Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο
  • [02] Τρεις νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
  • [03] Σκεπτικισμός για τη βούληση της Δαμασκού να καταστρέψει τα χημικά
  • [04] «Η Ελλάδα είναι το σύνθημα»
  • [05] Ιαπωνία: Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Έψιλον

  • [01] Στην τελική ευθεία η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν «οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση».

    Όπως είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων, από όπου και θα προέλθουν περίπου 2.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

    Πάντως,την Παρασκευήκατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.

    [02] Τρεις νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

    "Ο καμικάζι πυροδότησε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του κοντά σε κέντρο Υγείας της περιοχής Νταμάν, πάνω στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο" δήλωσε ο Τζαβέντ Φαϊσάλ, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της νότιας επαρχίας Κανταχάρ.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι "δεν είναι σαφές" αν στόχος της επίθεσης ήταν μια αυτοκινητοπομπή των διεθνών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, η οποία βρισκόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο της επίθεσης.

    Οι ταλιμπάν δεν προέβησαν σε σχόλιο για την επίθεση αυτή.

    Η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση χθες εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη δυτική επαρχία Χεράτ, κατά την οποία ένας αφγανός φρουρός σκοτώθηκε και 21 άνθρωποι, μεταξύ τους 16 πολίτες, τραυματίστηκαν.

    [03] Σκεπτικισμός για τη βούληση της Δαμασκού να καταστρέψει τα χημικά

    Τον σκεπτικισμό του σχετικά με την προθυμία της Δαμασκού να καταστρέψει τα χημικά όπλα της, υπό μια διεθνή εποπτεία, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι- μουν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 24. «Είναι σημαντικό οι αρχές της Συρίας να εφαρμόσουν αυτά που έχουν πει για να αποδείξουν την καλή τους πίστη » ανέφερε ο Μπαν Κι-μουν.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε επίσης για «μια σταθερή και αποφασιστική δράση από τη διεθνή κοινότητα», αν οι ερευνητές του ΟΗΕ καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι έγινε χρήση χημικών όπλων. «Εάν επιβεβαιωθεί από την επιστημονική εξέταση ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα αυτό θα ήταν μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» είπε.

    Στην περίπτωση αυτή, όπως ανέφερε «νομίζω ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει σταθερά και αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι αυτού του είδους τα εγκλήματα δεν θα συμβούν ξανά καθώς και να προσαγάγει τους δράστες στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε. Κατά τον Μπαν Κι -μουν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο αλλά δεν θα πούμε εάν τα «σκληρά μέτρα» περιλαμβάνουν πιθανή χρήση βίας, συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

    [04] «Η Ελλάδα είναι το σύνθημα»

    Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, η Ελλάδα τιμάται στο Λονδίνο σε μια γιορτή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού με τίτλο «Η Ελλάδα είναι το σύνθημα»!

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Σάουθ Μπανκ (Southbank) του Λονδίνου και θα λάβουν μέρος, η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η ιστορικός Μπέθανι Χιούζ, ο ανταποκριτής του BBC Πολ Μείσον και πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες.

    Η εκδήλωση θα ανοίξει με την Μπέθανι Χιούζ να αναφέρεται στην Ελένη της Τροίας και στη συνάφεια των αρχαίων Ελλήνων με το σήμερα.

    Η Ελληνίδα ποιήτρια, Κατερίνα Ηλιοπούλου μαζί με τους Διονύση Καψάλη και Βασίλη Αμανατίδη θα διαβάσουν και θα συζητήσουν για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση ενώ η Βικτόρια Χίσλοπ, της οποίας τα ελληνικά μυθιστορήματα «Το Νησί» και «Το Νήμα», έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, θα μιλήσει για τη σύγχρονη λογοτεχνία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς σε μια χώρα που οι πωλήσεις των βιβλίων έχουν μεγάλη αρνητική τάση.

    Στη συζήτηση αυτή θα συμμετέχουν η Ιωάννα Καρυστιάνη και ο Αλέξης Σταμάτης.

    Τέλος, η ηθοποιός Κατερίνα Βρανά, η οποία διαπρέπει στην Αγγλία, θα ανέβει στη σκηνή για σταντ-απ κόμεντι.

    [05] Ιαπωνία: Εκτοξεύθηκε ο πύραυλος Έψιλον

    Ο ιαπωνικός πύραυλος Epsilon εκτοξεύτηκε σήμερα από νότια βάση του αρχιπελάγους για να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο-τηλεσκόπιο, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA).

    Ο νέος πύραυλος "Έψιλον" εκτοξεύθηκε από τη βάση της Οτσινούρα με καθυστέρηση ενός τετάρτου, στις 14.00 τοπική ώρα (08.00 ώρα Ελλάδος) και χάθηκε στα δασώδη όρη της νότιας περιφέρειας Καγκοσίμα. "Όλα εξελίσσονται άριστα", σχολίασε η ιαπωνική υπηρεσία κατά τα πρώτα λεπτά της πτήσης.

    Η εκτόξευση αυτή είχε αναβληθεί δύο φορές εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, εκ των οποίων το ένα σημειώθηκε την τελευταία στιγμή, στις 27 Αυγούστου, κατά την πρώτη απόπειρα εκτόξευσης. Αρχικά ο πύραυλος θα εγκατέλειπε τη γη στις 22 Αυγούστου αλλά άλλο τεχνικό πρόβλημα που είχε διαπιστωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα είχε αναβάλει την εκτόξευση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 September 2013 - 8:30:23 UTC