Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με γεμάτη ατζέντα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Συνεργείο του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών
  • [03] Εισέρχεται στο Χρηματιστήριο το Twitter
  • [04] Εκτός της ημερήσιας διάταξης η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup
  • [05] Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Κρήτη στο επίκεντρο επαφών του Κ. Χατζηδάκη
  • [06] WSJ: Η Δαμασκός διασκορπίζει το χημικό οπλοστάσιό της σ' όλη τη χώρα
  • [07] Επίθεση των Ταλιμπάν στο προξενείο των ΗΠΑ
  • [08] "Έφυγε" ο κύριος "Dolby surround"
  • [09] Το αν γράφετε με το αριστερό ή το δεξί, είναι και αυτό θέμα γονιδίων

  • [01] Με γεμάτη ατζέντα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

    Κλιμακώνεται η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, με αλλεπάλληλες συσκέψεις κορυφαίων στελεχών σχεδόν σε καθημερινή βάση, ενίοτε και με την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, όσο του το επιτρέπει το πρόγραμμά του.

    Δύο είναι οι βασικές διαπιστώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα και αφορούν στο πολιτικό κλίμα αφενός και στην κατάσταση στην κοινωνία αφετέρου.

    Ως προς το πρώτο θέμα, εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται και οι κοινωνικές αντιστάσεις και ότι το κόμμα τους βρίσκεται σε διαρκή τροχιά ανόδου, μεγαλύτερη απ΄όσο εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ξεκινά σήμερα την τριήμερη επίσκεψή τουστη Θεσσαλονίκη.

    Το απόγευμα, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Έκθεσης ,όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση και εργαζόμενους στη ΔΕΘ.

    Αύριο τοβράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο σε εκροσώπους παραγωγικών φορέων και την Κυριακή θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου.

    [02] Συνεργείο του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών

    Συνεργείο του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στη Λ. Δημοκρατίας, στο Πέραμα, κατήγγειλε ότι δέχθηκε, χθες τα μεσάνυχτα, επίθεση με καδρόνια και λοστούς, από ομάδα περίπου 50 Χρυσαυγιτών.

    Από την επίθεση, όπως σημειώνεται, τραυματίστηκαν οκτώ άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    Η ομάδα του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε την αφισοκόλληση αποτελείτο απο 30 άτομα.

    Τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας.

    [03] Εισέρχεται στο Χρηματιστήριο το Twitter

    Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter επισημοποίησε το σχέδιό του να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, κάτι που προαναγγέλλεται ως η περισσότερο αναμενόμενη εισαγωγή έπειτα απ' αυτή του Facebook.

    "Υποβάλλαμε εμπιστευτικά τα σχετικά έντυπα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC)", το "χωροφύλακα" του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, "ενόψει μιας εισαγωγής στο Χρηματιστήριο", ανακοίνωσε ο ιστότοπος στους περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες του με ένα "τιτίβισμα" στον επίσημο λογαριασμό του, @twitter.

    "Τώρα επιστρέφουμε στη δουλειά", πρόσθεσε σε ένα δεύτερο μήνυμα.

    Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο Τύπο και τους ειδικούς, το Twitter αξίζει μεταξύ 10 και 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών για τα ψηφιακά μέσα eMarketer, αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να συγκεντρώσει φέτος 582,8 εκατ. δολάρια από τη διαφήμιση και σχεδόν ένα δισεκατομμύριο τον ερχόμενο χρόνο.

    [04] Εκτός της ημερήσιας διάταξης η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup

    Εκτός της ημερήσιας διάταξης βρίσκεται η Ελλάδα στο άτυπο Eurogroup πουδιεξάγεται σήμεραστο Βίλνιους της Λιθουανίας, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωζώνης.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα των συζητήσεων του Eurogroup είναι ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω δύο αξιολογήσεων της τρόικας.

    «Η τελευταία αξιολόγηση ήταν ανιαρή σε σχέση με αυτή που θα ακολουθήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Eurogroup περιμένει να γίνουν «εποικοδομητικές και εντατικές συζητήσεις» με τις ελληνικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

    Η Κύπρος, από την άλλη, είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης του αυριανού Eurogroup.

    Όπως δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης, η επόμενη δόση προς την Κύπρο, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η συνεισφορά του ΔΝΤ, ύψους 86 εκατ. ευρώ.

    Τέλος, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την κατάσταση στην Πορτογαλία, ενώ στο Ecofin, που θα διεξαχθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Βίλνιους, οι 28 υπουργοί Οικονομικών θα επικεντρωθούν στο ζήτημα της τραπεζικής ενοποίησης και ιδιαίτερα στη δημιουργία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

    [05] Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Κρήτη στο επίκεντρο επαφών του Κ. Χατζηδάκη

    Η πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ θα αποτελέσει αντικείμενο των συναντήσεων που θα έχεισήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Αναλυτικότερα, στις 11.30 π.μ. ο κ. Χατζηδάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση για την υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων αστικής ανάπτυξης (χώρος στάθμευσης, ανέγερση συγκροτήματος καταστημάτων-γραφείων, βελτίωση οδικού τμήματος και αποκατάσταση κτιρίου) που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Jessica στην Περιφέρεια Κρήτης με φορέα υλοποίησης την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

    Ακολούθως, στις 12.45 ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας «Αναπτυξιακή Κρήτης», όπου γίνεται η αξιολόγηση των προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου & Υπηρεσιών» του ΕΣΠΑ.

