Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιατροδικαστές θα εξετάσουν, με εντολή της Κρατικής Ααφάλειας, τον Πάνο Καμμένο
  • [02] "Η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της"
  • [03] Αρχίζει απόψε το τριήμερο φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή
  • [04] Δ. Παπαδημούλης: «Δεν ανήκει απλώς ο δράστης στη ΧΑ. Η ΧA είναι ο δράστης»
  • [05] Πρόταση να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Π. Φύσσα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Στο 27,1% η ανεργία το β΄ τρίμηνο φέτος
  • [07] Στον «αέρα» η ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης
  • [08] Θρήνος και οργή στην κηδεία του Παύλου Φύσσα
  • [09] Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί έργα από τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της βίας
  • [10] Δωρεάν για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ το κλείσιμο ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ
  • [11] Στον εισαγγελέα 27χρονος για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
  • [12] Ιω. Στουρνάρας: Η ύφεση περιορίστηκε στο 3,8%
  • [13] Επτά προτάσεις ΕΣΕΕ για τις νέες εμπορικές μισθώσεις
  • [14] Ερωτήσεις του Γ. Χατζημαρκάκη για τη Χρυσή Αυγή, στην Κομισιόν και τη γερμανική κυβέρνηση
  • [15] Σάκοι με τσιμέντο ήσαν οι «βόμβες» στο μετρό του Καΐρου
  • [16] Θα "ιδρώσει" η Μέρκελ για να επιτύχει το ιδανικό εκλογικό αποτέλεσμα

  • [01] Ιατροδικαστές θα εξετάσουν, με εντολή της Κρατικής Ααφάλειας, τον Πάνο Καμμένο

    Από δύο ιατροδικαστές θα εξεταστεί σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, «λόγω εκτεταμένου αιματώματος στο κεφάλι από βαρύ όργανο», ύστερα από εντολή της Κρατικής Ασφάλειας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων νοσηλεύεται στο σπίτι του μετά την επίθεση που δέχθηκε, χθες, όταν επιχείρησε να συμμετάσχει στο αντιφασιστικό συλαλλητήριο στο Κερατσίνι. Χθες το βράδυ διακομίστηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία στο κεφάλι.

    Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Kαμμένου, σήμερα το πρωί δόθηκε η εντολή από την Κρατική Ασφάλεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία να εξεταστεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου -και με τη συνδρομή της γνωμάτευσης των ιατρών του Ναυτικού Νοσοκομείου- να σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα αφορά «απόπειρα ανθρωποκτονίας από αγνώστους».

    [02] "Η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της"

    Την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταδίκασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή του δήλωση και διβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επιγόνους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».

    Ο κ. Σαμαράς έκανε έκκληση να αποφευχθεί η οξύτητα, οι εμπρηστικές δηλώσεις και η βία, απ' όπου κι αν προέρχονται, και υπογράμμισε ότι δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες.

    «Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και ? πολύ περισσότερο - όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού. Όμως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας το λαό, τους κόπους και τις θυσίες του. Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [03] Αρχίζει απόψε το τριήμερο φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

    Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, οι τριήμερες εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή.

    Το Σάββατο στις 20:30 θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης και στις 20:45 θα μιλήσει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή περιλαμβάνει πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και συζητήσεις.

    [04] Δ. Παπαδημούλης: «Δεν ανήκει απλώς ο δράστης στη ΧΑ. Η ΧA είναι ο δράστης»

    Τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε σήμερα την πρότασή του για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Όπως είπε, η απόσυρση της πρότασης έγινε διότι «ο Ηλίας Κασιδιάρης υποκριτικά δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση, απέρριψε όμως το σκεπτικό της, χαρακτηρίζοντας ανοησίες όσα καταγγέλλονται για τη Χρυσή Αυγή».

    Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε και το εξής: «ο δράστης της δολοφονίας δεν ανήκει απλώς στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

    [05] Πρόταση να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Π. Φύσσα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, πρότεινε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι η δολοφονία του από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, πρέπει να γίνει σημείο καμπής για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία αυτό το φαινόμενο.

    Έναν τρόπο που, όπως τόνισε ο βουλευτής, πρέπει να αποτελεί ένα καθαρό και απόλυτο «όχι» στην επιστροφή κλίματος εμφυλίου πολέμου.

