Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Μέρκελ ελπίζει να λάβει ώθηση για την επανεκλογή της από τις περιφερειακές εκλογές στη Βαυαρία
  • [02] Έκανε τον γύρο του κόσμου πεζός
  • [03] Η αμερικανορωσική συμφωνία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πηγαίνει στον ΟΗΕ
  • [04] Ο τυφώνας Ίνγκριντ πλήττει με καταρρακτώδεις βροχές το Μεξικό

  • [01] Η Μέρκελ ελπίζει να λάβει ώθηση για την επανεκλογή της από τις περιφερειακές εκλογές στη Βαυαρία

    Οι κυβερνητικοί σύμμαχοι της Άνγκελα Μέρκελ ελπίζουν να κερδίσουν σχεδόν το 50% των ψήφων στις σημερινές τοπικές εκλογές της πλούσιας Βαυαρίας, βοηθώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο και τους συντηρητικούς, να κάνουν μια σαφή επίδειξη δύναμης, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

    Η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) - αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ s;hmπου κυβερνά το κρατίδιο της Βαυαρίας επί 56 χρόνια, θεωρείται ο «φυσικός κυβερνήτης» της περιοχής που δηλώνει υπερήφανη για την τοπική της οικονομία και τις παραδόσεις της.

    «Αγαπητή Αγκέλα, θα βάλουμε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, θα πρέπει απλά να την κλωτσήσεις» ανέφερε ο ηγέτης του CSU Χόρστ Ζεεχόφερ. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το CSU θα λάβει τουλάχιστον το 47% των ψήφων επιτρέποντας του να κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία στην περιφερειακή συνέλευση στο Μόναχο ενισχύοντας ταυτόχρονα τους συντηρητικούς σε εθνικό επίπεδο.

    [02] Έκανε τον γύρο του κόσμου πεζός

    Αυστραλός πέρασε στην ιστορία ως ο άνθρωπος, που έκανε τον γύρο του κόσμου πεζός.

    Ο Τομ Ντένιζ έκανε έναν επικό μαραθώνιο 26.000 χιλιομέτρων μέσα σε διάστημα 20 μηνών διασχίζοντας όλες τις ηπείρους.

    Ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου του 2011 από την Όπερα του Σίδνεϊ, όπου και και τερμάτισε έπειτα από 622 μέρες έχοντας, στο μεταξύ, χαλάσει 17 ζευγάρια παπούτσια.

    Ουσιαστικά ήταν σαν να έτρεχε ένα κανονικό μαραθώνιο επί 622 συνεχόμενες μέρες.

    [03] Η αμερικανορωσική συμφωνία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πηγαίνει στον ΟΗΕ

    Η φιλόδοξη συμφωνία στη Γενεύη, μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας ανοίγει το δρόμο για τις αμέσως επόμενες εντατικές διπλωματικές διαπραγματεύσεις, που πρέπει να οδηγήσουν σε ένα ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το οποίο δεν θα αποκλείει πιθανή χρήση βίας κατά του συριακού καθεστώτος.

    Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τους επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Με αυτό ορίζεται ότι η Δαμασκός έχει στη διάθεσή της μια εβδομάδα για να υποβάλει τον κατάλογο των χημικών όπλων της τα οποία πρέπει να καταστραφούν έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συμφώνησαν να εργαστούν για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, το συντομότερο δυνατό. Η Συρία πρέπει να υποβάλει μέσα σε μια εβδομάδα έναν πλήρη κατάλογο των χημικών όπλων της», δήλωσε ο Τζον Κέρι κατά την τελική συνέντευξη τύπου μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του .Ο ίδιος σημείωσε ότι οι επιθεωρητές θα μεταβούν στην περιοχή για να ελέγξουν τη διαδικασία «το αργότερο το Νοέμβριο» και ότι ο στόχος της συμφωνίας είναι τα χημικά όπλα να «έχουν καταστραφεί στα μέσα του 2014».

    Επιπλέον, η διαδικασία της συμφωνίας στη Γενεύη θα πρέπει να καθοριστεί με ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα ανοίγει την πόρτα για πιθανές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βίας σε περίπτωση αποτυχίας του συριακού καθεστώτος να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις του. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο σημείο εξακολουθεί να «περιβάλλεται» από διπλωματικές ασάφειες.

    [04] Ο τυφώνας Ίνγκριντ πλήττει με καταρρακτώδεις βροχές το Μεξικό

    Η τροπική καταιγίδα Ίνγκριντ που αναβαθμίστηκε σε τυφώνα το Σάββατο στα ανοικτά του Κόλπου του Μεξικού, πλήττει τις παράκτιες περιοχές της χώρας με καταρρακτώδεις βροχές υποχρεώνοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση περιοχών της μεξικανικής επικράτειας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    Ο τυφώνας , ο βαθμός κινδύνου του οποίου αυξήθηκε από μέτριος σε ισχυρός κινήθηκε το Σάββατο σε απόσταση 315 χιλιομέτρων από την επαρχία Τουξπάν, στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού , ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μεξικού ( ΔΠΕ ). Ο τυφώνας συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα και κινείται βόρεια με ταχύτητα 11 χιλιομέτρων την ώρα.

    Στην τελευταία της αναφορά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε καταρρακτώδεις βροχές στις επαρχίες Τσιάπας στα νότιοανατολικά, στη Βέρακρουζ στα ανατολικά και Ταμαουλίπας στα βορειοανατολικά, αλλά και σε άλλες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια του Μεξικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 September 2013 - 8:30:22 UTC