Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο φως" από τις ΕΛΜΕ για απεργία των καθηγητών
  • [02] Μ. Σουλτς: Η μονόπλευρη λιτότητα δεν θα μας βγάλει από την κρίση
  • [03] Τούρκοι μαθαίνουν ελληνικά στο Σισμανόγλειο
  • [04] Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται της κινητικότητας
  • [05] Διάγγελμα Μπ. Ομπάμα στο αμερικανικό έθνος την Τρίτη
  • [06] "Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα αναλάβει δράση εναντίον της Συρίας χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου"

  • [01] "Πράσινο φως" από τις ΕΛΜΕ για απεργία των καθηγητών

    "Πράσινο φως" στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έδωσαν τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, που συνεδρίασαν το τελευταίο διήμερο σε όλη τη χώρα.

    Οι ΕΛΜΕ ψήφισαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, υπέρ της απεργίας αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας στον χώρο της εκπαίδευσης.

    Ωστόσο, άγνωστη είναι και η διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, καθώς για πρώτη φορά η ΟΛΜΕ δεν έχει καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο, ενώ ερωτηματικά δημιουργούνται και ως προς το εύρος της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία, αφού σε πολλές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ συμμετείχαν λίγοι εκπαιδευτικοί.

    [02] Μ. Σουλτς: Η μονόπλευρη λιτότητα δεν θα μας βγάλει από την κρίση

    «Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι μόνο με περικοπές δεν μπορείς να αυξήσεις τα δημόσια οικονομικά και ότι απαιτείται ανάπτυξη για να βελτιώσεις τα έσοδα» σημειώνει σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββάτου της Εφημερίδας των Συντακτών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, και προσθέτει: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι η μονόπλευρη λιτότητα δεν θα μας βγάλει από την κρίση. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες».

    Ο κ. Σουλτς εκφράζει την αντίθεσή του στην ακολουθούμενη έως τώρα πολιτική για τον ευρωπαϊκό Νότο και τονίζει πως «η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τώρα ένα πρόγραμμα που θα διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε κονδύλια, προκειμένου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να επανεκκινήσει την οικονομία της».

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), χαρακτηρίζει την αλληλεγγύη «ακρογωνιαίο λίθο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την οποία ολόκληρη η ευρωπαϊκή κατασκευή κινδυνεύει να καταρρεύσει» και θέτει θέμα δημοκρατικής λήψης των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας: «Η τρόικα, τουλάχιστον όσον αφορά το ευρωπαϊκό της κομμάτι (την Κομισιόν και την ΕΚΤ), θα έπρεπε να ελέγχεται εξονυχιστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

    [03] Τούρκοι μαθαίνουν ελληνικά στο Σισμανόγλειο

    Μαθήματα ελληνικών εξ αποστάσεως, μέσω skype, θα μπορούν να παρακολουθούν από φέτος κάποιοι από τους Τούρκους που συρρέουν στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για να μάθουν τη γλώσσα μας. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, το Σισμανόγλειο, φέτος, δεν έχει τη δυνατότητα να δεχτεί σπουδαστές στο τμήμα αρχαρίων και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να μάθουν ελληνικά, ξεκίνησε συνεργασία με δύο ιδιωτικά φροντιστήρια, παραρτήματα των οποίων λειτουργούν τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

    Οι Τούρκοι που ενδιαφέρονται να μάθουν ελληνικά είναι κυρίως νέοι, υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Σκιαγραφώντας το προφίλ των σπουδαστών ελληνικής γλώσσας στο Σισμανόγλειο, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βίκτωρ Μαλιγκούδης αναφέρει: "Σε ποσοστό 95%, οι σπουδαστές είναι άτομα στην αρχή της παραγωγικής ηλικίας, φοιτητές ή απόφοιτοι πανεπιστημίων ή νέοι επαγγελματίες και ένα ποσοστό 5% είναι άτομα που έχουν κάνει μεικτούς γάμους και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα του/της συζύγου ή άλλες ειδικές περιπτώσεις.

    [04] Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται της κινητικότητας

    Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας, προστίθενται με τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις».

    Εξαιρούνται οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ (κινητικότητα Μανιτάκη).

    Επίσης, εξαιρούνται οι συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, καθώς και υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.). Με την περίπτωση αυτή εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς.

    [05] Διάγγελμα Μπ. Ομπάμα στο αμερικανικό έθνος την Τρίτη

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι περισσότεροι ηγέτες που πήραν μέρος στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) συμφωνούν ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος για το θέμα της Συρίας από τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

    «Εκλέχθηκα για να τερματίσω τους πολέμους, όχι για να τους αρχίσω», όμως ο κόσμος δεν μπορεί να «παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια» μετά την επίθεση της 21ης Αυγούστου, σημείωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου της G20.

    Ο Ομπάμα παραδέχθηκε ότι θα είναι «δύσκολο» να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας και πρόσθεσε ότι κατανοεί τις επιφυλάξεις των Αμερικανών «που βρίσκονται σε πόλεμο εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια». Παρόλα αυτά αρνήθηκε να εικάσει αν οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε ένα πλήγμα στη Συρία, στην περίπτωση που το Κογκρέσο καταψηφίσει την σχετική πρόταση που έχει υποβάλει ο ίδιος.

    [06] "Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα αναλάβει δράση εναντίον της Συρίας χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου"

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας για την επίθεση με χημικά όπλα, αν οι Αμερικανοί βουλευτές καταψηφίσουν την πρόταση που έχει καταθέσει στο Κογκρέσο, όπως δήλωσε σήμερα σύμβουλός του.

    «Ο πρόεδρος φυσικά έχει τη δικαιοδοσία να δράσει, όμως δεν είναι ούτε η επιθυμία του ούτε η πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τη δικαιοδοσία αυτή χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου», δήλωσε ο Τόνι Μπλίνκεν, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR.

    Εξάλλου ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο στην περίπτωση της συριακής κρίσης, αναφερόμενος στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και άλλων Σύρων αξιωματούχων. Παράλληλα επεσήμανε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει καταφέρει να αναλάβει ούτε καν τα πιο απλά βήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 September 2013 - 16:30:21 UTC