    Όταν, ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στην τήρηση της σιγής, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δολοφονική ενέργεια, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι αποσύρει την πρόταση του.

    Μετά την εξέλιξη αυτή το Σώμα συμφώνησε να μην τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

    [06] Στο 27,1% η ανεργία το β΄ τρίμηνο φέτος

    Στο 27,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το β΄ τρίμηνο φέτος, το οποίο είναι μεν υψηλότερο κατά 3,5 μονάδες από αυτό του β΄ τριμήνου πέρυσι (είχε διαμορφωθεί στο 23,6%), αλλά, παράλληλα, μειώθηκε σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο 2013, όταν ήταν 27,4%.

    Ωστόσο, «μελανό σημείο» παραμένει το γεγονός ότι περίπου έξι στους δέκα νέοι είναι άνεργοι (ποσοστό 59%), ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία) αποτελούν το 66,8% των ανέργων.

    Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.350.435 άτομα και μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο τρίμηνο ενώ αυξήθηκε κατά 15,5% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2012.

    Η ανεργία συνεχίζει να πλήττει κυρίως τις γυναίκες, στις οποίες το ποσοστό ανέρχεται σε 31,1%, έναντι 24,1% των ανδρών.

    [07] Στον «αέρα» η ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης

    Ανακοινώθηκε από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης προσωπικού της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) για τις θέσεις Α.1 έως Ε.1 για όλες τις περιοχές, εκτός Θεσσαλονίκης. Στον πίνακα αυτόν περιλαμβάνονται 1.163 ονόματα.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν συνιστούν πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

    Σήμερα, εξάλλου, άρχισε να λειτουργεί η ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης (www.hprt.gr). Στην παρούσα φάση, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει ειδήσεις που έχουν κατανεμηθεί στις εξής κατηγορίες: Ελλάδα, Διεθνή, Οικονομία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Επιστήμη και Τεχνολογία. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

    Τα αρχικά της νέας ιστοσελίδας προέρχονται από τις λέξεις Hellenic Public Radio & Television.

    [08] Θρήνος και οργή στην κηδεία του Παύλου Φύσσα

    Θρήνος και οργή επικράτησε στην κηδεία του αδικοχαμένου 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι την περασμένη Τετάρτη.

    Η οικογένεια, οι φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν στον 34χρονο μουσικό το τελευταίο αντίο, στον Ιερό Ναό «Αγίου Γερασίμου» στο νεκροταφείο του Σχιστού, διατυπώνοντας «χιλιάδες γιατί» για τον άδικο χαμό του από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.

    Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα»και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον 34χρονο στην τελευταία του κατοικία.

    Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.

    Φίλοι του Παύλου Φύσσα ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην «τραβήξουν» πλάνα από την κηδεία και αποχαιρέτησαν τον φίλο τους με στίχους τραγουδιών του. Η οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    [09] Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί έργα από τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της βίας

    Να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του κύματος πολιτικής βίας που σημειώνεται στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, ζητάει από τις ελληνικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία.

    Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές «πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εμποδίσουν την εκδήλωση περισσότερης πολιτικά υποκινούμενης βίας, μετά τη δολοφονία ενός μουσικού και αντιφασίστα ακτιβιστή από υποστηρικτή της ακροδεξιάς στην Αθήνα, στις 18 Σεπτεμβρίου».

    Στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία περιγράφει το συμβάν της δολοφονίας επισημαίνοντας ότι «η Διεθνής Αμνηστία έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με την αύξηση της μισαλλοδοξίας και της βίας τα τελευταία χρόνια -οι οποίες εκδηλώνονται με δημόσιες πράξεις ξενοφοβίας και ρατσισμού απέναντι σε μια αδύναμη απάντηση των αρχών».

    «Η πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι απαράδεκτη παντού και η ιστορία έχει δείξει τις ζοφερές συνέπειές της εάν δεν τίθεται υπό έλεγχο. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι επιθέσεις όπως αυτή δεν θα γίνονται ανεκτές, και το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη», δήλωσε η Γεζέρτσα Τιγκάνι, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και Κεντρική Ασία.

    [10] Δωρεάν για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ το κλείσιμο ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

    Από σήμερα όλοι οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα μπορούν να κλείνουν δωρεάν τα ραντεβού τoυς στον ΕΟΠΥΥ.

    Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας ¶δωνις Γεωργιάδης, ισχύει από σήμερα η συμφωνία που έγινε με τις εταιρείες που έχουν πενταψήφια νούμερα και όλοι οι δικαιούχοι που θα τηλεφωνούν, θα δίνουν τον ΑΦΜ τους και δεν θα χρεώνονται για το κλείσιμο του ραντεβού τους.

    Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, που μίλησε για «βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συνδιαμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη του κεφαλαίου».

    [11] Στον εισαγγελέα 27χρονος για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγείται ένας 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

    Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή μικροποσότητας χασίς και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς πάνω του βρέθηκε ένας σουγιάς, όπως και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα κι ένα ξύλινο ρόπαλο.

    Συνολικά προσήχθησαν 37 άτομα, κι όχι 36 όπως ανακοινώθηκε αρχικά, από τα οποία συνελήφθη τελικώς μόνο ο 27χρονος, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό εναντίον τους.

    Στο μεταξύ, κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι πυρπολήθηκαν από ομάδες αγνώστων και χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα, αλλά και ζημιές σε προσόψεις εμπορικών καταστημάτων και υποκαταστημάτων τραπεζών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι ο απολογισμός των χθεσινοβραδινών επεισοδίων.

    Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την μαζική αντιφασιστική πορεία που πραγματοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές και άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου, προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα γραφεία της 'Χρυσής Αυγής'. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με συνέπεια οι διαδηλωτές να διασπαστούν και να ακολουθήσει ένας ιδιότυπος κλεφτοπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε κεντρικούς δρόμους.

    [12] Ιω. Στουρνάρας: Η ύφεση περιορίστηκε στο 3,8%

    Λόγο για σαφείς ενδείξεις ότι η ύφεση στην ελληνική οικονομία θα είναι εφέτος χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι πλέον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται θετικές τάσεις.

    Σε ομιλία του στο «Euromoney Greece Conference: Privatisation and Investment Forum», με θέμα «Η Ελλάδα στο κέντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος», ο υπουργός ανέφερε πως, εκτός από το γεγονός ότι η ύφεση το β΄ τρίμηνο εφέτος περιορίστηκε στο 3,8% (πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις), με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία του ΑΕΠ, στο β΄ τρίμηνο, σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, το ΑΕΠ παρουσιάζει αύξηση, για πρώτη φορά τουλάχιστον από την αρχή της κρίσης. «Για πρώτη φορά», είπε ο κ. Στουρνάρας, «τρίμηνο- τρίμηνο έχουμε πλέον εκτιμήσεις ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε».

    Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη χάρη κυρίως στην εξασφάλιση της πολιτικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και του δημοσιονομικού εξορθολογισμού.

    Στα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Στουρνάρας για να αιτιολογήσει τα λεγόμενά του, περιλαμβάνονται τα εξής:

    Εφέτος, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, αναμένεται να παρουσιαστεί, έστω και μικρό, πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα.

    Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι από το 2009 έως σήμερα, το κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές αποτέλεσμα έχει βελτιωθεί κατά 20% του ΑΕΠ.

    Παράλληλα, η άνοδος του τουρισμού έχει αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα για την πραγματική οικονομία. Οι καθαρές τουριστικές εισπράξεις αυξήθηκαν σημαντικά για το επτάμηνο του έτους κατά περίπου 22% και έχουν βελτιωθεί περισσότερο από τις ακαθάριστες.

    Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι η κίνηση επιβατών κρουαζιέρας μόνο στον Πειραιά τον Αύγουστο, αυξήθηκε κατά 43%, καταγράφοντας ρεκόρ εξαετίας. Ενώ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, οι ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφουν από τον Μάρτιο σταθερά θετικό πρόσημο.

    Ακόμη, στο τέλος του έτους αναμένεται το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να είναι περίπου μηδενικό, όπως και για το 2014.

