Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώνονται χρόνο με το χρόνο οι ευτυχισμένοι πολίτες στην Ελλάδα
  • [02] "Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα", δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου
  • [03] Δηλώσεις Δ.Παπαδημούλη για την ομιλία Αντ.Σαμαρά στη ΔΕΘ
  • [04] Εκλογές ζήτησε ο Π. Καμμένος ο οποίος επισκέπτεται τη ΔΕΘ
  • [05] Νέα ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου αύριο, μετά το "κούρεμα"

  • [01] Μειώνονται χρόνο με το χρόνο οι ευτυχισμένοι πολίτες στην Ελλάδα

    Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την μέση της παγκόσμιας κατάταξης ευτυχίας, καταλαμβάνοντας την 70η θέση μεταξύ 156 χωρών για την περίοδο 2010 - 2012, σύμφωνα με την «Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013» (World Happiness Report 2013), την οποία συνέταξε ο οργανισμός βιώσιμης ανάπτυξης SDSN (Sustainable Development Solutions Network) για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, ενόψει της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ σε δύο εβδομάδες.

    Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, πλην της Αιγύπτου, δε καταγράφηκε μεγαλύτερη μείωση της ευτυχίας σε σχέση με τα προ κρίσης χρόνια. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση, εμφανίζει -μετά την Αίγυπτο- τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως υποχώρηση του δείκτη ευτυχίας μεταξύ των περιόδων 2005 - 2007 (προ κρίσης) και 2010 - 2012 (κρίση), ενώ η Ισπανία την έκτη μεγαλύτερη μείωση, η Ιταλία την όγδοη και η Πορτογαλία την 12η.

    Καθώς ο μέσος παγκόσμιος δείκτης ευτυχίας είναι 5,1 (με θεωρητικό άριστα το 10), η Ελλάδα με δείκτη 5,4 βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα από τον μέσο όρο, ενώ η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο χώρα, η Δανία, έχει «σκορ» 7,7. Συγκριτικά με την Ελλάδα (70η θέση), από τις γειτονικές χώρες της πιο ευτυχισμένες είναι η Κύπρος (34η) και η Αλβανία (62η), ενώ πιο δυστυχισμένη η Τουρκία (77η).

    Μετά την πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη Δανία, ακολουθούν η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Σουηδία, αναδεικνύοντας έτσι σε μια ακόμη παγκόσμια κατάταξη -και στην ευτυχία εν προκειμένω- την πρωτοκαθεδρία των βορειοευρωπαϊκών χωρών και ειδικότερα των σκανδιναβικών.

    [02] "Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα", δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου

    "Η Ελλάδα υλοποιεί αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί, νοικοκυρεύουμε το σπίτι μας", τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα καθώς με το ακολουθούμενο πρόγραμμα, η χώρα δεν χρειάζεται άλλα δανεικά".

    Ο κ. Κεδίκογλου παραδέχθηκε πως "κάποιες αποφάσεις ήταν άδικες", υποστήριξε πως "στο μέλλον δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις", ενώ τόνισε πως "η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει λύσεις χωρίς να πάρει νέα μέτρα".

    Η επόμενη μάχη που πρέπει να κερδηθεί, όπως είπε, είναι η ρευστότητα στην αγορά και η μείωση της ανεργίας, ενώ υποσχέθηκε πως μόλις το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες θα αποκατασταθούν όλες οι αδικίες προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    [03] Δηλώσεις Δ.Παπαδημούλη για την ομιλία Αντ.Σαμαρά στη ΔΕΘ

    «Η δήλωση Σαμαρά έχει την ίδια αξιοπιστία με τα 18 του σημεία στο Ζάππειο, τα οποία θα εφάρμοζε όταν θα γινόταν πρωθυπουργός. Μηδενική αξιοπιστία, δηλαδή. Ισχυρίζεται κάτι που δεν το πιστεύει κανείς στον κόσμο: ότι ο Σόιμπλε και οι λοιποί θα μας δώσουν νέο πακέτο χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς νέο Μνημόνιο» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

    Κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί συντάσσεται με τη γερμανική θέση εναντίον του κουρέματος του χρέους και πρόσθεσε: «Αν το θεωρεί ανέφικτο, μάλλον δεν κάνει για τον ρόλο του πρωθυπουργού. Στη ΔΕΘ ήρθε σαν κλέφτης. Δεν τόλμησε να στηρίξει αυτά τα επιχειρήματα απέναντι στους δημοσιογράφους. Είπε ένα τσουβάλι ψέματα και χρησιμοποίησε μια υβριστικού και εμφυλιοπολεμικού τύπου επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και δίπλα σ' αυτά έχει επιλέξει την τακτική της προκαταβολικής υποταγής αντί της διαπραγμάτευσης, απέναντι στις γερμανικές αξιώσεις».

