Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει απόψε διάγγελμα για τη Συρία
  • [02] Την ποινή του θανάτου αντιμετωπίζουν οι τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 23χρονης στην Ινδία
  • [03] «Κοκτέιλ» φυσικών ουσιών του δέρματος κάνει τους ανθρώπους «αόρατους» στα κουνούπια
  • [04] Η Τεχεράνη χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ρωσίας για τα χημικά όπλα
  • [05] Νεαρός διαδηλωτής νεκρός στην Αντάκια σε συγκρούσεις με την αστυνομία
  • [06] Και το Πεκίνο χαιρετίζει την πρόταση της Ρωσίας
  • [07] Αρχίζει η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό
  • [08] Human Rights Watch: Στοιχεία για επιθέσεις με χημικά στη Συρία

  • [01] Ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει απόψε διάγγελμα για τη Συρία

    Ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει απόψε διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος σχετικά με το θέμα της Συρίας και την πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στη Δαμασκό, καθώς η ρωσική πρόταση για την επιβολή διεθνούς ελέγχου επί του συριακού χημικού οπλοστασίου έδωσε άλλη τροπή στην πολιτικο-διπλωματική κούρσα των τελευταίων ημερών.

    "Αυτό μπορεί να αποτελεί σημαντική εξέλιξη", δήλωσε στις συνεντεύξεις που έδωσε σε έξι αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα χθες το βράδυ, υιοθετώντας έναν περισσότερο συμβιβαστικό τόνο, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, αντιμέτωπος με μία αμερικανική κοινή γνώμη εχθρική απέναντι στην επιλογή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, καλείται να αναδιαμορφώσει τον άξονα της πολιτικής της Ουάσινγκτον στη συριακή υπόθεση ώστε να μην αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τόσο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής , όσο και της ίδιας της προεδρίας του.

    Παραδεχόμενος ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση απέναντι στο Κονγκρέσο από το οποίο έχει ζητήσει το πράσινο φως για μία στρατιωτική επιχείρηση, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι το αποτέλεσμα των απειλών της Ουάσινγκτον για στρατιωτικά πλήγματα. Οταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα "διακοπής" των προετοιμασιών για μία πολεμική επιχείρηση κατά της Δαμασκού, εάν επιβληθεί έλεγχος επί του συριακού χημικού οπλοστασίου, απάντησε ότι "εάν συμβεί αυτό, είναι απολύτως πιθανόν".

    [02] Την ποινή του θανάτου αντιμετωπίζουν οι τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 23χρονης στην Ινδία

    Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με συνήγορο υπεράσπισης σε μία υπόθεση που προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, παρά την ψήφιση από το κοινοβούλιο νέων νόμων κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

    Ο Β.Κ Άναντ είπε στους δημοσιογράφους στο δικαστήριο ότι η ανάγνωση της ετυμηγορίας για τους τέσσερις καταδικασθέντες--τον

    πωλητή φρούτων Παουάν Γκούπτα, τον καθαριστή λεωφορείων Ακσάι Κουμάρ Σινγκ, τον γυμναστή Βινάι Σάρμα και τον Μουκές Σινγκ, άνεργο--θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη.

    Και οι τέσσερις ενδέχεται να καταδικαστούν εις θάνατον δια απαγχονισμού για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, δήλωσε ο Άναντ, ο οποίος είναι συνήγορος ενός από τους κατηγορούμενους.

    [03] «Κοκτέιλ» φυσικών ουσιών του δέρματος κάνει τους ανθρώπους «αόρατους» στα κουνούπια

    Ένα «κοκτέιλ» φυσικών ουσιών του ανθρώπινου δέρματος θα μπορούσε να αποτελέσει μελλοντικά ένα αποτελεσματικότερο εναλλακτικό αντικουνουπικό σε σχέση με τα υπάρχοντα, καθώς καθιστά το ανθρώπινο σώμα «αόρατο» στα κουνούπια.

    Οι ερευνητές έκαναν με επιτυχία δοκιμές, που έδειξαν ότι ένα χέρι πάνω στο οποίο είχε ψεκασθεί το εν λόγω «κοκτέιλ», καθίστατο σαν αόρατο για τα κουνούπια, τα οποία αδιαφορούσαν πλήρως να το τσιμπήσουν. Η συγκεκριμένη ομάδα φυσικών ουσιών δρα μπλοκάροντας την ικανότητα των κουνουπιών να μυρίζουν τους στόχους τους.

    Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι η ανακάλυψή τους θα βρει πρακτική εφαρμογή και θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση της εξάπλωσης αρκετών επικίνδυνων ασθενειών. Μόνο η ελονοσία, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, σκοτώνει περίπου 600.000 ανθρώπους το χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ οι συνολικοί θάνατοι λόγω των κουνουπιών - φορέων από διάφορες ασθένειες διεθνώς ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ετησίως.

    [04] Η Τεχεράνη χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ρωσίας για τα χημικά όπλα

    Το Ιράν εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Ρωσίας να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Συρίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρζιέχ Αφχάμ.

    "Η ισλαμική δημοκρατία του Ιράν εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία της Ρωσίας. Θέλουμε να απαλλαγεί η περιοχή μας από όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να έχουν επίσης ως στόχο τα χημικά όπλα που έχουν στην κατοχή τους ορισμένες συριακές ανταρτικές ομάδες", τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

    [05] Νεαρός διαδηλωτής νεκρός στην Αντάκια σε συγκρούσεις με την αστυνομία

    Ένας 22χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας στη διάρκεια συγκρούσεων με την τουρκική αστυνομία, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Αχμετ Ατακάν μετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας και υπέκυψε στο νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Οι διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων ανερχόταν σε 150, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

    [06] Και το Πεκίνο χαιρετίζει την πρόταση της Ρωσίας

    Η Κίνα δήλωσε σήμερα ότι χαιρετίζει και στηρίζει την πρόταση της Ρωσίας να παραδώσει η Συρία τα χημικά της όπλα για να καταστραφούν, κάτι που θα απέτρεπε τα σχεδιασθέντα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων προσθέτοντας ότι αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης βρίσκεται σήμερα στην Κίνα.

    [07] Αρχίζει η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό

    Με δείπνο που θα παραθέσει απόψε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, στους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη, και της τουρκοκυπριακής, Οσμάν Ερτούγ, αρχίζει η προετοιμασία για την επανάληψη τον ερχόμενο μήνα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, που είχαν διακοπεί με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς τον Ιούνιο του 2012.

    Το δείπνο κρίνεται ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό, αφού οι δυο διαπραγματευτές θα τα πουν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο.

    Ο Αλ. Ντάουνερ είχε χωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Μαυρογιάννη και Ερτούγ, ενώ αύριο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

    Ανάμεσα στα θέματα που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι ο τρόπος επανέναρξης των συνομιλιών, ο ρόλος των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εργασίας και η ουσία των συνομιλιών, από πού δηλαδή αρχίζουν και πώς εκλαμβάνεται το έγγραφο συγκλίσεων του ΟΗΕ από την κάθε πλευρά.

    Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η ελληνοκυπριακή πλευρά κατ' ουδένα λόγο θεωρεί το έγγραφο του ΟΗΕ ως έγγραφο διαπραγμάτευσης. Και άλλωστε, πρόσθεσε, κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη.

    [08] Human Rights Watch: Στοιχεία για επιθέσεις με χημικά στη Συρία

    Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Human Rights Watch, αντικρούοντας τις επανειλημμένες διαψεύσεις από το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

    Η οργάνωση αυτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, σε έκθεσή της που έδωσε στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη, τονίζει ότι οδηγήθηκε στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από μελέτη μαρτυριών, πληροφοριών για την πιθανή προέλευση των όπλων των επιθέσεων, υπολειμμάτων όπλων που χρησιμοποιήθηκαν και ιατρικών φακέλλων των θυμάτων.

    "Τα στοιχεία που αφορούν τον τύπο των πυραύλων και των εκτοξευτών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις αυτές υποδηλώνουν σαφώς ότι πρόκειται για οπλικά συστήματα, τα οποία είναι γνωστό ότι ανήκουν και χρησιμοποιούνται μόνο από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις", σύμφωνα με την οργάνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 September 2013 - 8:30:23 UTC