Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα
  • [02] Δεύτερη αυτοκτονία σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός στη Μυτιλήνη
  • [03] Ως τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο εξόδου από την κρίση προβάλλει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ.Τσίπρας
  • [04] Νέα σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης έγινε αισθητή σε όλο το νησί
  • [05] Κατηγορηματικό «όχι» των χωρών της λατινοαμερικανικής συμμαχίας Alba σε μία επίθεση στη Συρία
  • [06] Στη Βραζιλία οι νέοι ξαναβγήκαν στους δρόμους
  • [07] Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου για το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου
  • [08] Άνω του 7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές τον Αύγουστο, στην Κίνα
  • [09] Η Μόσχα καλείται να εκλέξει σήμερα τον δήμαρχό της, με τη συμμετοχή του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι να τις μετατρέπει σε δημοψήφισμα για
  • [10] Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα

    Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα, διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρωθυπουργός.

    Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως «οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία... Δεν θα είναι "νέα μνημόνια- νέοι επαχθεις όροι", όπως κραυγάζουν κάποιοι».

    Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει, στέλνοντας μήνυμα και στους δανειστές, ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα».

    Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως «κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται...» τόνισε.

    Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα "κοινοβουλευτικού ατυχήματος" αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».

    [02] Δεύτερη αυτοκτονία σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός στη Μυτιλήνη

    Δεκαενιάχρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, έδωσε χθες τέλος στη ζωή του, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε οδηγώντας το αυτοκίνητο του πατέρα του.

    Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, ο 19χρονος γυρνούσε στο σπίτι των γονιών του στο χωριό Πηγή Λέσβου όπου και διέμενε προκειμένου να πάρει μέρος στη γιορτή της αδελφής του που έκλεινε τα 14 της χρόνια.

    Για άγνωστους λόγους το αυτοκίνητο ανατράπηκε λίγο έξω από το χωριό αλλά ο ίδιος βγήκε από αυτό χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα.

    Φτάνοντας στο σπίτι και χωρίς να πει τίποτα στους γονείς του, πήγε στο δωμάτιό του και με το κυνηγετικό όπλο τού πατέρα του αυτοκτόνησε.

    Η κοινή γνώμη της Λέσβου κυριολεκτικά σοκαρίστηκε από το γεγονός αφού πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία 20χρονου σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός. Πριν από περίπου 20 ημέρες, ένας 20χρονος αυτοκτόνησε επειδή, όπως έγινε γνωστό, δεν άντεχε την εγκατάλειψη από συνομήλική του με την οποία διατηρούσε σχέση.

    [03] Ως τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο εξόδου από την κρίση προβάλλει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ.Τσίπρας

    Βέβαιος ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα γίνει δεκτή και από το Βερολίνο και από τους δανειστές, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

    Για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται «κούρεμα», όπως λέει, 40- 50% «που θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος».

    Τονίζει πως ουσιώδες είναι να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη ύφεση και να απαλλαγεί η χώρα από την πολιτική των μνημονίων. Σημειώνει πως η μείωση του χρέους σε συνδυασμό με τον τερματισμό της λιτότητας και ένα σχέδιο άμεσων δημόσιων και αναπτυξιακών επενδύσεων, θα σηματοδοτούσε την έξοδο από την κρίση και την ταχεία ανάκαμψη.

    Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, οι δανειστές και οι Γερμανοί θα δεχθούν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι «ο μόνος ρεαλιστικός και βιώσιμος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, καθώς όλα όσα μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οι ίδιοι οι δανειστές έχουν αναθεωρήσει ήδη μέχρι σήμερα τρεις φορές την αρχική σύμβαση του 2010 και το χρέος είναι και σήμερα μη βιώσιμο», αναφέρει.

