Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Τρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [03] ΟΗΕ: Υπάρχουν "κατάφωρες αποδείξεις" για την χρήση αερίου σαρίν

  • [01] Η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς

    Την εκτίμηση πως η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας "Herald Tribune" στην Στοά του Αττάλου.

    Ο πρωθυπουργός αν και επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές. Εκφράζοντας την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά η δημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου.

    «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση. Αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς. Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ενότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως για να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος.

    [02] Τρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Τρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς σήμερα έληξε η σχετική προθεσμία.

    Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τώρα τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα υποβάλουν την εισήγησή τους σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

    [03] ΟΗΕ: Υπάρχουν "κατάφωρες αποδείξεις" για την χρήση αερίου σαρίν

    Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που πραγματοποίησαν έρευνα στην Συρία βρήκαν "κατάφωρες και πειστικές αποδείξεις" για την χρήση αερίου σαρίν κατά την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού, αναφέρεται στην έκθεσή τους.

    "Συγκεκριμένα τα περιβαλλοντικά, χημικά και ιατρικά δείγματα που συλλέξαμε παρέχουν κατάφωρες και πειστικές αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι εδάφους-εδάφους που περιείχαν το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν", αναφέρεται στην έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

    Στην πρώτη σελίδα της έκθεσης αυτής, η οποία παραδόθηκε σήμερα από τον επικεφαλής των επιθεωρητών Όκε Σέλστρεμ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προστίθεται ότι "χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε μια σχετικά μεγάλη κλίμακα" κατά την διάρκεια της συριακής σύγκρουσης "κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών".

    Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι η επίθεση της 21ης Αυγούστου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 1.400 ανθρώπων, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, διαπράχθηκε με την βοήθεια "πυραύλων εδάφους-εδάφους που περιείχαν αέριο σαρίν".

    Η έκθεση αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα από τον Μπαν στους πρεσβευτές των 15 χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η έκθεση θα επιβεβαίωνε την χρήση χημικών όπλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 September 2013 - 18:30:19 UTC