνουμε στην ανάγκη να επανακατοχυρωθεί το δικαίωμα των εμμίσθων συναδέλφων σε ελάχιστη αμοιβή και να διαφυλαχθεί ο τρόπος ποσοστιαίου υπολογισμού των κρατήσεων μέσω των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής».

    [08] Υποχώρηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα

    Υποχώρηση του ΑΕΠ στην Eλλάδα 4,6% σε ετήσια βάση, κατέγραψε η δεύτερη εκτίμηση που δημοσιοποίησε σήμερα η Εurostat για το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

    Σε ύφεση βρίσκονταν και η Ευρωζώνη με -0,5% ενώ η ΕΕ παρουσίασε μηδενική ανάπτυξη την ίδια περίοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2013 - 12:30:23 UTC