    Επιμένει στο «πάγωμα» των τόκων για μια τετραετία με βάση ρήτρα ανάπτυξης, ενώ θεωρεί ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση γιατί δεν συμφέρει τους δανειστές να διακινδυνεύσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης. Διαμηνύει ότι, αν και δεν αποτελεί επιθυμία του να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια όπως η στάση πληρωμών αν εξωθηθεί σε αυτήν, δεν θα διστάσει.

    Τονίζει, ότι κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ και σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα έχει σαφή λαϊκή εντολή να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο».

    [04] Νέα σεισμική δόνηση νότια της Κρήτης έγινε αισθητή σε όλο το νησί

    Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:59 το πρωί, στην υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και έγινε αισθητή σε ολόκληρο σχεδόν το νησί, ακόμη και στα βόρεια παράλια αλλά και την πόλη του Ηρακλείου.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προερχόταν από απόσταση 350 χιλιομέτρων νότια νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρό της εντοπίζεται 40 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Τυμπακίου.

    Την ίδια ώρα, άλλα σεισμολογικά Ινστιτούτα έδιναν το μέγεθος του σεισμού μέχρι και 5,1 Ρίχτερ.

    Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 08:24, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών, με επίκεντρο το ίδιο σημείο.

    Από τη σεισμική δραστηριότητα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [05] Κατηγορηματικό «όχι» των χωρών της λατινοαμερικανικής συμμαχίας Alba σε μία επίθεση στη Συρία

    Τα εννέα μέλη που συγκροτούν την περιφερειακή λατινοαμερικανική συμμαχία της Alba, εξέφρασαν χθες την «κατηγορηματική» καταδίκη τους σε μία πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ανακοίνωσαν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Λίβανο.

    Στην ανακοίνωση της, που εξέδωσε από το Καράκας ο γγ της ομάδας Ροδόλφο Σανς, η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους λαούς της δικής μας Αμερικής (Alba) «καταδικάζει κατηγορηματικά κάθε πράξη, ή πρόθεση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία».

    Η Alba καλεί τις ΗΠΑ «να απόσχουν από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση, ή απειλή για τη χρήση βίας κατά του λαού και της συριακής κυβέρνησης», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι χρησιμοποιεί εναντίον της Δαμασκού την ίδια στρατηγική που επιστράτευσε και κατά της Λιβύης, του Ιράκ και της Αιγύπτου.

    [06] Στη Βραζιλία οι νέοι ξαναβγήκαν στους δρόμους

    Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων στη Βραζιλία, με την ευκαιρία των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, έχοντας την ενδόμυχη ελπίδα να αναβιώσουν το κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας που παρέσυρε τη χώρα τον παρελθόντα Ιούνιο.

    Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, στο Ριο ντε Ζανέιρο και στο Σάο Πάολο σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες και πολυάριθμες συλλήψεις.

    Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν πάλι μέσω του Ιντερνέτ από κοινωνικά δίκτυα σε 135 πόλεις της χώρας, όμως αυτή τη φορά η συμμετοχή του κόσμου ήταν ισχνή, εν σχέσει προς το ένα εκατ. και πλέον των πολιτών που είχαν κατέβει στους δρόμους, ιδιαίτερα οι νέοι, αξιώνοντας καλλίτερες δημόσιες μεταφορές, καταπολέμηση της διαφθοράς στη διοίκηση και την πολιτική και κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014, που διεξάγεται στη Βραζιλία κι εχει απορροφήσει κολοσσιαία ποσά.

    Σύμφωνα με απολογισμό του ενημερωτικού ιστότοπου G1, περίπου 17.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε όλη τη χώρα.

    «Επιστρέψαμε στους δρόμους για να υπενθυμίσουμε στις αρχές τα αιτήματά μας του Ιουνίου: τερματισμό της διαφθοράς, καλλίτερες μεταφορές, υγεία και παιδεία», δήλωσε σχετικά στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιβάνα Αριέλ, φοιτήτρια από τη Μπραζίλια.