    [13] Επτά προτάσεις ΕΣΕΕ για τις νέες εμπορικές μισθώσεις

    Επτά σημεία υπογραμμίζει για τις αλλαγές στις επαγγελματικές μισθώσεις η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε επιστολή της προς την τρόικα και προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι η ελληνική αγορά και κοινωνία έχουν ιδιαιτερότητες, όπως η έλλειψη συμβατικής ισότητας που αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση και η απροθυμία των ιδιοκτητών να δέχονται «ρήτρα εξόδου» στα συμβόλαια. Κυρίως, όμως, προσθέτει η ΕΣΕΕ, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές μικρές ιδιοκτησίες και επίσης πολλές μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

    Οι θέσεις της ΕΣΕΕ συνοψίζονται σε 7 κύρια σημεία, ως εξής:

    1. Διάρκεια

    2. «Ρήτρα Εξόδου»

    3. Ανανέωση

    4. Εξωστική Διαδικασία

    5. Αναπροσαρμογή μισθώματος

    6. ¶υλη Αξία

    7. Δικαίωμα προτίμησης στην αγορά

    [14] Ερωτήσεις του Γ. Χατζημαρκάκη για τη Χρυσή Αυγή, στην Κομισιόν και τη γερμανική κυβέρνηση

    Επιτρεπτός δύναται να κριθεί ο περιορισμός της ελευθερίας εγκατάστασης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όποιο κράτος -μέλος της ΕΕ επιθυμούν, εφόσον διαπιστωθεί «σκόπιμη δημόσια πρόκληση σε βία ή μίσος εναντίον ομάδας ανθρώπων, λόγω φυλής, χρώματος ή καταγωγής», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση του ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργου Χατζημαρκάκη, σχετικά με τη δημιουργία παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζει ότι, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, τον Ιανουάριο του 2013 «ένα ακροδεξιό, ρατσιστικό και ξενοφοβικό κόμμα που χρησιμοποιεί στη χώρα του (Ελλάδα), σε τροποποιημένη αλλά ακόμα αναγνωρίσιμη μορφή, ναζιστικά σύμβολα απαγορευμένα στη Γερμανία, άνοιξε ένα γραφείο στη Γερμανία».

    Ζητά δε, από την Επιτροπή να τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά το εάν θα μπορούσε να εμποδιστεί η εγκατάστασή του, λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα των Ευρωπαίων να ζουν και να εργάζονται όπου επιθυμούν, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη για την λειτουργία της ΕΕ. Για λογαριασμό της Κομισιόν, απάντησε η επίτροπος αρμόδια για την Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ.

    [15] Σάκοι με τσιμέντο ήσαν οι «βόμβες» στο μετρό του Καΐρου

    Σάκοι με τσιμέντο ήσαν στην πραγματικότητα οι "βόμβες" που οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν σήμερα στο μετρό του Καΐρου, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    "Επρόκειτο για σάκους με τσιμέντο από τους οποίους έβγαιναν ηλεκτρικά καλώδια, για να θεωρηθεί ότι πρόκειται για βόμβες. Στην πραγματικότητα δεν περιείχαν τίποτα που να μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη", εξήγησε ο εκπρόσωπος.

    Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από το Σάββατο μειώνεται κατά δυο ώρες η διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία επεβλήθη στις 14 Αυγούστου. Η απαγόρευση θ' αρχίζει πλέον στις 23:00 και όχι τα μεσάνυκτα και θα λήγει στις 05:00 και όχι στις 06:00.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [16] Θα "ιδρώσει" η Μέρκελ για να επιτύχει το ιδανικό εκλογικό αποτέλεσμα

    Για πρώτη φορά ένα νέο γερμανικό αντι-ευρωπαϊκό κόμμα εμφανίζεται να ξεπερνάει το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο κοινοβούλιο--όπως προκύπτει από δημοσκόπηση--γεγονός που υποδηλώνει ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δεν θα επιτύχει να σχηματίσει και πάλι τον κεντροδεξιό συνασπισμό της μετά τις εκλογές της Κυριακής.

    Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Bild και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εμφανίζει τους συντηρητικούς της Μέρκελ να εξασφαλίζουν το 38% και τους φιλελεύθερους συμμάχους τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), το 6%, δηλαδή συνολικά το 44%, μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερη από το συνολικό ποσοστό που εξασφαλίζουν τα τρία κεντροαριστερά κόμματα.

    Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε ύστερα από τις εκλογές στη Βαυαρία της περασμένης Κυριακής, εμφανίζει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να εξασφαλίζει 5%, το ποσοστό δηλαδή που απαιτείται για την είσοδό του στο κοινοβούλιο.

    Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν 28%, οι Πράσινοι 8% και το κόμμα της Αριστεράς 9%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 September 2013 - 10:30:30 UTC