    [04] Εκλογές ζήτησε ο Π. Καμμένος ο οποίος επισκέπτεται τη ΔΕΘ

    «Η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ πράγματι ήταν η ομιλία ενός άλλου πρωθυπουργού σε μία άλλη χώρα. Έδωσε «ελπίδα» στους Έλληνες οι οποίοι θα πρέπει να επιβιώσουν χωρίς πόρους μέχρι το 2021, χωρίς δουλειά, εκτελώντας εντολές της τρόικας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα μείνει μέχρι την Πέμπτη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

    Σε ό,τι αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες τόνισε ότι θα κάνουν τα πάντα για να δείξουν ότι υπάρχει μια άλλη λύση και θα επιδιώξουν τη διεξαγωγή εκλογών. «Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να διώξει αυτή την κυβέρνηση, τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, να διώξει την ξένη τρόικα και να τραβήξουμε τον δρόμο της πρωτογενούς παραγωγής, τον δρόμο της σκληρής δουλειάς, αλλά με αποτέλεσμα. Στην πατρίδα μας η παραβίαση του Συντάγματος, η κατάλυση της δημοκρατίας, η διακυβέρνηση μέσω mail όχι από την εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά από τους επιτρόπους της τρόικας, χρειάζεται την αντίδραση όλων, την αντίδραση της δικαιοσύνης, την αντίδραση του ελληνικού λαού», τόνισε.

    [05] Νέα ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη

    Ασθενής σεισμική δόνηση, εντάσεως 3,3 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5.17 το πρωί με επίκεντρο 30 χλμ. βόρειο-βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, επρόκειτο για το ίδιο ακριβώς επίκεντρο που "έδωσε" χθες στη 1.33 το μεσημέρι σεισμό έντασης 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ.

    Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι δονήσεις δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται.

    [06] Πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου αύριο, μετά το "κούρεμα"

    Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Τράπεζας Κύπρου θα είναι η αυριανή Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η πρώτη μετά το κούρεμα του περασμένου Μαρτίου, η οποία θα εκλέξει νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

    Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας ο αριθμός των μελών του Δ.Σ δεν είναι μικρότερος των 10, ούτε μεγαλύτερος των 18.

    Ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις θα έχει το Υπουργείο Οικονομικών, που θα ασκήσει το δικαίωμα ψήφου της παλιάς Λαϊκής στη συνέλευση.

    Παρά τις διαφωνίες της Κεντρικής Τράπεζας το Υπουργείο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισαν ότι το πληρεξούσιο για το δικαίωμα ψήφου δεν θα δοθεί στη διαχειρίστρια της Λαϊκής, αλλά στο γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών.

    Το δικαίωμα ψήφου αντιστοιχεί με το 18% του μετοχικού κεφαλαίου και αναμένεται να έχει καταλυτικό ρόλο για την εκλογή του Δ.Σ., αφού κανένας από τους υπόλοιπους μετόχους δεν φαίνεται να έχει πάνω από 2%, εκτός του ταμείου προνοίας της Τράπεζας Κύπρου.

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανικός Δημητριάδης υποστηρίζει ότι «οι διαδικασίες δίνουν την εντύπωση πολιτικών παρεμβάσεων και ενδέχεται να αποδειχθούν ζημιογόνες για την Τράπεζα Κύπρου».

    Οι παρεμβάσεις στη διαδικασία προκάλεσαν την αντίδραση και της τρόικας που ζητά προστασία των δικαιωμάτων των πιστωτών της Λαϊκής με διεθνείς επιχειρηματικές πρακτικές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 September 2013 - 8:30:22 UTC