    Στην πρωτεύουσα, μετά τη διαδήλωσή τους κατά της διαφθοράς μπροστά στο Κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα των αστυνομικών και να κινηθούν προς το στάδιο Μενέ Γκαρίνσα, όπου διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Βραζιλίας και της Αυστραλίας. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από την αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.

    [07] Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου για το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

    Τις μηχανές τους ... ζεσταίνουν οι λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου, εντός κι εκτός συνόρων, καθώς έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2013 (Regularity-2nd Olympus Classic Rally), που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου στην Ελασσόνα και τον Όλυμπο.

    Το 2ο Ιστορικό Ράλι στο "βουνό των θεών" διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (παγκόσμια ομοσπονδία 70 Συλλόγων Ελασσονιτών σε όλη την υφήλιο) και του Δήμου Ελασσόνας, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Π.Ε. Λάρισας και τη συνεργασία Λεσχών Κλασικών Οχημάτων (Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας, Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας, Σύλλογος Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας κ.ά).

    Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ και η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ. Για τον λόγο αυτό, ο αγώνας έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ορισμένων εκ των καλύτερων οδηγών και ιδιοκτητών κλασικών οχημάτων, από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

    [08] Άνω του 7% αυξήθηκαν οι εξαγωγές τον Αύγουστο, στην Κίνα

    Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν άνω του 7% κατά τον Αύγουστο, στοιχείο που ενισχύει την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη σταθεροποιείται έπειτα από την πτωτική τάση που καταγράφηκε στους προηγούμενους μήνες.

    Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 190 δισεκ. δολάρια τον Αύγουστο, από 5,1% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν τα τελωνεία.

    Οι εισαγωγές στην Κίνα έφθασαν το 7%, αφήνοντας ένα εμπορικό πλεόνασμα 28 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.

    Το διμερές εμπόριο με τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 9,2% τον ίδιο μήνα, ενώ οι συναλλαγές με την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 3,2%.

    [09] Η Μόσχα καλείται να εκλέξει σήμερα τον δήμαρχό της, με τη συμμετοχή του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι να τις μετατρέπει σε δημοψήφισμα για το Κρεμλίνο

    Η πόλη της Μόσχας εκλέγει σήμερα τον νέο της δήμαρχο, σε μία εκλογική αναμέτρηση που ο Ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι αναμετράται με τον απερχόμενο δήμαρχο και εκλεκτό του Κρεμλίνου Σεργκέι Σόμπιανιν, προκαλώντας την παντοκρατορία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Η συμμετοχή του 37χρονου δικηγόρου και προμάχου στον αγώνα κατά της διαφθοράς, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας το 2011-12, αλλάζει τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή, όπου η αντιπολίτευση επί δέκα χρόνια είχε τεθεί στο περιθώριο.

    Την Παρασκευή, ο Νααβάλνι κάλεσε τους Μοσχοβίτες να ψηφίσουν υπέρ του ώστε να διακοπεί η κυριαρχία του Πούτιν, ενός προέδρου «πανταχού παρόντος στη ρωσική πολιτική σκηνή», όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή εφημερίδα gazeta.ru.

    Ο ίδιος εκτιμά πως το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές θα απέστελλε ένα σαφές μήνυμα στην εξουσία και θα απέβαινε καθοριστικό στο εάν «θα μπορούμε πλέον να κλείνουμε ανθρώπους στη φυλακή, ή να κλέβουμε λεφτά».

    [10] Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

    Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκηςοδηγούνται σήμερατα τρία άτομα, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, που συνελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πριν και κατά τη διάρκεια των πορειών διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προσήχθησαν συνολικά 123 άτομα στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

    Σε βάρος του 19χρονου και του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της "απόπειρας απρόκλητης σωματικής βλάβης", "διατάραξης κοινής ειρήνης", "αντίστασης" και "στάσης", ενώ ο 22χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε μια κροτίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 September 2013 - 8:30:24 UTC