    Στις 15.00 ο κ. Χατζηδάκης και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, θα επισκεφθούν το έργο οδοποιίας Γάζι - Κρουσώνας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

    Στις 17.00 ο υπουργός θα επισκεφθεί την καινοτόμο επιχείρηση «Phaistos Networks A.E.» στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηρακλείου.

    Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τον περιφερειάρχη Κρήτης στα γραφεία της Περιφέρειας και στις 19.00 ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργο Δεικτάκη και εκπροσώπους του Εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

    [06] WSJ: Η Δαμασκός διασκορπίζει το χημικό οπλοστάσιό της σ' όλη τη χώρα

    Μια επίλεκτη συριακή μονάδα, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα χημικών όπλων της κυβέρνησης, διασκορπίζει τα όπλα αυτά σε δεκάδες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, περιπλέκοντας ενδεχομένως τα σχέδια των ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές, αναφέρει η "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ".

    Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμους αμερικανούς αξιωματούχους και μέλη του Κογκρέσου που ενημερώθηκαν για τις πληροφορίες αυτές, ανέφερε χθες στον ιστότοπό της πως μια εξειδικευμένη στρατιωτική μονάδα, η αποκαλούμενη Μονάδα 450, μετακινεί εδώ και μήνες τα αποθέματα για να αποφευχθεί ο εντοπισμός των όπλων.

    Ωστόσο οι αμερικανικές και οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και αξιωματούχοι στη Μέση Ανατολή πιστεύουν πως εξακολουθούν να γνωρίζουν πού βρίσκονται τα περισσότερα από τα χημικά όπλα της συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με την "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ".

    [07] Επίθεση των Ταλιμπάν στο προξενείο των ΗΠΑ

    Eπίθεση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ομάδα ενόπλων εναντίον του αμερικανικου προξενείου στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν.

    Η επίθεση εναντίον του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, έλαβε τέλος, ανακοίνωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    "Σ' αυτό το σημείο δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για την έκταση της επίθεσης, όμως η επίθεση αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει", δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρί Χαρφ.

    "Δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Αμερικανών", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον τρία μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν.

    Άλλες πηγές κάνουν επίσης λόγο για 18 τραυματίες.

    [08] "Έφυγε" ο κύριος "Dolby surround"

    Ο Ρέι Ντόλμπι, ο μηχανικός που επινόησε το σύστημα μείωσης των θορύβων και το σύστημα πολυκαναλικού ήχου ή ήχου "surround", με το οποίο είναι εξοπλισμένες όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση που φέρει το όνομά του.

    Ο Ρέι Ντόλμπι, ο οποίος είχε από χρόνια προσβληθεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τον περασμένο Ιούλιο είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία, άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στο Σαν Φρανσίσκο.

    [09] Το αν γράφετε με το αριστερό ή το δεξί, είναι και αυτό θέμα γονιδίων

    Μια νέα γενετική βρετανική επιστημονική έρευνα εντόπισε ορισμένα γονίδια που παίζουν ρόλο στο να γίνει κάποιος δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

    Οι ερευνητές έκαναν ανάλυση γονιδιώματος σε πάνω από 3.000 άτομα και βρήκαν γονίδια που εμπλέκονται στην αριστερή-δεξιά συμμετρία, κατά την ανάπτυξη του εμβρύου.

    «Τα γονίδια αυτά επηρεάζουν τη βιολογική διαδικασία μέσω της οποίας ένα πρώιμο έμβρυο εξελίσσεται από μια αρχική μπάλα κυττάρων και γίνεται ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός με προσδιορισμένη αριστερή και δεξιά πλευρά» δήλωσε ο Ου. Μπράντλερ.

    Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα εν λόγω γονίδια βοηθούν στο να δημιουργηθούν οι αριστερές-δεξιές διαφορές στον εγκέφαλο, οι οποίες με τη σειρά τους τους καθορίζουν αν κάποιος θα είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας.

    Οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος που έχει τόσο ισχυρή αριστερόστροφη ή δεξιόστροφη τάση, πράγμα που παραμένει μυστήριο σε μεγάλο βαθμό. Υπολογίζεται ότι το 90% των ανθρώπων είναι δεξιόχειρες και οι υπόλοιποι αριστερόχειρες (πλήρως ή μερικώς).

    Το γονίδιο που φαίνεται να παίζει τον σημαντικότερο ρόλο εν προκειμένω, είναι το PCSK6.

    Πάντως, ο Ουίλιαμ Μπράντλερ διευκρίνισε πως τα γονίδια που εντοπίσθηκαν, δεν εξηγούν πλήρως τη διαφοροποίηση των ανθρώπων σε αριστερόχειρες και δεξιόχειρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 September 2013 - 6:30:23 UTC