Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Έτος ανάκαμψης το 2014
  • [02] Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [03] Ο Αλ. Τσίπρας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Ο Τζον Κέρι ανέλαβε να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη Συρία
  • [05] Στη Σούδα πλοία του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού
  • [06] Από τα βουνά στις ... πασαρέλες "σκαρφάλωσαν" οι μάλλινες χειροποίητες κάπες
  • [07] Η NASA εκτόξευσε διαστημικό όχημα το οποίο θα μελετήσει την ατμόσφαιρα της Σελήνης
  • [08] Νίκη κατά κράτος του συντηρητικού Τόνι Άμποτ δείχνουν τα πρώτα exit polls στην Αυστραλία
  • [09] Η Apple πρόκειται να διαθέσει μία φθηνότερη έκδοση του iPhone στη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας
  • [10] Την 78η ΔΕΘ εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς
  • [11] Το FBI προειδοποιεί για κλιμάκωση των διαδικτυακών επιθέσεων από συριακή ομάδα χάκερς

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Έτος ανάκαμψης το 2014

    Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του, που είναι σε εξέλιξη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.

    Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε.

    Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [02] Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Έτοιμοι για τα απογευματινά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, κατά της πολιτικής των μνημονίων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, της κινητικότητας και των απολύσεων, είναι οι εργαζόμενοι, ενώ από νωρίς το πρωί ισχύουν και τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας στους χώρους γύρω από τη ΔΕΘ και σε όλο το κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή 4.000 και πλέον αστυνομικών.

    Τα συλλαλητήρια θα γίνουν σε τέσσερα σημεία στις 18:00.

    Στο άγαλμα του Βενιζέλου καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ.

    Στην Πλατεία Αριστοτέλους το ΠΑΜΕ.

    Στην Καμάρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στην πλατεία Αγίας Σοφίας οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

    Μετά τις συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν πορείες.

    [03] Ο Αλ. Τσίπρας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

    Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

    Στις 12.30 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος (Εγνατία 76) και στις 13.30 με τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, στον ίδιο χώρο.

    Στις 18:00 ο κ. Τσίπρας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο κατά της πολιτικής των μνημονίων που οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη.

    Το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ θα επισκεφθεί πάλι τη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ το τριήμερο 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

    [04] Ο Τζον Κέρι ανέλαβε να πείσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη Συρία

    Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συναντώνται σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας με τον Αμερικανό ομόλογό τους Τζον Κέρι με κύριο θέμα της συζήτησής τους την πιθανότητα μίας στρατιωτικής επέμβασης, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, έπειτα από την πιθανολογούμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

    Τέσσερα μέλη της ΕΕ - η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία κι η Ιταλία - ήσαν μεταξύ των 10 χωρών που εξέφρασαν χθες την υποστήριξή τους στις ΗΠΑ, αξιώνοντας μία «στιβαρή διεθνή απάντηση» - κατά τη σύνοδο της Ομάδος G20 στην Αγία Πετρούπολη.

    Απούσα όμως από τον κατάλογο των ισχυρών χωρών είναι η Γερμανία, η οποία έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε όποια στρατιωτική δράση ενάντια στη Συρία, καθώς η διεξαγωγή των γερμανικών βουλευτικών εκλογών σε δύο εβδομάδες καθιστά απαγορευτική την οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

    Μετά τη σύνοδο στο Βίλνιους, ο Κέρι θα μεταβεί στο Παρίσι και στο Λονδίνο.

    [05] Στη Σούδα πλοία του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού

    Στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας βρίσκονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρεταννίας BILL WARK και LYME BAY, που ανήκουν στη ναυτική δύναμη «COUGAR 13».

    Η παρουσία των δύο πλοίων, που πιθανότατα αναχωρούν αύριο, έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο για τον όγκο όσο και για την παρουσία τους στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία ξένων χωρών «δένουν» στο τμήμα αυτό και σε μικρή απόσταση από τα σημεία που «δένουν» τα πλοία της γραμμής και τα κρουαζιερόπλοια.

