Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
  • [02] Αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [03] Παρέμβαση για τη διάσωση ναού στη Σμύρνη
  • [04] "Xαλαρώνει" η Τράπεζα της Ελλάδος τους όρους για τους εκδότες ακάλυπτων επιταγών
  • [05] Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα

  • [01] Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επανέλαβε σήμερα ότι η ΕΚΤ δεν θα δεχθεί να υποστεί ζημιές στα ελληνικά ομόλογα τα οποία διακρατεί, προκειμένου να παράσχει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

    «Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική χρηματοδότηση» δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου.

    Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν η ΕΚΤ θα συμμετείχε σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Ντράγκι απάντησε «όχι».

    Εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνοδεύεται από νέους όρους.

    [02] Αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη Τσοχατζόπουλου

    Τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, κήρυξε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

    Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην υπουργός είπε με έμφαση στο δικαστήριο ότι επί 40 χρόνια που ασχολήθηκε με την πολιτική «υπηρέτησα και ποτέ δεν έβλαψα το Δημόσιο συμφέρον».

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος στον λαό και τον «κόσμο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο πορευτήκαμε τόσα χρόνια», ζήτησε συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, για όσα βιώνει τώρα η χώρα με την «οικονομική χρεωκοπία».

    [03] Παρέμβαση για τη διάσωση ναού στη Σμύρνη

    Την παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να διασωθεί ο ιστορικός ναός του Προφήτη Ηλία κοντά στη Σμύρνη, ο οποίος απειλείται από τα έργα διάνοιξης ενός νέου αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΠΟΑ, στην επιστολή που έστειλε προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    «Αν και η πρόοδος σε υποδομές και σε κατασκευαστικά έργα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να ενθαρρύνεται, εμείς, ως υπουργοί Πολιτισμού, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι πρακτικά δυνατόν για να προστατεύσουμε τα μνημεία, ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συνδυάζεται με τον σεβασμό στον πολιτισμό. Ο Ναός του Προφήτη Ηλία στη Σμύρνη, ο οποίος χαίρει σεβασμού από τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς, αντιπροσωπεύει ένα κοινό έδαφος για την πολιτιστική κληρονομιά μας. Πιστεύω ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας, για την προστασία του συγκεκριμένου μνημείου».

    [04] "Xαλαρώνει" η Τράπεζα της Ελλάδος τους όρους για τους εκδότες ακάλυπτων επιταγών

    Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε σήμερα να κάνει ελκυστικότερα τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον Τειρεσία.

    Έτσι, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς οι εκδότες ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύψους 1.000 ευρώ (αθροιστικά σε διάστημα 12 μηνών) στερούνταν το βιβλιάριο επιταγών τους για 12 μήνες, με τη σημερινή απόφαση η στέρηση του βιβλιαρίου ισχύει για συνολικά ποσά ακάλυπτων επιταγών άνω των 5.000 ευρώ ενώ παράλληλα μειώνεται ο χρόνος στέρησης του βιβλιαρίου από 12 σε 6 μήνες.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι η απόφαση αυτή θα συμβάλει στην ανακούφιση βιώσιμων επιχειρήσεων, ιδίως μικρού μεγέθους, που παρουσιάζουν πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και στην ενίσχυση της δυνατότητάς τους να αντεπεξέρχονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

    [05] Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα

    Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοιχτά της Κόστα Ρίκα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

    Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 15:29 (ώρα Ελλάδας) σε εστιακό βάθος 41 χιλιόμετρα, εντοπίστηκε 44 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σαρντινάλ και 61 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάντα Κρους, σύμφωνα με το USGS.

    Το Σεισμολογικό και Ηφαιστειολογικό Παρατηρητήριο της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 September 2013 - 14:30:21 UTC