Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός στο 8μηνο
  • [02] Ι. Μιχελάκης: «Είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών, με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ»
  • [03] Η Δαμασκός αποδέχεται την ρωσική πρωτοβουλία για τα χημικά όπλα
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών
  • [05] Με Ν. Μαστοράκη, Στ. Λιβαθινό και Καμεράτα ξεκινά, το φθινόπωρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • [06] Προβάδισμα της κεντροδεξιάς καταγράφει νέα δημοσκόπηση στην Ιταλία
  • [07] Φρουρός του ¶ουσβιτς κρύβεται στην Κροατία

  • [01] Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός στο 8μηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ εμφανίζει ο κρατικός προϋπολογισμός το 8μηνο εφέτος, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον αναπληρωτήυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, «καθιστά όλο και πιο εφικτό τον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος στη Γενική Κυβέρνηση, στο τέλος του έτους».

    Το αποτέλεσμα αυτό, μάλιστα, προκύπτει χωρίς τον υπολογισμό της μεταφοράς των εσόδων από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης και τα οποία ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ. Ειδικά δε για τον Αύγουστο, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 367 εκατ. ευρώ.

    Πάντως, και ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες περιορίστηκαν κατά 6,4% έναντι του στόχου, στα φορολογικά έσοδα παραμένει «τρύπα», την οποία ο κ. Σταϊκούρας προσδιορίζει σε 713 εκατ. ευρώ. Επισημαίνοντας, όμως, ότι η υστέρηση αυτή μπορεί να καλυφθεί τους επόμενους μήνες, με την πληρωμή των φόρων εισοδήματος και του ΦΑΠ. Σημειώνεται ότι, σε σύγκριση με το 8μηνο πέρυσι, η «τρύπα» στα συνολικά έσοδα ανέρχεται σε 1,09 δισ. ευρώ.

    [02] Ι. Μιχελάκης: «Είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών, με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους ΟΤΑ»

    «Είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αναφορικά με δημοσιεύματα για απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα και προσθέτει: «Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν».

    Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έχει ως εξής:

    «Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα γίνει αξιολόγηση σε όλες τις δομές και το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικά για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού. Οι δήμοι είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης που θα κάνουν. Επαναλαμβάνω είμαστε κατά των οριζόντιων περικοπών με την προϋπόθεση να προχωρήσει η αξιολόγηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [03] Η Δαμασκός αποδέχεται την ρωσική πρωτοβουλία για τα χημικά όπλα

    Η κυβέρνηση της Συρίας αποδέχθηκε την πρόταση της Ρωσίας να τεθούν τα χημικά όπλα που διαθέτει υπό διεθνή έλεγχο, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    «Διεξαγάγαμε έναν πολύ καρποφόρο γύρο συνομιλιών με τον υπουργό Εξωτερικών (της Ρωσίας) Σεργκέι Λαβρόφ χθες (Δευτέρα), και εκείνος πρότεινε μία πρωτοβουλία η οποία σχετίζεται με τα χημικά όπλα. Και το απόγευμα συμφωνήσαμε στη ρωσική πρωτοβουλία», φέρεται να είπε ο Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του στη Δούμα, τη ρωσική κάτω βουλή.

    Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι συμφώνησε ότι αυτό θα «αναιρέσει τη βάση για μια Αμερικανική επίθεση», σύμφωνα με το πρακτορείο.

    [04] Ι. Στουρνάρας: Με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών

    Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη, αποτυπώνει έγγραφο που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2013.

    Το έγγραφο ο οποίο από τα διακριτικά πρωτοκόλλησης του δείχνει να έχει συνταχθεί τον Αύγουστο του 2013 διαβιβάστηκε στη Βουλή μόλις πριν από έξι ημέρες, μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη για την ΕΛΒΟ, τη βιομηχανία κορμό για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της χώρας, ως η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα.

    «Η ελληνική αμυντική βιομηχανία αποτελείται από εταιρείες με ιδιαίτερη οικονομική αλλά και ιστορική σημασία, εθνική συνεισφορά στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, προσφορά στις αμυντικές δομές και δυνατότητες της χώρας, με προοπτικές δυνητικά, μελλοντικής ανάπτυξης», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Στουρνάρας χωρίς να παραλείπει να αναγνωρίσει ότι «η δομή, η διάρθρωση και κυρίως, η συνεχώς ελλειμματική διαχείρισή τους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που συνεχώς διευρύνονται».

    [05] Με Ν. Μαστοράκη, Στ. Λιβαθινό και Καμεράτα ξεκινά, το φθινόπωρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά το πρόγραμμα του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά, που «σηκώνει» αυλαία μέσα στο φθινόπωρο με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, και του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στα επίσημα εγκαίνια, στις 15 Οκτωβρίου.

    Καμεράτα, Νίκος Μαστοράκης, Στάθης Λιβαθινός θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν ήδη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Τάκη Τζαμαργιά. Ειδικότερα, ο Νίκος Μαστοράκης φέρεται να «μελετά» κείμενο, που αφορά τον Πειραιά, ενώ ο Στάθης Λιβαθινός θα ανεβάσει έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

    [06] Προβάδισμα της κεντροδεξιάς καταγράφει νέα δημοσκόπηση στην Ιταλία

    Ελαφρό προβάδισμα της κεντροδεξιάς σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών αποτυπώνει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της εταιρίας EMG η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7.

    Η κεντροδεξιά συμμαχία (Λαός της Ελευθερίας, Λέγκα, Αδελφοί της Ιταλίας και Η Δεξιά) εξασφαλίζει 34,8% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροαριστερά (Δημοκρατικό Κόμμα, Αριστερά και Ελευθερία, Σοσιαλιστές, Δημοκρατικό Κέντρο) ακολουθεί στο 33,8%.

    Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 19,5%, υφιστάμενο απώλεια έξι ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

    Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα βρίσκεται στο 38%.

    [07] Φρουρός του ¶ουσβιτς κρύβεται στην Κροατία

    Στην Κροατία ζει ένας από τους 37 φρουρούς ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης τους οποίους αναζητά η Υπηρεσία Ερευνών για τα εγκλήματα της ναζιστικής περιόδου.

    Σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα "Γιούταρνι λιστ", στη Γερμανία ζουν 30 δεσμοφύλακες και οι υπόλοιποι βρίσκονται στην Αυστρία, στη Βραζιλία, στις ΗΠΑ, στην Πολωνία και στην Κροατία.

    Η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών για τα εγκλήματα της ναζιστικής περιόδου που εδρεύει στη γερμανική πόλη Λούντβιχσμπουργκ γνωστοποίησε, την περασμένη εβδομάδα, ότι ολοκλήρωσε την προδικαστική έρευνα για τους πρώην δεσμοφύλακες στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί και ότι η μία υπόθεση συνδέεται ευθέως με την Κροατία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 September 2013 - 12:30:24 UTC