    Σύμφωνα με πηγές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων τα πλοία βρίσκονται στη Σούδα για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής των πληρωμάτων τους.

    [06] Από τα βουνά στις ... πασαρέλες "σκαρφάλωσαν" οι μάλλινες χειροποίητες κάπες

    Οι μάλλινες χειροποίητες κάπες που ράβει, για περισσότερο από μισό αιώνα, σ' ένα μικρό εργαστήριο στο Μέτσοβο ο Γιώργος Μπούμπας δεν αποτελούν μόνο ένα από τα βασικά "αξεσουάρ" των βοσκών, μια εικόνα που έχουμε συνδυάσει οι περισσότεροι στο μυαλό μας. Μπορούν άνετα να "περπατήσουν" στις πασαρέλες γνωστών οίκων μόδας, να γίνουν εξώφυλλα για περιοδικά παγκόσμιας κυκλοφορίας και να "κρεμαστούν" σε καλόγηρους σε μεγάλες τράπεζες του Παρισιού.

    "Ο τελευταίος των Μοϊκανών", όπως ο ίδιος ο κ. Μπούμπας αποκαλεί τον εαυτό του, ασχολείται εδώ και 56 χρόνια με την κατασκευή ελληνικών παραδοσιακών στολών. Αρκετές φορές, τις ώρες που κόβει, ράβει, κεντάει τα υφάσματα για τους πελάτες του, αφήνει το βλέμμα του να περιπλανηθεί έξω από το παράθυρο του εργαστηρίου του, στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου.

    Από τα χέρια του έχουν "γεννηθεί" αμέτρητα παραδοσιακά ρούχα, για κάποια από τα οποία απαιτείται έως και ένας χρόνος δουλειάς για να ολοκληρωθούν. Το επάγγελμά του είναι σε αυτά που χάνονται - ίσως να είναι ο μοναδικός που έχει απομείνει - ωστόσο με ζήλο και μεράκι και παρά την ηλικία του εξακολουθεί να εργάζεται εντατικά, έχοντας ως στόχο να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι όσοι κρατήσουν στα χέρια τους ένα από τα "έργα" του.

    Μεταξύ αυτών που κατασκευάζει ο 68χρονος εδώ και χρόνια είναι οι μάλλινες κάπες, που ζεσταίνουν τους βοσκούς στα βουνά τους χειμερινούς μήνες. Παλαιότερα, τις έφτιαχνε από τραγόμαλλο, υφαντές στον αργαλειό, μονοκόμματες σε σχήμα τσουβαλιού, ανοιχτές μπροστά. Πλέον, το ύφασμα έχει αλλάξει και χαρακτηριστική είναι η απαίτηση ενός Γάλλου μεγαλοτραπεζίτη που ζήτησε μια μοντέρνα κάπα για να πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά του.

    [07] Η NASA εκτόξευσε διαστημικό όχημα το οποίο θα μελετήσει την ατμόσφαιρα της Σελήνης

    Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε πως εκτόξευσε χθες ένα ειδικό όχημα που θα μελετήσει την ατμόσφαιρα της Σελήνης και θα διαπιστώσει εάν υπάρχει σε αυτήν αιωρούμενη σκόνη.

    Ο πύραυλος Μινώταυρος V εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο Γουόλοπς στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 06.27 ώρα Ελλάδος και αναμένεται να βρεθεί στην τροχιά της Σελήνης σε έναν μήνα.

    Σαράντα χρόνια μετά την αναχώρηση των αστροναυτών της αποστολής του προγράμματος Απόλλων από την επιφάνεια της Σελήνης, το μη επανδρωμένο όχημα?στο μέγεθος μικρού αυτοκινήτου?που μεταφέρει ο Μινώταυρος, θα αποκολληθεί από αυτόν 20 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

    Το όχημα, που ονομάζεται «Εξερευνητής Σεληνιακής Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος Κονιορτού» (LADEE) και ζυγίζει 383 κιλά?εκ των οποίων τα 135 είναι το καύσιμό του?θα συλλέξει λεπτομερή δεδομένα από τη δομή και τη χημική σύσταση της πυκνής ατμόσφαιρας της Σελήνης και θα διευκρινίσει εάν παραμένει αιωρούμενη σκόνη κοντά στην επιφάνεια του εδάφους της.

    [08] Νίκη κατά κράτος του συντηρητικού Τόνι Άμποτ δείχνουν τα πρώτα exit polls στην Αυστραλία

    Οι δημοσκοπήσεις έξω από τις κάλπες (έξιτ πολς) υποδηλώνουν συντριπτική νίκη της συντηρητικής συμμαχίας υπό τον Τόνι Άμποτ έναντι του απερχόμενου πρωθυπουργού Κέβιν Ρουντ και των Εργατικών στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Αυστραλία.

    Η έρευνα του Sky News/Newspoll δείχνει μία αποφασιστική στροφή του εκλογικού σώματος υπέρ του Άμποτ, που ενδεχομένως να του δίνει έως και 97 έδρες από τις 150 της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τους Εργατικούς να πέφτουν στις 51 έδρες.

    Ο Άμποτ που, κάποτε είχε χαρακτηρισθεί «μη εκλέξιμος» από τους ίδιους τους κύκλους του συντηρητικού κόμματος, προέτρεψε τους ψηφοφόρους να του δώσουν την πλειοψηφία τόσο στην Κάτω Βουλή, όσο και στη Γερουσία.

    Το εκλογικό σύστημα της Αυστραλίας, με σταυρό προτίμησης, ευνοεί την ανάδειξη ανεξαρτήτων υποψηφίων και αντιπροσώπων από τα μικρότερα και τα μειονοτικά κόμματα στη Γερουσία.

    Σε περίπτωση που ο ίδιος σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά το νομοθετικό του έργο πέπρωται να συναντά προσκόμματα στη Γερουσία, ο Άμποτ έχει υποσχεθεί πως θα προκηρύξει νέες εκλογές το ερχόμενο έτος ώστε να διεκδικήσει την πλειοψηφία και στα δύο Σώματα.

    [09] Η Apple πρόκειται να διαθέσει μία φθηνότερη έκδοση του iPhone στη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

    Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει μία φθηνότερη έκδοση του δημοφιλούς iPhone στην κινέζικη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, China Mobile, κάτι που υποδεικνύει ότι οι δύο εταιρείες έχουν καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας, αναφέρει η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

    Η είδηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη των νέων μοντέλων iPhone, τα οποία θα περιλαμβάνουν μία πολύχρωμη και μία φθηνότερη έκδοση της συσκευής, στην προσπάθεια της Apple να ανταγωνιστεί την Samsung.

    [10] Την 78η ΔΕΘ εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλάει ενώπιον των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των τοπικών Αρχών, στην αίθουσα CORONA της ΔΕΘ.

    Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει σε περίπτερα της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου θα έχει σύντομη συνεργασία με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου και θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

    Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [11] Το FBI προειδοποιεί για κλιμάκωση των διαδικτυακών επιθέσεων από συριακή ομάδα χάκερς

    Το FBI εξέδωσε ανακοίνωση προς μεγάλες επιχειρήσεις, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο διαδικτυακών επιθέσεων από μια ομάδα χάκερς προσκείμενη στην κυβέρνηση της Συρίας, με αφορμή την ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Στην ανακοίνωση, η οποία απεστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το FBI δηλώνει ότι η ομάδα Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός έχει υπάρξει «ιδιαίτερα αποτελεσματική στις διαδικτυακές της επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες ενημέρωσης», αναφερόμενο, μεταξύ άλλων, στα πρόσφατα κρούσματα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς και στον επίσημο λογαριασμό του Ασοσιέτεντ Πρες στο Twitter.

    Αναφέρεται επίσης στην «πιθανότητα ότι μια ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία μπορεί να οδηγήσει στην κλιμάκωση αυτού του είδους των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 September 2013 - 8:30:25 UTC